С какво ще ни изненада 4-ти сезон на Arrow (Стрелата)?

Стрелата

Един от най-новите хитови сериали, който тази година успя да спечели и българската публика, скоро ще излъчи премиерния епизод на своя нов четвърти сезон! Това разбира се е “Стрелата” или по-точно, ако се придържаме към заглавието, зададено от историята на Ди Си Комикс, по която е създаден сериалът – “Зелената стрела”.

“Стрелата” буквално се изстреля със завиден рейтинг през 2012 г. по американската телевизия “The CW” и моментално завладя ефира, а въпреки че в България бе излъчен едва тази година, шоуто вече си е създало добър имидж, макар “bTV Action” да е показала само първите му два сезона на българските зрители.

Фактът, че сюжетът на “Стрелата” е базиран на комикс дава както много плюсове, така и много минуси на продукцията. Основните проблеми обикновено са свързани с негодуванието на най-страстните фенове, които критикуват сериала, че не се придържа детайлно към особеностите на оригинала си. Все пак дали продуценти и сценаристи ще се опитат да угодят на критичната публика в новия четвърти сезон?

Какви промени ще претърпи Стрелата?

Ново име

Големи промени очакват нашия борец за правосъдие и справедливост в новия четвърти сезон, като най-сензационната от тях е свързана с неговото име. Относно названието си на супергерой Оливър Куин (Стивън Амел) отнесе най-много критики, но за щастие на по-взискателните фенове след три сезона като “Стрелата” защитникът на Старлинг Сити най-накрая ще се превърне в “Зелената стрела”, каквото е и заглавието на едноименния комикс. Може и да не е очевидно, но добавянето на прилагателното “зелен” към псевдонима на супергерой ще внесе някои основни промени както в личността на Оливър, така и в сюжета на сериала.

Зелената стрела

След като в трети сезон самоличността на “Стрелата” бе разкрита и Куин бе принуден да се предаде на полицията, се случиха още някои светкавично развили се събития, които успяха да спасят героя на Старлинг Сити. Докато Оливър бе транспортиран към затвора, Рой реши да поеме вината и да се представи за саморазкрилия се “Стрелата” пред огромна тълпа, като след това инсценира смъртта си и накара всички в града да повярват, че “Стрелата” е мъртъв. Именно тези събития са основната причина за появата на “Зелената стрела”, която ще трябва да влезе в ролята на малко по-различен супергерой, за да поддържа заблудата.

Нов костюм

За да накара всички в града да повярват в неговата нова тайна идентичност, нашият герой ще се нуждае от по-убедителни средства, като освен името прибавим и някои промени във външния вид. На последния фестивал “Комик кон” в Сан Диего от телевизия “The CW” показаха за първи път какъв ще бъде новият стайлинг на новокръстения “Зелената стрела”. Чрез промените в костюма очевидно ще се акцентира върху ръцете на Стивън Амел или по-конкретно – мускулите му (което без съмнение ще се хареса на много от  феновете). Костюмът на “Зелената стрела” е също така (отговаряйки повече на новото име) в по-светъл нюанс на зеления цвят, което го кара да се доближава повече до облеклото на Оливър от едноименния комикс, но от друга страна домино маската и качулката са запазени, както си бяха преди. Все пак може да се каже, че подобренията във външния вид ни показват един по-светъл герои, като се има предвид колко мрачен изглеждаше костюмът му от първите три сезона.

Стрелата

Подобрения в технологиите

Както подобава на една американска продукция, всяко продължение на началната история се характеризира с нови и нови подобрения на технологиите, особено, когато става въпрос за фантастика. Следователно в четвърти сезон на “Стрелата” продуцентите се придържа към тенденциите. Пещерата на Стрелата или още Бункерът на Стрелата ще представлява меко казано последна дума на техниката, а паричните ресурси на героите ще бъдат насочени към това да се подобри арсеналът на Оливър.

Поведението

Оливър от сериала често бива критикуван от най-ревностните почитатели на комикси, че с поведението си не съответства на оригинала на историята, а дори наподобява Батман с мрачното си и лишено в повечето случаи от емоции изражение. Дори това да е просто преувеличение, не може да се отрече, че „Стрелата” от първите три сезона беше доста сериозен, което е разбираемо като се има предвид какво е преживял героят на самотния остров и че вероятно, въпреки силата и куражът си му е трудно да се отърси от спомените за миналото. Очевидно в новия сезон “Зелената стрела” ще изпусне малко парата, като от него се очакват повече усмивки и по-положително излъчване. Оливър ще бъде по-щастлив и вероятно причината за това се корени във факта, че най-после има романтична връзка с Фелисити Смоук, както и нова перспектива за живот си.

Все пак на нашия супергерой ще му се налага, както преди, да използва груба сила, за да се справя с лошите, но методите му за борба с престъпността също както името и външния вид ще трябва малко да се изменят, за да поддържа заблудата пред обществото.

Нови герои

освен подобренията върху личността на главния персонаж в сериала, ще има и други нововъведения, свързани с актьорския състав в лицето на Рутина Уесли (позната ни от “Истинска кръв”), която ще изпълнява ролята на Лиза Уорнър или още Дамата Ченге (Lady Cop)

Lady Cop

С навлизането на нейния персонаж сценаристите имат идеята малко да разширят фокуса на предаването, който досега беше съсредоточен върху присъствието на Оливър. Сега сериалът ще търси баланс между всичките си герои. Всъщност с появата на Дамата Ченге ще се развие линията от силни женски образи, които са предизвикани да подкрепят “Злелената стрела”, докато в същото време и сами успяват да поставят на място престъпниците. Образът на тази нова героиня се появява за пръв път в комикса за “Стрелата” още през 1975 г. Тя ще бъде детектив, който очевидно ще се явява на помощ на “Зелената стрела”, като представител на полицейския департамент.

Lady Cop and Arrow

Докато все още чакаме новите епизоди от четвърти сезон, които ще излязат на 7-ми октомври тази година по “The CW”, можем да се опитаме да отгатнем какви битки и предизвикателства предстоят на Оливър в новия сезон, потапяйки се в официалния му трейлър:

Епизоди:

Стрелата – сезон 4 епизод 1

Стрелата – сезон 4 епизод 2

Стрелата – сезон 4 епизод 3

Стрелата – сезон 4 епизод 4

Стрелата – сезон 4 епизод 5

Стрелата – сезон 4 епизод 6

Стрелата – сезон 4 епизод 7

Стрелата – сезон 4 епизод 8

Стрелата – сезон 4 епизод 9

Стрелата – сезон 4 епизод 10

С какво ще ни изненада 4-ти сезон на Arrow (Стрелата)? 5.00/5 от 6 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *