Кога ще излезе 5ти сезон на “Кухня”?

Кухня сезон 5

След множеството турски, индийски и всякакви други чуждестранни продукции, плъзнали из българския ефир, с радост можем да отбележим, че дойде ред и на вълната от руски комедийни сериали. Тази вълна беше отприщена именно от ситкома “Кухня”, който успя да разсмее милиони зрители, не само в Русия, но и по целия свят. В това число сериалът без никакви проблеми спечели и сърцата на българската публика. Освен, че се превърна в един от най-успешните и прочути руски ситкоми, “Кухня” оглавява класацията за най-скъпите от тях със “скромния” бюджет от 8 милиона долара само за първите два сезон, но да не забравяме, че в Москва стандартът на живот е различен. В покупките за сериала са били включени и правата към песента на Бионсе “If i were a boy”.

Малко история

Първият епизод от сериала бе излъчен през 2012 г., а в България шоуто стартира в края на 2013 г. по bTV Comedy, но със светкавична скорост успя да привлече интереса на зрителите. След главозамайващия успех на първите сезони създателите решават да заснемат и пълнометражен филм – “Кухня в Париж”, чието действие се развива в столицата на Франция. Въпреки че не се радва на същите успехи, както ситкома, филмът има свое продължение, носещо името “Кухня в Китай”. По последна информация снимките на продукцията трябва да са започнали в началото на тази година, като преди това екипът се двоумеше по въпроса дали те да се осъществят в Пекин или в Шанхай.

Историята на любимия ни ресторант “Клод Моне”, в чиято кухня са приготвени множество комични ситуации, подправени със стабилно количество абсурд и щипка сантименталност, спечели завидна популярност по света, която провокира създателите да пуснат в допълнение и книга, базирана на първия сезон, както и документален филм за създаването на филма. За жалост досега в родния ефир са излъчени само първите три сезона, а за откупуване на четвърти все още няма информация.

Сюжета

“Кухня” ни разказва за комичните отношенията и нелепите ситуации, в които постоянно попада персоналът на един от най-скъпите и изискани ресторанти в Москва – “Клод Моне”.

Действието доста често се развива като битка, която разделя заведението на две части – кухня и салон. Главатарите на двата лагера са неприветливо настроените един към друг шефове в ресторанта, а именно амбициозният и изтънчен арт директор Виктория Сергеевна Гончарова и главният готвач – избухливият хитрец, който обича да си пийва Виктор Петрович Баринов. Завръзката на действието идва, когато на работа в кухнята постъпва бедният, но талантливият и желаещ да се издигне като готвач Максим Леонидович Лавров. Той пристига от Воронеж в Москва без пукната пара и подслон, само с желанието да изпълни мечтата си. Влизайки в кухнята на “Клод Моне”, той променя обстановката в цялото заведение. Докато с главния готвач водят ежедневни спорове и забавни препирни с арт директора Виктория са заети постоянно се да разделят и събират. На фона на цялата тази бъркотия всички останали персонажи, които са част от персонала на ресторанта, допринасят за всеобщия хаос в кухнята с абсурдните ситуации, в които се забъркват без почивка.

Кухня сериал

Макс и Вика

И щипка любопитни факти за героите

В главните роли на любимия ни сериал можем да видим на първо място Марк Богатирев, като амбициозния щур чаровник Максим Лавров и партньорката му на малкия екран – арт директорът на ресторант “Колд Моне” Виктория Гончарова, изпълнявана от красавицата Елена Подкаминска.

Трябва да отбележим, че за Богатирев участието му в сериала естествено даде много силен тласък на неговата тепърва развиващата се актьорска кариера, като чрез тази роля той си спечели завидна слава и много женски сърца.

Колкото до неговата половинка в сериала Подкаминска, която от доста време е известна не само с красотата си, но и с актьорския си талант и чувствеността, която излъчва на екрана, също се радва на много фенове, а тези нейни качества ѝ помогнаха да се озове в доста провокативен вид на корицата на списание MAXIM миналата година.

Друг главен и задвижващ действието персонаж в сериала е разбира се главният готвач Виктор Баринов, изпълняван от известния руски актьор и шоумен Димитрий Назаров. Интересен факт е, че като звезда от малкия екран с голям опит Назаров има история в предаванията на кулинарна тематика. В миналото той е бил водещ на шоуто “Кулинарен дуел”, а по-късно е избран да озвучава образа на Огюст Гюсто от анимацията “Рататуй”, който също е главен готвач. Следователно на Назаров не му е било трудно да влезе в образа на “шеф-повера” от любимия ни сериал.

Виктор Петрович

От значение за продукцията е и участието на друга прочута звезда от руския ефир – Димитрий Нагиев. Известен с навика да експериментира, той обича да се показва в различна светлина – актьор, музикант, водещ, шоумен.Дмитрий НагиевВероятно на това се дължи и огромната му слава. Интересното е, че в ситкома “Кухня” Нагиев се е превъплътил в образа на собственика на ресторанта – самовлюбеният актьор Димитрий Нагиев. Причината се корени във факта, че истинският Нагиев в реалния живот, обичайки да експериментира, както вече споменахме, е притежавал ресторант по време на първия си брак, водейки се от модните тенденции. Въпреки това актьорът държи да подчертае, че тотално се разграничава по характер и като личност от образа, който играе в сериала.

 

Кога да очакваме сезон 5?

Обновено: Новият сезон ще излезе на 7 септември 2015г. Вижте и какво можем да очакваме:

Всички верни фенове на сериала си задаваме този въпрос! Според първоначалната информация той трябваше да излезе през март тази година, но за съжаление снимките отнемат повече време от предвиденото и най-вероятно новите епизоди ще се появят на екран тази есен. В момента в интернет пространството са плъзнали подвеждащи серии, номерирани като пети сезон, които в действителност са преименувани епизоди от четвъртия, но реално истинският пети сезон няма как да бъде излъчен толкова рано, при положение, че работата по него все още продължава.

Засега сюжетът му остава загадка, но по оскъдните сведения, които имаме се знае, че новият сезон ще отговори на много въпроси. Например дали главните герои Вика и Макс ще бъдат заедно, как ще се развият отношенията между Катя и Денис, дали Костя и Настя ще се решат за второ дете и изобщо какво ще се случи с любимия ни главен готвач. След провала му на конкурса и проблемите му със собственика на ресторанта Димитрий Нагиев, шеф Баринов е изправен пред въпроса дали ще успее да се задържи на поста си или ще започне собствен бизнес от нулата.

Сигурни сме, че и този път кухнята на “Клод Моне” ни готви нещо уникално забавно, като очевидно петият сезон няма да сложи край на историята. Има сведения, че се замисля и шести сезон на сериала, който при най-добри обстоятелства ще излезе пролетта на 2016 г. Дотогава ни остава да чакаме с нетърпение новите епизоди и новите порции смях, в чието качество ни уверяват звездите от сериала, предоставяйки ни малко снимки от снимачната площадка.

Кухня сезон 5

макс и вика кухня

Кога ще излезе 5ти сезон на “Кухня”? 4.57/5 от 14 гласа

3 thoughts on “Кога ще излезе 5ти сезон на “Кухня”?

 1. Карина

  Очаквам с нетърпение V-ти сезон! Велик сериал!

  Reply
 2. capitan migget

  Премиерата на 5ят сезон е на 7 септември от 20 часа Московско време по СТС, има много директни линкове така, че ако руснаците не забранят тогава чужди IP-та ще можем да го гледаме, ако не си търси за всеки случай руско IP:)))

  Reply
 3. Петър Маринов

  Новият сезон се очертава да е готин. Нямам търпение :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *