Изкушение от 14 октомври по Btv Lady

Изкушение сериал

От 14 октомври в 21:30 по BTV Lady стартира турският сериал “Изкушение”(ASK). Той заема мястото на “Незабравима” (Unutulmaz), която приключва на 13ти по информация на Теленовелас новини.

Като жанр сериалът е драма, романтичен. А повторението е всеки делничен ден от 11:30.

ask

Сюжет

Азра е младо, красиво момиче, което се занимава с тенис. Тя работи като преподавател по тенис в известен спортен комплекс. Азра е влюбена в учителя по плуване – Керем, с когото се запознава като започва работа. Любовта им е силна и дълбока. Единственото ценно нещо в живота на двамата е тяхната връзка и безграничната им чиста любов. За съжаление и двамата са доста бедни и често им се случва да се сблъскват с безпаричието. Това е особено трудно за Азра, която е доста амбициозна и мечтае за охолен живот, скъпи дрехи, голяма къща, скъпа кола и др.

От друга страна, майката на Азра не иска тя да се вижда с Керем. Причината е, че майката иска дъщеря и да има по-добър живот от нея – охолен, добре уреден от някои богаташ.Именно заради това, Азра и Карем се срещат тайно и крият тяхната връзка. Освен това, на работното място е забранено хората, които работят, да имат интимна връзка помежду си.

Колкото и да се обичат Азра и Керем, на пътя им застава Себнем. Тя е млада, красива и от богато семейство. Неин учител се оказва Азра в спортния център. Когато обаче Себнем случайно среща Карем, тя е привлечена от него и се влюбва. За да е по-близо до него, Себнем се записва на плуване, макар и да се страхува от водата.

Един ден съвсем случайно Азра разбира, че Себнем е болна от левкимия. Остават и само 6 месеца живот. Тогава Азра решава, че може да осъществи мечтата си за богат и охолен живот. Но на каква цена?

Ще жертва ли любовта си към Карем, за да постигне целите си?

Нейният план е Карем да се ожени за болната Себнем и след нейната смърт, двамата да заживеят щастливи и богати с наследството.

Но ще има ли изобщо щастлив край?

Предстои да видим съвсем скоро.

Актьорски състав

И този път актьорският състав е много колоритен и красив. Нещо, което е типично за турските сериали, а именно – красивите актьори.

В “Изкушение участват” доста познати актьори на родната публика. Хазал Кая (от “Огледален свят”, “Забраненият плод”, “Завръщане”, “Ангел пазител”), Небтах Курташ (“Момчето, което обичах”), Аслъ Тандоан (“Мелодията на сърцето”, “Щастливи заедно”).

Изкушение сериал

В главните роли:

Хазал Кая в ролята на Азра

Хакан Куртас в ролята на Керем

Асль Тандоан в ролята на Себнем

Оттук може да видите епизод от сериала:

ask2

Както вече стана ясно, предстои да видим една съвременна любовна история, в която сблъсъкът между материалното и духовното ще даде тласък на сюжета.

Предстои да видим много драма, любов, избори. Ще се потопим в една друга култура и реалност, но не са ли проблемите същита, като нашите днес?

Ако все още се колебаете дали да гледате “Изкушение”, отговорът е много лесен – “да”. Съвременната любовна история ще ви завладее и остави без дъх.

Изкушение от 14 октомври по Btv Lady 4.46/5 от 13 гласа

4 thoughts on “Изкушение от 14 октомври по Btv Lady

 1. Delina

  А да грешките все още не са поправени и ето още една забележка Шебнем не е болна от левкимия а от друго така че оставям на вас да се сетите

  Reply
 2. Delina

  ами аз знам и съм сигурна че буквата ,,s,, на турски се превежда на български като ш
  и описанието на филма все още не е поправено

  Reply
 3. Мариелла Кръстева Post author

  Здравейте,
  Благодарим за проявения интерес към сериала. Както сте видяли, информацията, която сме публикували за сериала, е преди неговия старт. В самата статия пише, че Азра се запознава с Керем като започва работа, а не на самата работа. Тази информация я имаме от чуждестранни източници преди старта на сериала и съответно е нямало как да знаем дали наистина е така. Но благодарим за уточнението.
  По отношение на името на героите, превели сме ги така, тъй като по този начин е утвърдено транслитерирането от турски на български език. Има много и различни варианти за имената при превод на български, така че е възможно и по двата начина.
  Благодарим за проявения интерес към сериала.
  Всичко хубаво и лека вечер.

  Reply
 4. Delina

  Така първо на първо не се казва Себнем а Шебнем и второ азра и керем не се запознават там където работят така че не евярно

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *