Дивергенти (Insurgent)

Дивергенти

Жанр: Екшън, Романтичен, Фантастика

Държава: САЩ

Времетраене: 120 минути

В ролите: Тони Голдуин, Маги Кю, Ашли Джъд, Джей Кортни, Тео Джеймс, Рей Стивънсън, Майлс Телър, Кейт Уинслет, Шайлийн Уудли, Зои Кравиц

Следващият филм, който препоръчвам да гледате е „Дивергенти“. Не е нещо, което ще добави смисъл в живота ви, но поне е изпълнен с динамика и приятен за гледане. Филмът е по роман на писателката Вероника Рот, като действието се развива в далечното бъдеще в Чикаго.

Сюжет

С цел постигане на мир и хармония, хората са разделени на пет касти – безстрашни, аскети, ерудити, миротворци и прями. Всеки минава тест, който определя за коя каста е най-подходящ и след това му се дава избор да реши в коя каста иска да бъде.

След като шестнайсетгодишната Беатрис (Шайлийн Уудли) се подлага на теста, разбира че тя е Дивергент и притежава качествата на всичките касти. Жената, която и прави теста и пише фалшив резултат за да я скрие, защото дивергентите биват преследвани и убивани. Докога обаче Трис ще остане незабелязана.

Какво означава Дивергент

В превод от английски означава различен, отклоняващ се, разклоняващ се. Ако сте гледали филма, то вече знаете че „Дивергент“ е човек, който притежава качествата и на 4-те касти. Той/тя е комбинация от силните страни на много типове хора, като по този начин се получава нещо като „суперчовек“ – силен, ловък, съобразителен, труден за манипулиране и в същото време грижовен и честен.

Тео Джеймс

Мистерията

Във филма освен много екшън, има и мистерия – какво прави дивергентите опасни и защо всички се страхуват от тях. А Трис има задачата да остане анонимна, въпреки че е подложена на постоянни тестове, които я издават. Тя преминава през тежко военно обучение в кастата на безстрашните, като и помага треньорът и – Тобиас (Тео Джеймс).

Трейлър за Дивергенти 2

Споделете в коментарите мнението си за филма, както и какво ще се случи според вас в 3тата част.

Дивергенти (Insurgent) 5.00/5 от 2 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *