Бог да ни е на помощ – историята на една монахиня с мрачно минало

Бог да ни е на помощ

От 1 юли тази година по bTV най-после стартира един от представителите на италианското кино, който малко освежи ефира с умерени дози смях, мистерия и с привкус на криминално разследване. Сериалът “Бог да ни е на помощ”, който се излъчва всяка седмица в сряда, четвъртък и петък от 21:30 ч., за първи път е излъчен на малкия екран в края на 2011 г. по телевизия “Rai 1”. Продукцията спечели завиден успех в Италия, а сериите ѝ са разпределени в три сезона, като през 2013 г са отчетени близо 7 милиона зрители на епизод. След като завладя сърцата на италианската публика, детективската комедия вече в продължение на месец привлича нови и нови фенове и в България, които с нетърпение очакват на български да бъдат излъчени и следващите два сезона, последния от които излезе в през 2014 г.

Историята на една смирена монахиня

сестра АнджелаВ центъра на действието стои главната героиня на сериала – силно религиозната монахиня сестра Анджела, която е оставила зад гърба си мрачно минало. След като излежава присъда в затвора, където преосмисля живота си, нашата монахиня се обръща към Бог и започва да живее смирено, но не за дълго. Съдбата я среща с амбициозния детектив Марко Ферари, който има завидни умения и нюх, необходими в работното му ежедневие. Поради професионална грешка той се оказва в неизгодна позиция и приема като партньор сестра Анджела. Така двамата заедно започват да разследват заплетени случаи в китното градче Модена.

В сюжета се намесват и други колоритни персонажи – трите красавици Джулия, Маргарита и Азура, които живеят със сестра Анджела. Всяка от тях има свои неповторими качества, използвани умело в разкриването на престъпления. За Джулия това са компютърните умения, за студентката по анатомична патология Маргарита – притеснителният ѝ интерес към труповете, а за разглезената Азура – привлекателният ѝ външен вид.

 

Героите сами ни разказват за личния си живот:

Елена София Ричи

В главната роля на сестра Анджела виждаме прочутата италианска актриса Елена София Ричи, която стартира дългата си и успешна кариера в театъра, а по-късно се насочва към киното и телевизията и още с дебюта си във филма “Служители” печели „Златен глобус” за най-добра актриса. Освен че участва в множество продукции, Елена често подкрепя различни кампании някои, от които са насочени към борбата с рака на гърдата или в подкрепа на нуждаещите се деца в Конго, или против пушенето, както и още много други

Успехът на Елена е белязан от стабилно количество отличия – „Златен глобус”, два пъти е носителка на италианските престижни кино награди “Давид ди Донатело”, собственик на две награди “Сребърна панделка”, както и на три други отличия за поддържаща женска роля. Звездата се е снимала в приблизително 40 игрални филма и около 30 телевизионни сериала.

Настрана от успехите в кариерата, личният живот на Елена е сравнително спокоен. В миналото ѝ стоя забравени няколко несполучливи връзки и един едногодишен брак, от който е и първото дете на актрисата – Ема. В момента Елена се е съсредоточила върху отношенията си с композитора Стефно Маинети, за който е омъжена вече от доста време и от който е и втората ѝ дъщеря – Мария.

Елена и мъжа и

В интервю пред медиите Елена споделя малко по-подробно за любовта към съпруга си, за основите, на които се крепи връзката им и как тя самата възприема брака:

“Запознахме се на около 40 години, когато и двамата вече имахме доста развити и доста различни кариери, затова ни се наложи да изгладим ръбовете. Мисля, че сме заедно най-вече, защото се научихме да се уважаваме. Сключихме брак, за да живеем заедно на цената на това да минаваме и през доброто и през лошото отново заедно.” За съпруга си и във връзка със славата му на неустоим чаровник сред жените звездата споделя:

“Стефано донесе в живота ми сигурност и спокойствие.”

“Той обича жените и по-голямата част от неговите приятели са жени… Не съм ревнива, не ми е дал повод да бъда. Би било глупаво да ревнувам само защото мъжът ми е красив.”

Масимо Поджо

В сериала той се е превъплътил в образа на младия детектив Марко Ферари, очарователен персонаж с големи амбиции за развитие в кариерата и неповторим детективски нюх.

Масимо Поджо

Извън малкия екран се знае много малко за личния живот на Масимо. Доскоро единствената голяма страст в живота му, известна на медиите, беше любовта му към колелото. Масимо е луд по колоезденето още от дете, както твърди и самият той.

Наскоро обаче бяха направени интересни разкрития около личния живот на звездата и се оказа, че не само колелото заема място в неговото сърце. Очевидно Масимо е успял да укри досега сполучливо факта, че е обвързан от 10 години. “Тайната” приятелка на актьора се казва Клаудия и не само живее извън светлината на прожекторите, но и няма подобни амбиции. Запазвайки любовта си, забулена в мистерия, Масимо е целял да предпази своята половинка от медиите.

По последни сведения двамата са много щастливи и влюбени и са решили, че за момента не търсят семейство и деца. Актьорът споделя:

“Въпреки че с Клаудия сме заедно от 10 години и тя е една жена, която предпочита да не е част от света на шоуто и голямата сцена, в която съм влюбен, все още не искам деца. Тя е моята половинка и е съгласна с мен, че така сме си по-добре.”

bog-da-ni-e-na-pomosht-serial

Серена Роси

В “Бог да ни е на помощ” тя изпълнява ролята на Джулия – компютърен гений и майка на 9-годишната Сесилия, като поради някакво странно съвпадение е имала кратка, но страстна връзка със следователя Марко Ферари точно преди 9 години.

В реалния живот Роси няма деца, но пък се наслаждава на дългата си връзката с актьора Давиде Девенуто, а любовта между тях се роди по време на снимките на филма “Място под слънцето”. Двамата са заедно от 2008 г., малко след като Серена се отказа от кариерата си в индустрията на сапунените сериали.

В интерес на истината това не е първият случай, в който актрисата се влюбва в свой колега по време на общата им работа по някои филм. За миналите си афери Роси споделя:

“Когато започнах да се снимам в сапунени сериали, бях млада и често се влюбвах в някой от своите колеги. След това разбрах, че това, което в действителност ме привлича са техните роли, а не личността им.”

Напук на клюките и малката разлика във възрастта (тя е на 29 години, а той на 43) Серена и Давиде се радват на пълноценна връзка, която от доста време насам кара медиите да повдигат въпроса “Ще има ли сватба?”. В много и различни изявления актрисата отговаря:

“Не сега, но мислим, че бихме искали”, “Вече живеем заедно, което донякъде е подобно на брак” Актрисата допълва “Ние сме една стабилна двойка и това не ни е приоритет”.

И все пак финалният ѝ отговор по въпроса за предстоящи сватбени камбани е: “Всяко нещо с времето си”

Селена Роси

Бог да ни е на помощ – историята на една монахиня с мрачно минало 4.75/5 от 4 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *