Луцифер Морнингстар – новият любим злодей

луцифер фронт

Какво би станало, ако на Дявола му доскучее в Ада и реши да дойде в нашия свят, за да се позабавлява? Ще настане хаос. Това се случва и в най-новата продукция на фокс – Луцифер.
Сериалът разказва как Падналият ангел се отегчава от работата си в подземното царство и решава да си направи ваканция до Лос Анджелис. И то каква?

Съдбата го сблъсква с красива полицайка, на която започва да помага при разкриването на престъпления.

луцифер морнингстар

Запознайте се с Луцифер – един различен Дявол

Луцифер Морнингстар (в превод Зорница) не е типичният зъл и демоничен паднал ангел, както сме свикнали да го определяме. Той се смесва с лукса на Калифорния, отваря бар, наречен Лукс и следи отблизо какво се случва в града на падналите ангели.

След като се установява сред  обикновените хора, Падналият ангел създава приятелства с тях. Един ден съвсем случайно става свидетел на убийството на една негова приятелка. И той е прострелян, но тъй като е безсмъртен, нищо не му се случва. Това го вбесява и решава, че иска да се бори със злото на земята. Решава да въздава правосъдие.

И така се среща  с очарователната Клои – детектив от полицията на Лос Анджелис. В началото тя не иска и да чуе за него, но чарът му е особено силен. А може би истината е друга?

луцифер и клои

Луцифер има уникална способност. Тя се състои в това, че умее да накара хората да му споделят най-съкровените си желания. Само че това не важи за Клои. Красивата полицай разпалва още повече неговия интерес.

Актьорски състав

В главната роля на Луцифер е очарователният британец Том Елис. Той е въплъщение на сексапил, чар и нещо дяволско. Какъв по-добър Дявол от този, за които мечтае всяка жена.

луцифер 5

Актьорът е познат на зрителите от сериала “Заразата”, който също се излъчва по фокс.

Ролята на Клои Декър – симпатичен детектив, с който Луцифер работи рамо до рамо, е поета от Лорън Джърман. Тя е дъщеря на известна холивудска актриса, а баща и е полицай. Водена от силното чувство за дълг, тя решава да бъде част от закона – да последва примера на покойния си баща. Клой работи заедно с бившия си съпруг, от когото има малка дъщеричка.
Трикси (дъщеря и) се запознава случайно с Луцифер и много го харесва. Още в началото се появява един ангел, който се опитва да принуди Луцифер да се върне в Ада, защото предстои война. Но Падналият отказва. Той вече е човек. Дали това ще му донесе негативи и проблеми – със сигурност.

 

Интересната визия за Дявола

Както вече стана ясно, Луцифер е доста различно представен в сериала за разлика от образа му в Библията.

Продукцията проследява комикс на Нийл Гейман. Той е и създател на сериала, а Том Капинос е негов режисьор. Той е известен като създателя на американския сериал “Секс до дупка” (Californication) с участието на Дейвид Духовни.

луцифер 1

Продукцията вече започна да се излъчва по американската телевизия Фокс от началото на 2016г.  Спечели доста последователи във виртуалното пространство. Надяваме се съвсем скоро да бъде излъчен и по българския вариант на Фокс.

Къде ще бъде отведен Луцифер от близостта си с Клои? Ще му попречи ли новопоявилата се добрина?

Дали ще се промени образът на злото, прекарал твърде много време сред хората?
Предстои да видим в новия сериал Луцифер – една различна визия на злото.

Скоро по фокс.

Луцифер Морнингстар – новият любим злодей 5.00/5 от 5 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *