Хитовият турски сериал “Милост” по BTV Lady

Милост турски сериал

Хитовият турски сериал “Милост”, който миналата година плени сърцата на всички български зрители, се завръща отново в родния ефир. Повторението му се излъчва от 24 ноември всяка делнична вечер от 21:00 ч. по BTV Lady.

Интересното за историята е, че е базирана на един от романите на Ханде Айтайлъ – една от турските писателки, родила изпод перото си редица бестселъри. Оригиналното заглавие на книгата й е “Kahperengi”, но в българските книжарници може да се намери с името “Неверни кафяви очи”.

Сериалът има 44 епизода, всеки от които е с дължина от 100 минути, като първият сезон се състои от 19 серии, а вторият от 25. Те се излъчват в южната ни съседка в периода февруари 2013 г. до юни 2013 г. по една от най-популярните телевизии там – Kanal D.

Главните роли в “Милост” са поверени на вече няколко добре познати на българските зрители талантливи актьори –  Ибрахим Челиккол (гледали сме го в “Ифет”), Бурчин Терзиоглу (“Езел”) и красавицата Йозгю Намал, която у нас стана популярна именно с тази своя роля.

Сюжетът

milost serial

Сериалът разказва историята на Нарин (Йозгю Намал) – силна, честна и работлива млада жена, която работи като адвокат в една от най-големите кантори в цяла Турция. Детството й е изпълнено с травми, но тя успява да ги преодолее и да продължи напред, благодарение на своите упоритост и интелигентност и с помощта на най-добрата си приятелка Дениз. На Нарин, обаче, й се налага да се изправи отново лице в лице с миналото си, когато съдбата отново я среща с Фърат – детската й любов.

Фърат (Ибрахим Челиккол) е син на най-богатото семейство в Яслъхан – родният град на Нарин. Той е добре образован и винаги е свикнал да получава това, което иска. Работи като заместник директор на голяма банка. Остава изключително изненадан, обаче, когато разбира, че годеницата му Ърмак е сестра на най-добрата приятелка на Нарин – Дениз. По този начин старите чувства отново се възраждат от пепелта.

Дениз (Бурчин Терзиоглу) е пълната противоположност на Нарин – тя обича скъпите партита, обича социалния живот и винаги действа инстинктивно и лудо. Пътищата на двете приятелки се събират в момент, в който животът и на двете се преобръща с главата надолу – Нарин напуска семейството си, а Дениз загубва своето. Така двете се превръщат в опора една за друга.

Ъмарк е сестрата на Дениз. Тя смята Фърат за мъжа на живота й и би направила всичко, за да бъде с него. Но не харесва Нарин не само заради миналото, което двамата са имали, а и заради това, че е изключително близка със сестра й.

На фона на всичко това се появява и Сермет Карайел. Когато е бил млад, Сермет е бил лудо влюбен в Нарин, прекарва целия си живот, грижейки се за нея и отново заради нея се мести от родното им градче Яслъхан в Истанбул. Там, обаче, той се забърква в редица нечисти сделки, благодарение на които успява бързо да забогатее, като си мисли, че по този начин ще успее да спечели детската си любов.

“Милост” е един разказ за невъзможната любов, за срещите и разделите, за приятелствотo и предателството, за загубите и предаността. Любовта на Нарин и Фърат определено е един от тези истории, които веднъж вече успя да спечели сърцата на българските зрители и сега е готова да го направи отново!

Хитовият турски сериал “Милост” по BTV Lady 5.00/5 от 4 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *