Втори сезон на “Агент Картър” от 28 юли по Fox

Вторият сезон на американския сериал Агент Картър, продукция, която е вдъхновена от филма от 2011 година Капитан Америка: Първият отмъстител и от друг късометражнен филм със същото име от 2013 година, продължава да следи живота на Пеги Картър, която се премества в Лос Анджелис, за да се справи със заплахите на новата атомна епоха в навечерието на Втората световна война. Втория сезон проследява как Картър се сдобива с нови приятели, нов дом, и потенциалната нова любов. Сезонът, който се излъчва по ABC , считано от 19 януари до 01 март 2016, в продължение на 10 епизода, е продуциран от ABC Studios и Marvel Television.

През май 2015 г., беше обявен вторият сезон на Агент Картър, заедно с това се разбра, че Хейли Атуел отново влиза в ролята си от филма и пак ще е звездата в него. Наред с нея, Джеймс Д’Арси, Чад Майкъл Мъри и Енвер Гйокай също се завръщат от първия сезон . Заснемането се е състояло в Лос Анджелис в края на 2015 г.

В сезон две действието се развива през 1947 г., приблизително шест месеца до една година след събитията от първият сезон. Скока във времето се прави, за да се покаже хората в малко по-различни ситуации, и какви неща са се случили през това време.

Втория сезон на Агент Картър бе официално потвърден на 07 май 2015 година от ABC. Премиерата му се състоя на 19 Януари 2016 година.

Посветена на борбата срещу новите заплахи за Атомна епоха в навечерието на Втората световна война, агент Картър заминава за Лос Анджелис от Ню Йорк. Това се оказва същевременно най-опасната и странна задача, която Пеги е поемала. Командира на Научния стратегически резерв на Източното крайбрежие я изпраща да работи с главния агент в Научния стратегически резерв на Западното крайбрежие – Даниел Соуса. Двамата имат за задача да разследват странно убийство. Картър и Соуса се натъкват на странен предмет, свързан със случая, който свети и излъчва студенина. В крайна сметка, странното разследването води Пеги до чудат и очарователен учен Джейсън Уилкс, който бързо се превръща в ней съюзник, а между тях прехвърчат искри. Пеги продължава да намира улики в този странен случай, тя се запознава с машинациите на Уитни Фрост, брилянтен физик и истинската сила зад кандидат сенатора Калвин Чадуик. А Калвин е политик, който ще направи всичко, за да стигне до върха. Пеги скоро открива, че корупцията работи дълбоко, което прави още по-трудно да се разграничи доброто от злото. Разследването поема по необичаен път, когато руски шпионин Доти Ъндърууд се връща в живота на Пеги по нов и неочакван начин. Но дори и като Пеги открива нов град, стари и нови приятели – и потенциално нова любов – тя е на път да научи, че под ярките светлини на следвоенния Холивуд се крие зловеща заплаха за всеки, който тя се е заклела да защитава.

Коя е Пеги Картър?

Докато повечето от нас са чували за Пеги Картър от филма “Капитан Америка: Първият отмъстител”, нейния образ се появява за първи път през 1966 г. в комичните разкази Трилър # 77.
В Капитан Америка научаваме, че Пеги Картър (в ролята Хейли Атуел) е умен и независим човек, който не е загубил своята идентичност като жена. Тя е английски войник, който е работил с американската армия по време на Втората световна война. Сърцето на Картър е разбито, когато Стив Роджърс е смятан за мъртъв, след срива на въздухоплавателно средство, собственост на Хидра. Хейли Атуел отново влиза в ролята си на Пеги Картър, когато се появява за кратко в “Железният човек 3”.

След смъртта на Капитан Америка, Пеги Картър е подложена на интензивно обучение в Научния стратегически резерв и въпреки, че тя надминава уменията на голяма част от колегите й, нейния труд остава пренебрегнат. Затова вина носи шефът й, Агент Флин, който гледа на нея като на жена и не й дава никакъв кредит на доверие за нейните изключителни способности. Картър тайно поема мисия за намирането на устройство, известно като Зодиак ключ. След успешното завършване на мисията Хауърд Старк признава таланта й и я включва в организацията ЩИТ.

В главните роли

1000x400-Q90_bc37aa29b888d5710a23d3f337b1ad54

Пеги Картър
Изиграна от Хейли Атуел
След присъдиенявато й към Научния стратегически резерв, Пеги се утвърждава като един от най-добрите им агенти. Но когато главен агент Томпсън я изпраща в Лос Анджелис по петите на случай с мистериозно убийство, Пеги попада в един опасен свят.

 

1000x400-Q90_bcb92aea4beae1835f06587b2ed59cf8

Едвин Джарвис
Изигран от Джеймс Д’Арси
Едвин Джарвис се е преместил в Лос Анджелис, за да създаде менажерия от екзотични животни. Досега той не е впечатлен от живота и му липсва вълнение. Но когато Пеги пристига, той открива всевъзможни извинения, за да се присъедини към нейните приключения.

 

1000x400-Q90_a176f4e4708f7a8be0062dc7d575a01a

Уитни Фрост
Изиграна от Уин Еверет
Холивудска актриса и съпруга на кандидат сенатора Калвин Чадуик. Уитни Фрост е повече от просто едно красиво лице, тя е също така един от най-умните учени в света. Но тя се крие зад маската, която я държи на разстояние от това, за което е родена.

 

1000x400-Q90_ca118f0e7afecabd85e9f9658ccc9c53

Даниел Соуса
Изиграна от Енвер Гйокай
След като е обявен началник на новия Западен Научен стратегически резерв, Даниел Соуса се премества в слънчева Калифорния, за да избяга от сянката на Ню Йорк и Пеги. Но когато загадъчно убийство връхлита града, светлините на Холивуд са по-заплашителни от всякога.

Втори сезон на “Агент Картър” от 28 юли по Fox 5.00/5 от 6 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *