Какво да очакваме от втория сезон на “Фермер търси жена” – истина или лъжа?

fermer tursi jena predavane

Предаването “Фермер търси жена” се подготвя за втория си сезон, който обещава да бъде пълен с още повече романтика. Очакваме реалити шоуто, предавано по Нова телевизия, да се появи на екрана септември месец, като на 5-ти юли бе излъчен пилотният му епизод. В него бяха показани вече избраните десетима щастливци, които тръпнат в очакване да срещнат идеалната половинка.

Предаването и в този сезон има за цел да запалва любовни искри сред китната природа на българското село. Десетимата авантюристи ще имат шанса да отведат своите избраници у дома, където ще ги подлагат на различни изпитания, най-често свързани с работата в едно стопанство, за да се опознаят по-добре и за да накрая всеки от фермерите избере най-подходящата за него от дамите.

Водеща на предаването ще бъде Диди Тодорова, известна с емигрантската си рубрика в предаването “На кафе”, където разказва историите на нашите сънародници, скитащи из чужбина. Според екипа на предаването Диди е идеална за водещ именно заради способността си да предразполага хората да споделят и да се разкриват пред камера.
vodeshta didi

Има ли измама?

Колкото и интересна и романтична да ни изглежда идеята на предаването, изникват множество въпроси около това дали историите и участниците в него са истински или шоуто е просто една добре нагласена постановка, в която действащите лица са актьори, отрепетирали ролите си. Мотивите, които повдигат съмнения в обществото са много, като започнем от въпросите дали не е спорно изобщо да говорим за добре развито “фермерството” в България, при положение че това, което ядем е предимно внос или възможно ли е наистина толкова млади хора на възраст между 21 и 27 години, каквито са повечето участници в предаването, вече да бъдат водещи лидери с добре развит бизнес в своя стопански занаят.

uchastnici fermer tursi jena

Оставяйки на страна тези въпроси има и други причини за съмнение и това са слуховете, че миналия сезон на “Фермер търси жена” е бил пълна измама. Някои таблоиди публикуваха информация в интернет, според която някои от участниците в първия сезон на предаването не са никакви фермери, нито си търсят жени, защото са обвързани отдавна. Разкритията са направени от хора в сферата на рекламния бизнес, които са предоставили скандална информация. Те твърдят, че повечето участнички са наети статистки и промоутърки, а колкото до фермерите, оказало се, че записването им в шоуто е с цел да рекламират бизнеса си и само някои от тях са криели приятелките и годениците си от продуцентите, за останалите е било известно. Още със стартирането на промо епизода през юни в екипа се появили противоречия, а сценаристите били потресени от наглия начин, по който трябва да лъжат зрителите. Негодувание имаше дори от страна на участниците, тъй като петима от тях по регламент трябва да отпаднат, а остават само най-желаните. След отпадането си някои от фермерите обвиниха предаването, че за финалисти са подбрани най-заможните сред участниците. Дори отпадналият Йордан Ангелов от профила си във фейсбук призова дамите да не кандидатстват, защото шоуто е измама.

Участнички фермер търси жена

Имало ли е злоупотреба?

Според информацията един от “фермерите” дори е използвал шоуто, за да извършва финансови измами. Павел, който беше представен за собственик на фирма за пъдпъдъци, според голяма част от кандидатките, които са му писали, в последствие се е добрал до личните им данни и ги е търсил по мобилния телефон. Той е обяснявал на всяка от кандидатките, че е напуснал предаването и че въпреки това желае да се срещнат, защото много му е допаднала. Пред някои от тях Павел е разкрил, че изобщо не е никакъв фермер, дори в интернет плъзна допълнителна информация, че не само, че не притежава ферма, ами е женен с дете, дължи огромни дългове и има дело за укриване на данъци. Смята се, че Павел се е измъкнал с около 500 телефона на, жени, които са му писали. Въпреки това от предаването отричат Павел да е напускал по собствено желание.
fermer tursi jena pavel

Кои са новите фермери?

Първият от тях е Ангел Марчев, който е страстен почитател на конната езда и на конете изобщо. В миналото той е бил състезател в тази спортна дисциплина, но тежка контузия го принуждава да се откаже. Ангел още си спомня първото си качване на кон, когато е бил едва на 3 години и тъй като сега не може да се състезава се занимава с овцевъдство. 25-годишният фермер е щастлив, че въпреки приключилата му кариера в конната езда, която го е отвела до световна шампионска титла по прескачане на препятствия, е сбъднал мечата си да отглежда животни.

31-годишният Диман Рохлев от друга страна е бил привлечен от международното публично право и дълго време е живял в щатите, докато носталгията по родината не е надделяла. Така Диман се връща в България и един ден, връщайки се от морето и минавайки през китното селце Голямо Дряново, спонтанно решава да заживее там, да зареже правото и да започне да отглежда орехи. Въпреки това свое набързо взето решение, той твърди,  предпочита да обмисля действията си, почти колкото обича да свири и на китара – а в къщата си има поне 5.

В списъка можем да открием и името на Марин Дерменджиев, който е едва на 26, но вече е един от водещите зърнопроизводители. Извън земеделието страстта на Марин са моторите. Младежът е запален мотоциклетист с шампионска титла.

В предаването ще участва и бивш кмет и един от най-успешните производители на череши в Кюстендил. Милен Порожанов, който е 40 и от опит знае, че  от любовта понякога боли има зад гърба си един несполучлив и приключил брак, който го е дарил с 16-годишния му син. Марин смята, че предсказание на Ванга е предначертало участието му в предаването.

Митко Петров от друга страна е на 27 години се занимава освен фермерство и с ветеринарство, тъй като е завършил ветеринарна медицина. Много държи на семейството си и тежко преживява смъртта на майка си. Милен споделя, че има известен опит с връзките, но се е разделил с бившата си приятелка, защото тя не е желаела да живее на село, затова сега търси жена, която предпочита тишината, спокойствието и уюта на живота на село.

Сред щастливите фермери има и един спортен запалянко. Петър Диков, който е едва на 24 години, но вече е основен двигател на семейния бизнес – занимава се с зърнопроизводство. Образовал се е в областта на маркетинга във Варна, но все пак предпочита работата по семейния бизнес. Обожава спорта – предимно футбол и баскетбол, дори има собствено футболно игрище и мечтае да организира спортни мероприятия.

В областта на спорта има и друг представител сред нашите фермери и това е Пламен Зарифов, който става шампион по ръгби през 2008 г. Освен това е тренирал бокс и борба. Едва на 21 е, а влага почти цялата си енергия в животновъдството, като подчертава, че много обича и кучетата си. Своите питбули често представя на изложби.

29-годишният Славко Василев пък много обича децата – най-вече 4-годишния си племенник и смята, че е готов да стане баща. Търси честна и искрена жена и откакто е на 15 години помага за семейния бизнес – свинеферма и производство на сено. Той също има страст към моторите и твърди, че трудностите го забавляват. Обича да пътува с кемпера си из красивите кътчета на България.

Валери Маринов е истински потомък на благородник със синя кръв. 37-годишният Валери разказва, че е с френски произход, тъй като предшествениците му са се заселили в с. Кондофрей по време на кръстоносните походи през 1203 г. Смята се за естет, когато става въпрос за природа и за жени.

Още един от щастливите фермери, които ще участват в шоуто е Камен Хасъмски на 47 години, който е една интересна личност. Мечтата му е да създаде собствен хотел или туристическа атракция, която да привлича интересни хора от цял свят. Самият той е обикалял много по света и доказателство за това са 120-те му шапки, всяка от които е спомен от различна държава. Камен се определя и като купонджия тъй като посреща гости ежедневно в къщи, обича музиката и природата, занимава се и с дърводелство като хоби, що се отнася до спорт дълги години е тренирал спортно ориентиране. Твърди, че никога не се чувства изгубен, нито в пространството, нито в живота.

Какви участнички да очакваме?

Дотук записаните дами за участие са много и различни, като е отчетен и значителен интерес на жени от страни като Гърция и Англия. Писма до нашите десетима фермери са пуснали и кандидатки от други националности – полякиня, туркиня, рускиня и украинка. Според данните все пак, по-голям е интересът на представителите от нежния пол, които живеят в по-големи градове (най-вече София и Пловдив), а относно възрастта им очевидно най-младата е на 18, а най-възрастната на 51 години.

Колкото до интересите им и техните кариери списъкът също е богат и разнообразен – журналист, бивш модел, ИТ специалист, стюардеса, медицинска сестра, стрелочник-прелезопазач и няколко студентки. Доста от дамите твърдят, че обичат животните и домакинството, а значителен брой от тях са се занимава ли и с джудо, конна езда или карат мотори.

В изпратените писма са били споделени и някои доста драматични лични истории. Една от кандидатките разказва как едва е събрала смелост да напусне мъжа си насилник, друга тежко е преживяла загубата на бащата на детето си, а трета мечтае за голямо семейство – 3 деца, плюс още няколко осиновени.

Като мотиви за кандидатстване дамите са изтъкнали увереността си, че избраните от тях фермери са мъже на място или че самото предаване е предизвикателство за тях, както и че вярват в дружелюбността на хората, живеещи на село, за разлика от тези в града и смятат, че именно сред природата могат да открият хармония, щастие и любов.

Ако и вие сте привлечена от идеята за участие и смятате, че някой от представените кавалери може да  се окаже идеалният мъж за вас или дори сродната ви душа, още имате шанс да кандидатствате като напишете своето писмо до него на fermer.novatv.bg/casting. Писма ще се приемат до края на месец юли.

Очаквайте още подробности.

Какво да очакваме от втория сезон на “Фермер търси жена” – истина или лъжа? 5.00/5 от 2 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *