Краят на “Игра на тронове”

Феновете на фентъзи сериала останаха разочаровани, след като създателите на поредицата обявиха кога ще бъде нейния край. “Игра на тронове” ще приключи след излъчването на осми сезон. Това ще стане през средата на 2018, когато ще бъдат излъчени последните епизоди на хитовия сериал.

Наскоро беше обявено от създателите на “Игра на тронове”, че продължението на филма ще бъде излъчено през лятото на 2017 година. Феновете на сериала, обаче бяха разочаровани след като разбраха, че неговият седми сезон ще се състой от само седем епизода. Досегашните шест излъчени сезона бяха с продължителност от десет серии. Но екипа зад “Игра на тронове” реши, че седмия сезон няма да бъде пълен. Нещо повече, с излизането на седмия сезон през лятото на 2017 година, поредицата няма да бъде включена сред номинациите за телевизионните “Оскар”-и – наградите “Еми”. Мястото на сериала беше запазено сред призьорите, след като през последните години, той неизменно обираше голяма част от наградите. Забавянето на хитовия сериал се наложи заради топлото време в Исландия. По-голяма част от снимките на поредицата се извършват точно там. Режисьора и продуцентите решиха да преместят снимките за есента, а не за ранната пролет, както беше досега, защото съгласно сценария, Зимата вече е дошла и топлото лятно време в Исландия не е подходящо за началото на снимачен процес. Припомняме, че през тази година “Игра на тронове” получи цели 23 номинации за наградите “Еми”. Самият писател Джордж Р. Р. Мартин, по книгите, на който е направена поредицата, се възмути от малкия брой епизоди. Според него всеки сезон досега би трябвало да съдържа по 13 епизода. Според Мартин, повечето епизоди биха дали повече дълбочина на сериала, по този начин някои по-малки истории биха направили историите от Вестерос по-пълни и богати. Но от HBO не са на това мнение.

Според сценаристите на “Игра на тронове” Дейвид Бениоф и Даниъл Уайс, сезон седем ще се състой от седем епизода, осмия, който ще бъде и последен ще предложи на зрителите само шест епизода. Двамата неколкократно заявиха, че имат избистрен финала в главите си. Сценаристите заявиха, че историята е към своя край – “Денерис се завръща във Вестерос, Джон Сняг е крал на Севера, Церсей се възкачва на Железния трон и знаем, че белите бродници приближават. Играчите са подредени.” Всичко това са само догадки на феновете на сериала, а знаем, че той е непредвидим. Това се доказа още в първите епизоди на сагата, когато беше убит един от положителните герой – Нед Старк.

По всичко изглежда, че това няма да са последните срещи с хората, живееше във Седемте кралства. От телевизия HBO и нейния директор Кейси Блойс проявяват сериозен интерес към снимките на спиноф поредица, в която действията отново да се развиват във вселената на „Песен за огън и лед“ (A Song of Ice and Fire). Автора на книгите, по които е заснет “Игра на тронове” е фен на тази идея и е дал своето съгласие. Такъв сериал може би ще бъде част от HBO следващите години.

Сниманите досега сезони на “Игра на тронове” съдържаха по 10 епизода. За снимките на един епизод създателите на сериала харчат около 10 млн. долара. По-малкото епизоди в последните два сезона няма да е по вкуса на многото фенове на поредицата, но единственото, което им остава е да се насладят на оставащите 13 епизода.

“Игра на тронове” е може би най-гледания сериал за всички времена. Последния епизод на шести сезон бе гледа от рекордните 8,9 милиона зрители в деня на излъчването му. Друг факт, който говори за популярността на поредицата е, че тя получи цели 12 статуетки “Еми” през 2015 година, включително и за най-добър драматичен сериал.

Автора на поредицата Джордж Р. Р. Мартин не беше публикувал следващата книга („Ветровете на зимата“), а вече изгледахме шестия сезон на сериала. Има голяма вероятност това да се случи и със следващите сезони на поредицата.

Краят на “Игра на тронове” 5.00/5 от 7 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *