Аватар 2 – продължението на хитовия филм

Хитовият филм на Джеймс Камерън ще има официално продължение

аватар 2

Аватар е филм на Джеймс Камерън, който успя да събере рекорден брой приходи за отрицателно време през 2009 г., когато излезе на екрана.
Огромният успех провокира продължение, което се очаква през декември 2016. Тази дата не е окончателна, тъй като снимките все още не са започнали. Много е вероятно сагата да продължи с “Аватар 3” и съответно 4 през следващите години. Тази информация обаче не е потвърдена и всичко зависи от успеха на втория филм.
В няколко интервюта Джеймс Камерън споделя, че фокус в продължението на Аватар ще бъде върху океаните и опасната планета, наречена Пандора.
Следователно, действието ще се развива сред джунглата, на екзотичен пейзаж, непознат за зрителите до момента. А самите снимките за “Аватар 2” започват през април 2016 и ще бъдат в Нова Зеландия.

Макар да са изминали повече от 7 години от премиерата на Аватар, той си остава един от най-печелившите филми. А и зрителският интерес продължава.
Макар да няма конкретна дата за “Аватар 2”, сме склонни да вярваме, че до 2018 ще имаме възможността да се запознаем с визията на Джеймс Камерън.

Аватар

Историята около филма

„Аватар“ е научнофантастичен филм, излязъл през 2009 г.. Неговият сценарий и режисура са дело на Джеймс Камерън.
В главните роли са  Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уийвър и Стивън Ланг.
Филмът се разпространява от „Туентиът Сенчъри Фокс“.

Камерън започва да работи по Аватар през 1994 г.,Тогава написва сценарий, съдържащ 114 страници.
Снимането е трябвало да започне след приключването на “Титаник”.

Планирано е било заснемането на Аватар да приключи до 1999г. Но според режисьора било нужно още време.
През 2006 г. Камерън работи върху сценария за езика и културата на Пандора. Той кани известен професор по лингвистика от Университета на Южна Калифорния, за да създаде изцяло нов език, който да е специално предназначен за На’ви. След това цялата идея за езика се развива, създава се негова граматика, п;роизвношение и дори писане.

Още тогава Камерън обещава, че ако филмът има успех, ще направи продължения. Сега няма къде да избяга. Всички очакваме продължението с притаен дъх.

Аватар 2 постер

Сюжетът на първия филм

Събитията в Аватар се случват през 2154 г.

Фокусът е насочен към епичния конфликт на Пандора. Местните създания, наречени На`ви, враждуват със земните колонисти.
Хората използват Аватари, защото атмосферата на луната е изключително токсична. Това са изкуствено създадени тела от ДНК на определен човек и ДНК на местните На’ви.

Единствено човекът, от когото е взета ДНК, може да управлява Аватара си. Хората използват аватарите за комуникация с На’ви, за да изучават заобикалящата ги среда.

Бившият морски пехотинец Джейк Съли е различен от останалите. Той вижда На’ви не просто като материал за изследване, а като уникални създания, който заслужават спокойствие и мир. Това му изиграва лоша шега сред своите. В последствие Съли се превръща в един от На’ви, помагайки им във войната с хората.

Аватар 1

Любителите на фантастичната история очакват с нетърпение повече яснота около предстоящите снимки, както и трейлър.

Аватар 2 – продължението на хитовия филм 5.00/5 от 10 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *