Къща от карти – сезон 3

Къща от карти

Колко здрава всъщност ще се окаже, че е къщата от карти, която Франк Ъндърууд изгради? Отговорът на този въпрос ще разберем в епизодите от третия сезон на култовата политическа драма “Къща от карти”.

Сериалът показва философията на един човек, който благодарение на качества като лицемерие и безскрупулност и сериозен умствен капацитет, успява да се издигне до най-могъщия политик в целия свят – президентът на Съединените щати. Посланието, което сюжетът поднася, е, че ако някой иска да се развива успешно и се стреми да се движи напред, дори и за секунда не трябва да остава неподвижен. И най-важното – никога не трябва да си позволява да се чувства удобно. Удобството довежда до поява на апатия, а тя е това, което убива амбицията. След това идва и пагубното чувство на съжаление.

“Къща от карти” вдига завесите на мръсната сцена на Белия дом и Конгреса, където царуват алчността, секса, измамите и корупцията. Войната за власт по най-високите места е безмилостно жестока, а предателството и измамата са неин постоянен спътник. Затова, ако хората твърдят, че в любовта и на война всичко е позволено, то вече можем да кажем, че същото важи и за политиката.

В епизодите от трети сезон историята около безмилостния Франк Ъндърууд и амбициозната му съпруга Клер се развива – ще разберем ще успеят ли двамата да продължат да лавират в коридорите на властта. Предстои да проследим и как страстите в Белия дом се нагорещяват, какви проблеми ще възникнат в живота на президентското семейство и как ще се появи голямо политическо напрежение с Русия.

Франк Ъндърууд вече е седнал в президентския стол. И сега неговата най-важна задача е да успее да запази контрола и стабилността в страната, като устои на хората около себе си, които искат да ги разрушат. Заедно с Клер ще се изправят пред началото на амбициозна програма за заетост, ще направят опит да освободят от руския затвор свой гражданин, ще трябва да се справят с последствията от унищожителен ураган и на фона на всичко това ще се сблъскат с излизането наяве на неприятни тайни и истини от личния им живот.

Къща от карти сезон 3

“Къща от карти” получи редица награди „Еми”, сред които за най-добър режисьор , най-добър актьорски състав за драма и най-добра кинематография. В главните се првъплъщават новителят на Оскар Кевин Спейси и притежателката на Златен Глобус Робин Райт. В трети сезон участват още и Елизабет Марвъл, Майкъл Кели, Джейн Аткинсън, Моли Паркър, Нейтън Дароу и др.

А за това дали сериалът наистина си заслужава гледането, свидетелства едно съобщение в социалната мрежа, което президентът Барак Обама публикува наскоро – “Утре ще гледаме “Къща от карти”. Не ми издавайте какво става, моля”.

Може ли един ураган да срути всичко, градено с години? Ще успее ли един американски гражданин да избяга от руския затвор? Пагубни ли ще бъдат тайните, които Франк и Клер ще разберат един за друг? И ще се издържи ли къщата от карти, след като започне да се пропуква не само отвън, но и от вътре? Всичко това българските зрители ще могат да гледат в епизодите от новия сезон на “Къща от карти” по bTV Cinema. Сериалът ще стартира на 4 ноември и ще се излъчва всеки делничен ден в 20:00 ч.

Къща от карти – сезон 3 5.00/5 от 3 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *