Игра на тронове сезон 6 (Game of thrones)

Дългоочакваната премиера на 6-ти сезон предстои

Сериалът, който покори света и спечели сърцата на милиони зрители –„Игра на тронове“, се завръща с обещаваща развръзка и нов сезон през април по HBO.

игра на тронове сезон 6

Всички новини и клюки около заснемането и историята в 6-ти сезон бяха забулени в тайна. Именно по тази причина 25-ти април е дългоочаквана дата за феновете на “Игра на тронове”.

Какво научихме от официалния трейлър за новия сезон на фентъзи сериала? Какво да очакваме?

Какво се случи в края на пети сезон? Санса Старк се освободи от пазачите и стига до Теон. Той я спаси от Рамзи Болтън. Теон и Санса скочиха от стената на Зимния хребет и всичко приключи. Не стана ясно какво предстои след това? Живи ли са? По-скоро да, съдейки по трейлъра за новия сезон. Какво ли ще им измисли този път съдбата?

игра на тронове сезон 6

Като най-нещастен герои в “Игра на тронове” бихме определили Санса Старк. Поредицата от ужаснисъбития потвърждават тази теория. В началото обезглавиха баща й, после беше омъжена за мъже, които не само не обича, но и не понася. След това е изнасилена от Рамзи Болтън  в пети сезон. Дали от това ще има последици? Дали Санса няма да се окаже бременна?  Дали това ще бъде повратната точка в живота й?

Пети сезон завърши с ослепяването на Аря. Самата сцена бе доста брутална. Най-вероятно Аря ще продължи да бъде сляпа и в 6-ти сезон. Аря е оставена на произвола на съдбата, живее като просяк по улиците. Донякъде липсата на зрение е жестока, но от друга страна, тя успява да изостри другите си сетива. Как ще се промени животът й в новия сезон – предстои да видим съвсем скоро.

Аря игра на тронове сезон 6

И Марджъри, и Церсей бяха под сериозен обстрел от съдбата през последния сезон. Тогава Церсей бе в центъра на събитията. Сега обаче най-вероятно Марджъри ще бъде наказана и опозорена ( за това съдим по снимките, които излязоха в интернет). И все пак, Марджъри едва ли ще остане сама. Драмата Церсей срещу Марджъри ще продължи? Или пък не?

В края на сезон 5 зрителите бяха изключително разочаровани от смъртта на един от любимците на публиката – Джон Сноу. Той  със сигурност е мъртъв, всичко го видяха и няма смисъл да го оспорваме. Но това едва ли ще остане така, съдейки по снимките и видеото към новия сезон.

Джон Сноу игра на тронове

Подозрителността на всички се изостря, когато бяха публикувани нови снимки, на които героят Джон Сноу липсва. Изведнъж обаче той се появява в трейлъра, казвайки:  “Дългата нощ идва, а с нея и мъртвите.”

Какво трябва да значи това? Идва л белите бродници? Това вече е ясно и очаквано.  А Дългата нощ? Мъртвите? И макар Джон  да е мъртъв, като бивш член на Нощния стража, според видеото, няма да е странно да заключим, че той ще се завърне. Разбира се, всичко това са предположения и силни желания на феновете. Дали наистина продуцентите са решили да го върнат или не – остава под въпрос до април.

За тези, които не са запознати със сериала, но все пак сме събудили интереса им, още не е късно да изгледате петте сезона до премиерата на 6-тия.

Накратко за “Игра на тронове”

“Игра на тронове” е фентъзи поредица, базирана на книгите на Джордж Р. Мартин. Действието се развива във Вестерос и Есос – измислени места.

Книгите проследяват живота и съдбата на членовете на няколко благороднически дома по време на гражданска война за Железния трон на Седемте кралства.

Чрез героите Джордж Р. Марин поставя въпроси, свързани със социалната йерархия, религията, лоялността, корупцията, гражданската война, престъпленията и наказанията.

игра на тронове сезон 6

Сериалът се снима се основно в Белфаст, Северна Ирландия, също и на някои места в Европа (в Хърватия). По последния коментари сезон 6 е сниман в Македония, но това не е потвърдено. Актьорите в сериала са основно англичани или ирландци.

Голяма част от събитията и героите, описани в книгите и поставени в сериала, много наподобяват Европейската история.

Теон игра на тронове 6 сезон

Основен източник на вдъхновение за романите е  Война на розите в Англия през 1455–1485. Мартин пресъздава  враждата между династиите Ланкастър и Йорк чрез Ланистър и Старк.

Вестерос е изпъстрен  със своите замъци и рицарски турнири и така напомня за Западна Европа от Развитото Средновековие.

Успяхме ли да запалим любопитството ви? Ако е така, запознайте се с династиите и очаквайте новия сезон през април по HBO. Най-интересното винаги предстои.

Игра на тронове сезон 6 (Game of thrones) 5.00/5 от 6 гласа

One thought on “Игра на тронове сезон 6 (Game of thrones)

  1. Ангел

    Джон Сноу няма как да се завърне истински жив след като е наръган многократно! А това че е убит от онези глупаци може да струва живота на всеки човек който все още диша, а всеки неизгорен мъртвец е войник на белите бродници! Бран Старк може би е последната надежда за човешкия свят. Аря Старк е наказана с право от нейният учител ,,Никой”, защото не следваше неговите инстукции.А Санса Старк ще се окаже в много тежко положение която е най-възрастният Старк който ще трябва да събере останалите живи роднини и да възроди отново Дом Старк като единственият физически здрав остава Рикон Старк, а задачата е почти неизпълнима въпреки че “Севера помни” . Най достойни за Железния трон остават Томен Баратеон и Денерис !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *