Изгнаник – страхът от неизвестното

Изгнаник от Киркман

От създателите на “Живите мъртви” скоро по Фокс

изгнаник

 Изгнаник е смятан за най-очаквания хорър сериал за тази година.

Негов автор е Робърт Къркман, познат на зрителите като създател на “Живите мъртви”.

И двете поредици са създадени по комикс. И макар да имат общ създател, те нямат нищо общо помежду си. Освен, може би, че злото е навсякъде около нас.

Изгнаник

Изгнаник е вдъхновен от безсмъртната класика “Екзорсистът”. Той ще бъде събитие във филмовата индустрия, обещават сценаристите.

Изгнаник се очаква през март по Фокс, но все още няма точна дата за премиерата.

Герои и сюжетна линия в “Изгнаник”

Главните герои в Изгнаник не са се появявали досега в тв сериал. Те са демонични същества и заклинатели. Зрителите ще се запознаят с Кайл Барнс (в главната роля е Патрик Фюджит, познат от “Белият олеандър”, “Почти известни”, “Мъртви птици” и др.). Младият мъж още от ранна детска възраст е преследван от странни видения и необясними демонични присъствия. Сюжетът се заплита, когато той изпада в лудост, защото демон се е вселил в майка му.

изгнаник 1

Какво се случва в образа на героя? Търпи ли той развитие в сериала, подобно на Рик Раймс от “Живите мъртви”? Кайл Барнс ще търси отговори на измъчващи го въпроси които го мъчат.

В “Изгнаник” участва и 8-годишният Джошуа Остин (в ролята е Гейбриъл Бейтман), което има специална връзка с главния герой. Каква е тя? Ще разберем скоро.

Общото и различното между “Живите мъртви” и “Изгнаник”

Изгнаник е близък до живите мъртви като сцени и тежест на сюжета. Разликата е в това, че е доста по-реалистичен и психологически аргументиран.

В Изгнаник героят търси отговори на въпроси, свързани с това дали не полудява. В “Живите мъртви” героите оцеляват, защото светът е сбъркан, заради настаналия Апокалипсис, причинен от рядката зараза, покосяваща цялото човечество. Групата на Рик преживява освен физически и духовни крахове. Дали можем да очакваме същото от Изгнаника? Или по-скоро при него всичко ще бъде подложено на съмнение?

Изгнаник и Живите мъртви
Изгнаник по всичко обещава, че ще се превърне в новия филмов феномен след “Живите мъртви”. Дори се смята, че демоните и заклинателите ще изместят интереса от зомбитата и вампирите към себе си. Ще е интересно. И доста страшно.

Интересно

За да се подготви за сериала на Фюджит му се наложило да опознае хора, които сляпо вярвали в екзорсизма. Актьорът споделя, че е научил много нови и неочаквани неща във връзка с ролята си. Разбрал е също така, че хората обожават филмите на ужасите. Причината е проста – с тях се откъсват от сивото ежедневие и се доближават до тръпката, за която толкова много мечтаят.

изгнаник интересно

Дали обаче Изгнаник няма да уплаши и най-смелите?

Изгнаник е доказателство на факта, че ние, хората, все още не знаем всичко за самите себе си. Дали сме подготвени да научим нови неща – със сигурност, колкото и страшни да са.

Очаквайте Изгнаник тази пролет по Фокс.

Изгнаник – страхът от неизвестното 5.00/5 от 5 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *