Джагдиш няма да се жени за Санчи, Шив е бесен, а Ананди плаче

Джагдиш няма да се жени за Санчи

В „Малката булка” настъпва очакван обрат – Джагдиш, въпреки съмненията си, най-после е способен да вземе решение и да се отърве от дългото си терзание. Той отменя своята сватба със Санчи.

Защо?

При случайната си среща с Ананди, на която тя настоява да разбере какво в действителност мисли Джагдиш за сватбата и най-вече за чувствата си към Ганга, докато разговарят помежду си, внезапно разбират, че в близост до тях, на съседна маса, се намира не кой да е, а самата Санчи, излязла на приказки с приятелки. И Джагдиш, и Ананди остават шокирани, чувайки разговора между Санчи и нейната компания, тъй като сестрата на Шив разказва за сценария, който очевидно разиграва, за да впечатли в роднините и приятелите на Джагдиш. Санчи разяснява на приятелките си, че след сватбата възнамерява да принуди Джагдиш да се преместят и да заживеят далеч от семейството му.

Какво ще последва?

Изумени и потресени Ананди и Джагдиш попиват всяка дума от чутото, тогава Ананди започва да съжалява, че е повярвала в промяната на Санчи. Въпреки че чутото много ядосва Джагдиш, съобразителната Ананди настоява той да се успокои и твърди, че възнамерява да разговаря с Шив по въпроса. Но чутото силно повлиява на Джагдиш и той по пътя за вкъщи не може да се отърси от мисли за живота, бъдещето си, брака със Санчи, своето щастие, Ганга и всичко, което му се е случило през последните месеци. Това го подтиква да се отбие в храм, където да се помоли за правилната посока и малко насоки, след което ще поеме пътя на обратно към семейството.

Гневът на Шив и сълзите на Ананди

Цялото семейство е изключително изненадано да го види, а изненадата им ще се засили след като чуят това, което възнамерява да им съобщи. Той най-после признава истината, която толкова дълго време лежи на сърцето му и която повече не може да пренебрегва, а именно, че не желае да се жени за Санчи. Изпаднали в известна истерия (Ананди, обляна в сълзи) всички го разпитват за причините, поради които се е отказал и е размислил, но той предпочита да не злепоставя Санчи и спестявайки истината на семейството, които също ѝ бяха повярвали, да ги предпази от излишно разочарование. Единствената фалшива причина, която изтъква е, че според него бракът му няма да бъде успешен и ще завърши с раздяла. Разбира се никой не му вярва, а побеснял Шив му се нахвърля и го унижава, припомняйки за миналото на Джагдиш и Ананди, както и за други жени – очевидно това, винаги е успешен аргумент в нападките срещу Джагдиш.

Реакцията на Санчи

Ананди, която не спира да плаче и единствена, както обикновено, знае истината, няма да издаде Джагдиш, но определено ще остане в недоумение за неговото решение да премълчи реалните причини, поради които се отказва от брак със Санчи.

Сега единственото, което остава на Джагдиш след тази смела постъпка, е да говори и със самата Санчи по въпроса. Но дали тя ще приеме така „леко” случващото се, както семейството? Ще разберем в следващите епизоди на „Малката булка”.

 

 

 

Джагдиш няма да се жени за Санчи, Шив е бесен, а Ананди плаче 4.22/5 от 9 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *