Запознайте се с “Кралски особи”

кралски особи основно

Вторият сезон на “Кралски особи” по фокс

кралски особи

Вторият сезон на сериала “Кралски особи” е вече факт по телевизия фокс от 12 януари от 22 часа.

Какво е да си кралска особа? – нож с две остриета

Този цитат е от видeото към първия сезон на сериала, който се завъртя по фокс и спечели зрителския интерес.
“Кралски особи” е история за измислено кралско семейство в днешен Лондон. Животът на семейството е изключително колоритен в комбинация със социалните мрежи, интриги, любов, секс и наркотици.

особи сезон 2

Тъй като сериалът е сниман изцяло в Лондон, сградите, улиците, атмосферата допълнително придават онзи чар и аристократизъм на сюжета. Спиращите дъха места в този голям и красив град са безброй, с чиято помощ се разкриват част от образите на героите, магията на живота им в двореца, но и тъмните кътчета от душата, които не са за показване.
Кралски особи дава възможност на зрителите да видят всичко – и красивото, и грозното.
Сериалът стартира с първия си сезон през 15 март 2015 година. Марк Шуан, Скарлет Лейси и Мишел Рей са сценаристите на продукцията.
Всеки епизод от сериала е озаглавен с цитат от “Хамлет” на Шекспир.

кралски 4

Сюжет

Елена е главата на матриархалното кралско семейство, което често трябва да се бори с нетипични семейни драми в очите на обществеността . Близнаците принц Лиам и принцеса Елеонора се наслаждават на хедонистични удоволствия, достъпни за тях в ролята им на кралски особи. Техният по-голям брат Робърт носи отговорността за трона на Англия . Но когато Робърт е убит , семейството изпада в траур и хаосът цари навсякъде. Крал Саймън се страхува за бъдещето на монархията . Бъдещият наследник за трона става Лиам. Той трябва да се приспособи към новата си роля и бъдеща отговорност.

кралски особи 3

Главни герои

Винсънт Реган в ролята на Крал Саймън
Елизабет Хърли като Кралица Елена, съпругата на краля
Уилям Моусли като Принц Лиам, техен син и следващ престолонаследник
Александра Парк – Принцеса Еленор , близначка на Лиам
Мерит Патерсън – Офелия Прайс, Лиам проявява интерес към нея
Оливър Милбърн – Тед Прайс,баща на Офелия и главнокомандващ за кралската сигурност
Джейк Маскал – Принц Сириус , брат на Саймън и по-късно крал
Том Остин – Джаспър Фрост, бодигард на Елинор и Лиам.

зад колисите

Откъде възниква идеята за сериала?

“Кралски особи” е свободна интерпретация на романа на Мишел Рай  ”Да се влюбиш в Хамлет”.
Алесандра Станли от “Ню Йорк Таймс” определя шоуто като “подходяща вечерна сапунка, която да те държи в напрежение”.  За създателите на продукцията е семейна драма. Това е история за едно семейство преди всичко, което случайно се оказва кралско. Хърли определя продукцията като “интересна комбинация от това, което зрителят ще види и онова, което никога няма да види.”  За самата концепция на сериала продуцентът Шуан споделя:

Смятахме, че ще бъде много интересно да надникнем зад завесата… Кои са тези хора? Какво искат от живота? Докъде биха стигнали, за да постигнат желаното? За нас, създателите, това е доста добра основа за старт на историята. Но накъде ще ни отведе след това – нищо не е сигурно.
Шуан казва още, че според екипа Хърли е родена за ролята на Елена.

елена кралски особи

Хърли сподели за образа на Кралицата:
“Елена е много матриархална жена. Притежава много власт и знае как да я използва. “

И макар образът на Елена да е вдъхновен от Лейди Даяна, то за повечето зрители тя е по-скоро въплъщение на Кроела де Вил. Голяма част от героите в “Кралски особи” са точно на границата между доброто и лошото. А нима не са това две страни на една и съща монета?

Ригън споделя за ролята си на любезния крал Саймън. “Той се справя с мъката по загубата на първородния си син – Робърт. Учудващо е, че успява да се събере и да продължи да мисли за живота на всички след такава тежка загуба от страна на съдбата.”
Интересен е образът на Лиам. Донякъде той си е бунтар, на който се налага да се отърси от безгрижието, след като бива провъзгласен за престолонаследник. Плейбоят напомня донякъде на Принц Хари, особено ако и той бе поставен в ситуация да трябва да се възкачи на трона, споделя актьорът Моусли за ролята си.
Доста подобен на своя брат близнак е и образът на Еленор. Парк споделя за героинята си, че е купонджийка, млада и дива хубавица, която се опитва да открие своето място в света.

Не пропускайте вторият сезон на “Кралски особи” по фокс лайф от 12 януари 22:00 ч.
Приятно гледане!

 

Запознайте се с “Кралски особи” 4.67/5 от 3 гласа

"Кралски особи" е сериал за фиктивно кралско семейство. Какво е да си кралска особа? - нож с две остриета. Такъв е и животът на принц Лиам, който скоро ще бъде следващият престолонаследник, след нещастен случай с по-големия му брат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *