“Черни пари и любов” – криминалният турски сериал вече и в България

Черни пари и любов

Едно отмъщение, няколко дълбоко пазени тайни и много мръсни пари на фона на магическа любовна история за две сродни души, които намират любовта във възможно най-странните обстоятелства. Това ще ни предложи най-новият турски сериал, закупен у нас от Nova Broadcasting Group.

“Черни пари и любов” (с оригинално заглавие – “Kara Para Ask”) е турска криминална поредица, която се превърна в истински хит по времето на премиерата си през 2014 и 2015 г. Състои се от два пълни сезона от общо 54 епизода, които достигат забележителен рейтинг в южната ни съседка.

 

Актьорски състав

Елиф и ЙомерКастът на сериала е един от най-впечатляващите, които сме виждали досега у нас. Главната мъжка роля е поверена на ексцентричния Енгин Акюрек, когото българските зрители познават като Керим от “Пепел от рози”. Роден е на 12 октомври 1981 г. в Анкара, където завършва местния университет със специалност История и география. През цялото време на следването си обаче активно се занимава с театър и с литература. Любопитно е, че именно на снимачната площадка на “Черни пари и любов” се запознава с половинката си в живота – Тювана Тюркай.

Екранната му половинка пък е чернокосата красавица Туба Бююкюстюн, позната ни като Аси от сериала “Гордата Аси” и като Хасрет в „Огнено Сърце“. Тя е родена на 5 юли 1982 г. в Истанбул, омъжва се за колегата си Онур Сайлак и през 2012 г. ражда двете си дъщери близначки Мая и Топрак.

Другите актьори, които ще видим в “Черни пари и любов”, са Еркан Джан в ролята на Тайяр, Бурак Тамдоан в ролята на Хюсеин, Сайгън Сойсал в ролята на Фатих/Метин, Небахат Чехре (позната ни от “Забраненият плод” и “Великолепният век”) в ролята на майката на Елиф – Зеррин, Гюлер Йоктен (която сме гледали “Листопад”) в ролята на Елван, Йойкю Карайел (от “Север-Юг”) в ролята на Ипек, Хазал Тюресан в ролята на Аслъ, Бедиа Енер (отново от “Листопад”) в ролята на Фатма, Дениз Барут в ролята на Пънар и други.

Сюжет

Едно убийство и странностите около него преплитат завинаги нишките на живота на двамата главни герои – Йомер и Елиф. Когато намира годеницата си мъртва, Йомер – полицай в Отдела за борба с организираната престъпност във Ван, обещава пред себе си, че няма да се откаже, докато не разкрие истината около нейната смърт. Тялото й е открито в кола до това на един от най-големите бивши мафиоти – Ахмет, който след кончината си оставя на семейството си да изплаща огромен дълг – да върне големи количества диаманти, които той е откраднал. Диамантите обаче изчезват. И Йомер сключва сделка с държавата – да ги открие и върне срещу което му се дава свободата да се разплати с хората, убили годеницата му.

Ахмет и съпругата му Зеррин имат три дъщери, една от които е Елиф – изгряващ дизайнер на бижута в Рим. Тя се връща при семейството си, за да отпразнуват заедно рождения й ден, но всичко се обърква, когато откриват Ахмет мъртъв. Една от сестрите на Елиф е отвлечена от мафията и за да бъде освободена, се налага дългът да бъде платен.

Така, на фона на двете огромни трагедии, пътищата на Йомер и Елиф се пресичат, за да останат завинаги слети. Двама души, които ще обединят сили, за да разкрият мистерията около убийството на своите близки. Двама души, на които ще се наложи да разберат, че в този живот не могат да имат доверие на никого другиго, освен на самите себе си. Двама души, принадлежащи на два тотално различни свята, които ще открият любовта на фона на загубата и болката. Двама души, които колкото повече се опитват да избягат един от друг, толкова повече съдбата ги свързва.

“Черни пари и любов” е един от най-интересните, напрегнати и вълнуващи турски сериали, излъчвани някога в българския ефир. Историята и подробностите в сюжета са изпипани до съвършенство, актьорската игра е на изключително високо ниво и, не на последно място, налице е и перфектна режисьорска работа. Суперлативите за сериала са страшно много, но каквото и да се каже сега, няма да бъде достатъчно. За това ни остава само да имаме още малко търпение, докато започне излъчването му на телевизионния екран.

“Черни пари и любов” – криминалният турски сериал вече и в България 5.00/5 от 1 гласа

One thought on ““Черни пари и любов” – криминалният турски сериал вече и в България

  1. Kara

    И пак грешки в заглавието, не е Kara para ask, a Kara para aşk . Явно е много сложно да напишете поне веднъж едно заглавие, без да го сбъркате. Ако ви е толкова сложно, просто го копи-пейстнете от гугъл, от турската уикипедия.
    Първо, не е “Най-новият” сериал . Вече минаха 2 години откакто го даваха в Турция.
    Второ “южната ни съседка” е Гърция. А Турция е югоизточната съседка.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *