България търси талант – шанс за голямата световна сцена

Сирма Добрева

Това невероятно риалити шоу вече четвърти сезон радва, разчувства до сълзи и развълнува хиляди българи у нас и в чужбина. То е едно чудесно предаване за откриване на таланти, изявени във всички области на шоубизнеса – певческо изкуство, танцово и други възможни изяви на голямата сцена. „България търси талант“ излъчва своите фаворити на базата на зрителския интерес и подкрепа за всеки един от участниците, като накрая се отсяват най-добрите. Това е в пълна сила и за родните звезди, които тепърва получават своя шанс за изява и за път към голямата сцена, често, дай боже – от световна величина.

Най-голямото богатство на България са нейните малки и големи таланти

Предаването на bTV „България търси талант“ е изключително позитивно. Тук виждаме истински съкровища на сцената, с чиято помощ ние всички ставаме по-добри. Защото съпреживяваме магията на неоспоримия факт, че най-голямото богатство на България са нейните малки и големи таланти.

Едва 8-годишна, Поли Иванова е толкова умна и талантлива!

А голямата сцена, нека си спомним за покойния вече Майкъл Джексън, за много таланти от световна величина започва също от невръстна възраст. Много зрители бяха разплакани до дъното на душата си от малката Поли, която буквално ни заля с толкова много доброта, чистота и уникален талант.

Тя се появи облечена цялата в бяло и с красиви ангелски крила и изпълни по един спиращ дъха начин известния хит „I will always love you“ на Уитни Хюстън. Сякаш гласът беше на чернокожата голяма изпълнителка – толкова правилно интониран, дълбок и специфичен. Певица от ранга на Деси Добрева с право й пожела да бъде „Българският ангел на световната сцена“. А много хора веднага написаха във Фейсбук по време на поредното изпълнение на това слънчево богатство – „България откри своя талант“.

Членовете на журито в „България търси талант“

Деси е отскоро като член на журито в предаването, тъй като българската журналистка Бельовска го напусна. Добрева завоюва редица престижни наши и международни отличия, както и Гранд-При на „Еврофест ‘2014“ в македонската столица Скопие. Обявена е за певица на годината на БГ-радио за 2010 година. Впечатляващо лице на много спектакли и на проекта “Балкански” с участието на Теодосий Спасов. Също така тя е член на Българския културен център в Щатите и активно участва в рекламата на родната култура в чужбина.

Друг член на журито е Ники Илиев, който прави режисьорския си дебют в голямото кино с филма „Чужденецът” от 2012 година. През 2013 година режисира дванадесет от епизодите на излъчвания по bTV комедиен сериал „Домашен арест“. А „Живи легенди“ е вторият му игрален филм, представен през 2014 година.

Иво Сиромахов е също част от журито. Той е сценарист, публицист, писател на редица книги, много популярно и обичано лице от шоуто на Слави.

Дарина Павлова, друг член на журито, е бизнесдама с редица интереси. Нейната международна продуцентска фирма “Project I Productions” ко-продуцира през 2011 година, съвместно с италианската компания Mediaset, серийния филм “Sognando Italia”. За своята отлична работа тя печели приза “Premio America” на Italia-USA Foundation под патронажа на самия президент на Италия.

Част от участниците вече отпаднаха в борбата

Едни от тях са малките вълшебни грации от националния тим по естетическа групова гимнастика от клуб „Левски“. Трогателно ефектни бяха тези изключителни деца на възраст от 7 до 11 години в своите прекрасни екипи в цветовете на символа на България, българското знаме. Невероятен финес и класа, толкова упорит труд и постоянство се криеше зад техния успех. Но, разбира се, на голямата сцена често нещата се обръщат съвсем коренно.

Спечели в случая Симона Бойкова,
една наистина изумителна и изключително модерна балерина, занимаваща се с едно от най-горещите и интересни течения в съвременния танц – танци на пилон.

Симона е на 24 години от София. Художествена гимнастика започва да тренира още на 4-годишна възраст, а само на 7 – спортна акробатика. До 20-ата си годишнина се състезава професионално и решава, че това е нейният спорт и поприще за развитие. Силният й борбен дух я отвежда до Pole Dance, с който се занимава през последните 2 години. Според нея това е един модерен и уникален спорт, невероятна комбинация от акробатика, танц и изящество. Тайната на успеха е за Симона в това да човек да вярва много силно в мечтите си и да дава всичко от себе си за това, което прави.

Сирма Добрева представи наскоро единствения по рода си акробатичен номер,
заедно със своя партньор.

Двамата изпълниха фееричен танц директно от фасадата на една изключително висока сграда в сърцето на столицата. Вълнуващо и вледеняващо дъха изпълнение, което им донесе съвсем заслужено голям успех.

Танцовият състав „Чудесия“ в своите толкова красиви български народни носии
за съжаление се оказаха сред участниците, които отпаднаха от 4-ия полуфинал в телевизионния формат. Резултатът от 190 гласа не достигна на “Чудесия” да спечели битката с досегашния победител в надпреварата – Гайдарски състав “Диньо Маринов”, който първоначално събра цели 1309 гласа в гласуването.

Важното е, че подобен акцент на такъв вид формации върху нашия фолклор като национално богатство го съхранява и популяризира по един близък до младите хора и нашето съвремие начин. Това превръща тези участници в истинска визитна картичка на България, като представя по този начин страната ни по целия свят. Чрез тях чужденците опознават България, оценявайки я по достойнство, без никакви предразсъдъци.

Водещите на шоуто са не по-малко талантливи

Невероятният син на самата кинолегенда Катето Евро, който в никакъв случай не обича да казваме за него „Синът на Катето Евро“, а Александър Кадиев, е един изключително приятен водещ. Той определено винаги внася много колорит, много настроение и винаги не пошъл, а изтънчен хумор във всяко едно предаване, в което участва. Ролята му на конферансие на тази елитна сцена изключително много му отива и за нас е истинско удоволствие да го гледаме от екрана.

Мария Силвестър е също една изключително атрактивна и забавна водеща, която печели сърцата на зрителите със своята естествена непринуденост и чар. В този сезон на предаването блести още повече с невероятно изискани тоалети и цялостна визия от забележително висока класа. Много комуникативна и контактна, тя разчупва с лекота общоприетите норми и допълва идеално идеята на шоуто.

Желаем на добър час на всички малки и големи таланти на България! Успех на първите, останалите ще имат още много шансове за изява и още много участия. Нека винаги радват хиляди хора и им подаряват толкова много светлина.

България търси талант – шанс за голямата световна сцена 4.00/5 от 2 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *