Женени от пръв поглед – ще се разпаднат ли двойките или ще останат заедно?

Всеки от нас обикновено пази ревниво личния си живот от прожекторите и това да изложи чувствата си на публичен показ. Предаването на Nova „Женени от пръв поглед“ по международна идея, чийто първи сезон стартира наскоро, е един иновативен формат. Той е истинска революция в мисленето, който цели да разчупи общоприетите от обществото ни схващания за това, как точно се ражда любовта.

В него се проследява пламването на любовта между 3 семейни двойки. Ние, като зрители, сякаш преоткриваме по строго индивидуален начин нашето лично разбиране за любовта.

Участниците в първото по рода си у нас предаване се запознаха за първи път в живота си на своите собствени сватби. След това те трябваше да преминат съвместно, и през добро, и лошо. Регламентът на предаването изискваше само на петата седмица след живота си заедно да решат дали ще бъдат заедно като истински семейства и в живота, или всеки ще тръгне по своя самостоятелен път. Сега вече е узрял моментът, в който всички участници – Стефан и Светлана, Антония и Атанас и Георги и Гергана ще обявят своя най-важен в живота си избор.

Гергана и Георги – наистина ли толкова много не се разбират?

Той сякаш се влюби веднага в нея, щом я видя за първи път направо на прекрасната им сватба. Тя бе толкова красива, както самата Гергана споделя – става в 6 часа, за да тренира и да поддържа изрядно тяло и външност. И двамата са със стабилни професии, пътуват много.

Гергана и Георги женени от пръв погледРиалити шоуто сякаш се опитва да ни ги представи като една вечно полемизираща помежду си двойка. Тя – представена като чепат и особено труден характер, а той – измъчващ се непрекъснато от нейното поведение. Георги е според запалени зрители с най-интелигентно излъчване, най-сериозен, знае какво иска, отстоява това, което иска и се откроява драстично от останалите. Тук обаче, след интервюто в сутрешния блок на Nova, ние се питаме отново – дали това не е всъщност приумица на сценаристите и дали това е самата истина за техните отношения.

Според зрители в социалните мрежи, между Георги и Гергана видимо има искри и на привличане. Химията между двамата съществува, но тъй като всеки един от тях е силен характер – никой не иска да бъде подчинен безропотно на другия и да отстъпи. Даже според онези, които са следили предаването внимателно, те двамата са се харесали, но не са спрели да играят всъщност своите номера в най-голямата игра – тази на любовта. Всичко това вероятно правят, за да се застраховат. Не е ли това една от най-стабилните двойки в цялото предаване? Но тогава – от шахматните ходове в любовта може ли да се спечели, или човек остава неизбежно сам?

Тони, друга участничка, направи всъщност добро за бъдещето на Гергана и Георги – тя зададе големия въпрос не е ли често фатална грешката да се разминеш с човека, който може да се окаже, че е всъщност точно твоята половинка?

По-важното е, че самият зрител следва да си направи важния за него извод.

Определено виждаме как във формата има и влюбени, които намериха любовта на живота си

И в случая с Антония и Наско, това се получава видимо. Двамата млади хора се харесват сякаш наистина от пръв поглед. След това те разговарят и с психолози, които им помагат да стигнат до сърцевината на своята връзка и да оценят в крайна сметка това, което имат. И ние наблюдаваме с радост колко всъщност те са наистина щастливи заедно.

Даже в определен момент чуваме как искат да говорят и за дете, което естествено прави семейството истинско. Трогателен е начинът, по който двамата влюбени се разбират помежду си, общуват и прекарват времето си заедно. Както споделят, всеки се учи непрекъснато от другия, но и никой няма за цел да променя партньора. А просто го приема такъв какъвто е и даже му се възхищава, тайно или не.

Пазаруването заедно – начин да се провери дали вкусовете съвпадат наистина

Друг експеримент беше направен с третата двойка, Светлана и Стефан, която отива на пазар заедно, в мола. Там, в сектора, където се предлага обзавеждане за дома, младоженецът Стефан видимо показва на любимата си, че тук определено нищо не му харесва. След това я провокира тя да му покаже какво харесва тук.

Изборът на Светлана е повече от „впечатляващ“ – лампа тип абажур, която партньорът й не харесва и не смята за естетична и практична за техния нов общ дом. Ако ние също трябва да бъдем не по-малко искрени от него – и ние смятаме така.

Следващият предмет, на който младата дама се спира, е ретро часовник в черно. Вещ, която е коренно различна отново от вкуса на съпруга й. Сякаш дори не можем и ние да разберем защо имат и двамата толкова различни вкусове за толкова много неща.

Но определено, според много зрители, точно двойката на Стефан и Светлана е може би тъкмо един за друг. Според мнозина от публиката, те заслужават да си дадат шанс в отношенията като взаимен красив жест и подарък един към друг. Да се опознаят и да реализират добродетелите си, да се усетят по-търпеливо и задълбочено. Те определено не са изчерпали потенциала и възможностите помежду си. Тук виждаме как дълбоките чувства, уважението, жестовете на взаимност изграждат здравата и стабилна връзка.

Стефан и Светлана

Пред нейните приятелки Стефан сподели, че когато вече са щастливо семейство и си имат деца, ще поеме издръжката и ще й предложи да се посвети на дома и фамилията и да бъде домакиня, за да й е по-спокойно и лесно. Светлана обаче е истински работохолик и е успяла бизнес дама – дали тази идея ще ѝ хареса? Дали ще останат заедно при това положение? Или младата жена ще оцени изненадващо, че на света няма по-ценно и истинско нещо от семейството? А да се развива може всяка щастлива семейна жена.

Има ли я любовта?

Двама от мъжете не пропуснаха да се похвалят с отношенията, които имат със съпругите си, но третият призна, че я няма любовта. В следващите епизоди предстои развръзката в „Женени от пръв поглед“.

И така всъщност реално виждаме, че двама млади чудесно могат да заживеят под един покрив, да споделят абсолютно всичко помежду си, да бъдат честни и откровени в отношенията си, да няма никакви тайни между тях. И така, в споделената любов помежду си да бъдат всъщност истински щастливи. Или просто да бъдат, казано накратко: „Женени от пръв поглед“.

Женени от пръв поглед – ще се разпаднат ли двойките или ще останат заедно? 5.00/5 от 1 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *