Топ 10 анимационни герои, които децата искат/носят на раниците си

И на родителите от време на време им се случва да си спомнят какво е да бъдеш дете, въпреки че почти го прикриват (освен когато се отдават на детинските си пориви, както всеки нормален възрастен). След като за кратко се върнахте обратно в детството, вероятно ще успеете да се сетите и за любимите си фантастични герои, с които едно време сте искали да се похвалите на целия свят. Техните невероятни свръхсили, ум или други качества са причината разни чудати същества, както преди, така и в наши дни, да се пренасят от екрана (все по-рядко от страниците на книгата) върху детските рисунки, мечти, но и дрехи, учебни пособия, аксесоари и др.

Защо на раницата?

Уточнихме, че за децата едно от задълженията на верния фен е да разнася славата на своя любим фикционален герой сред обществото. Т.е. по възможност навсякъде със себе си и пред колкото се може повече хора. Децата обичат да бъдат ходеща реклама на своите герои, дори изпълняват задачата си със завидни гордост. Раницата е идеалното средство за постигане на целта им, като предмет, показван всеки ден на съучениците, който трудно остава незабелязан. Затова с една интересна класация ще опитаме да обобщим какви са съвременните вкусове за анимационни герои, чиито ликове децата предпочитат да носят на раниците си и така да разберем от какво се впечатляват, както и на какво се възхищават малчуганите в наши дни.

1.Winx

Въпреки че има огромна разлика между вкусовете на подрастващите момчета и момичета, най-популярните изображения на анимационни герои върху ученически раници, както и на други аксесоари са вълшебните феи от клуба Winx и техните също толкова вълшебни принцове.

2.Hannah Montana

Очевидно сред младите дами има единодушие по повод на любимите героини, които ги впечатляват, защото на второ място  в класацията ни се нарежда Хана Монтана – забавното и сладко превъплъщение от малкия екран на вече доста скандалната музикална изпълнителка Майли Круз, която се прочу именно с този образ, но за повече популярност реши да промени имиджа си, обръщайки го на 180 градуса.

3. Cars

Изключително популярни и купувани са също и всякакви артикули с героите от супер успешната анимация „Колите”, която беше гледана и харесана от много малки, но също така и от още толкова пораснали деца.

4. Ben 10

„Бен тен” е анимационен сериен филм с огромен брой фенове сред подрастващите момчета, които искат, както главния герой, да преборват зли извънземни с помощта друга извънземна технология, която ги преобразява в различни същества със супер сили.

5. Spiderman

Очевидно историята, появила се на бял свят като комикс в далечната 1962 г, за очилатия особняк Питър Паркър, който води двойнствен живот като Човека паяк, продължава да вълнува света и по-специално малчуганите.

6. Бакуган

Поредната японска анимирана история, която разказва за приключения със странни, типични за японското въображение същества, и техните опитомители, използващи ги, за да се състезават помежду си на дуели и турнири.

7. Класическите принцеси

И при малките госпожици класиката не остарява, защото, както личи, приказните принцеси от незабравимата поредица на Disney (Пепеляшка, Снежанка и т.н.) все още предизвикват силен интерес.

8. Batman

Поредният познат и на малки и на големи образ, който започва от комикс, а завършва като поредица от игрални филми, която не спира да нараства и до ден днешен, е Батман.

9. Още класика с Мики Маус

Ветеранът в класацията ни несъмнено е забавният и  весел черно-бял мишок Мики Маус, заедно със всички негови приятели. Той е популярен най-вече сред тийнейджърите, колкото и да е странно, които очевидно нямат желание да се отказват от детския си анимационен любимец, но ликът му продължава да се среща върху стоки и за много по-малки деца, като запазена марка на детството.

10. Мечо Пух

Дори и на края в списъка ни, симпатичният и лаком Мечо Пух, вечно в търсене мед, заедно с цялата си дружинка от странни приятели, продължава да бъде сред фаворитите на малките деца, но е за разлика от № 9 (Мики Маус), вече не се  радва на значителен брой фенове сред тийнейджърите.

Топ 10 анимационни герои, които децата искат/носят на раниците си 5.00/5 от 2 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *