Уроци за живота от героите на индийския сериал „Моята карма”

Моята Карма сериал

Безспорно индийският хитов сериал Моята карма/Uttaran се радва на завиден рейтинг сред българска публика вече в продължение на една година. Драматичната история за съперничеството между двете красавици Ичха и Тапася не само че при дебюта си в Индия през 2008 г. взриви ефира на Colors TV, но също така успя да развълнува и зрителите по целия Балкански полуостров (Македония, Сърбия, Румъния, Хърватска, Черна гора и др.). Въпреки че в Индия финалът на сагата беше излъчен на 16 януари тази година, в България феновете на сериала продължават да му се наслаждават всеки делничен ден от 13:30 ч. по Нова телевизия или гледайки повторенията от 19:00 ч. по Diema Family.

Няколко реда за сюжета:

Ичха и Вир„Моята карма” е история, която проследява живота на две момичета от различно потекло още от детството им – Тапася, която е дъщеря на богат бизнесмен и Ичха, която е дете на прислужницата в дома на Тапася. Сюжетът се завърта около отношенията между двете момичета, прераснали от невинно приятелство в съперничество – когато между тях застава мъж. Ичха и Тапася, които се различават както по произхода, положението си в обществото, така и по характер, са изправени една срещу друга, за да се борят за любовта на Вир. Макар и той да е безумно влюбен в Ичха, Тапася прави всичко по силите си да застане на пътя им.

Значението на „Моята карма” за Индия

Освен че се сдоби с популярност в глобални мащаби и се накичи с множество престижни награди като Zee Gold Awards, Indian Television Academy Awards, Indian Tally Awards, Global Indian Film и Television Honors, най-значителното постижение на сериала очевидно е способността му да оказва влияние върху зрителите, спечелвайки първо сърцата им.

В Индия, публиката главозамаяна от интригите и обратите в „Моята карма”, не само се потапя в историята, но започва да се вживява в нея. Доказателство за това е определението най-подлото момиче в индийската телевизионна история”, което зрителите дават на Рашми Десаи, изпълняваща ролята на злата Тапася в сериала. Десаи, която успя да се прослави като професионална танцьорка на индийски танци в местния Dancing Stars, споделя, че е леко засегната от отношението на феновете, които твърде често в реалния живот й приписват качествата на героинята й от сериала.

Възползвайки се от спечелената слава, актьорите често влагат влиянието си в благородни каузи – като техният призив за повишаване на избирателната активност на изборите през 2014 г.

Значението на сериала за индийската аудитория наскоро беше подчертано и от третия по големина вестник на многолюдната държава – The time of India”. В класацията им от топ 5 на сапунените сериали, които чрез посланието си са успели да променят стереотипи и табута в индийската култура, както и съзнанието на народа, „Моята карма” зае втора позиция. Сериала беше определен като продукция, която заличава все още съществуващата граница между богати – бедни и в същото време се противопоставя на дискриминацията по социален статус.

Сериала ожени Рашми Десаи (Тапася) и Нандиш Сидху (Вир) в реалния живот

Нандиш Сидху и Рашми ДесаиРашми Десаи, изпълняваща другата главна роля в сериала – Тапася, също има свой начин да влияе положително на публиката. След като тя и колегата й Нандиш Сидху (Вир в сериала) успяха да пренесат връзката си от екрана в реалния живот и да я увенчаят с брак през 2012 г., плъзнаха множество слухове и клевети по техен адрес. За жалост някои от тях се основаваха на реални факти, които показваха, че след една година изпълнен с любов и щастие брак, двойката е на път да се раздели. В Интернет имаше информация че, двете телевизионни звезди дори живеят по отделно. За щастие Рашми и Нандиш се справиха с трудностите и проблемите. Към днешна дата те все още са заедно и нямат намерение да се развеждат, като с поведението си върнаха вярата на феновете в брака – напук на слуховете и клюките и ни показаха какво е силна любов.

Всъщност интересно е да отбележим, че истинското име на Десаи не е Рашми, а Дивия, но актрисата го е променила при навлизането си в индустрията. И все пак това не може да попречи на верните й фенове да я обичат.

На какво ни учат звездите от „Моята карма”

В действителност положителните послания, които можем да извлечем от сериала са безкрайно много, а към тях се прибавят и уроците за живота, които често ни преподават актьорите с поведението си извън снимачната площадка.

Освен апела към избирателна активност през 2014 г., Тина Дута намира и други начини, чрез които да влияе положително на повече хора. Например страстта й към книгите, за която споделя в интервю. Младата актриса разкрива, че често призовава колегите и приятелите си да четат повече, както и всички останали. Също така Дута изразява мнението, че „ Книгите играят важна роля в живота на всеки. Книгите разкриват един различен свят и също така окуражават въображението.”

Друга известна звезда на индийските сапунки – Крутика Десаи Кхан, която също участва в „Моята карма”, макар и превъплътена в персонаж с второстепенно значение – Екадаши, не само успя да окаже влияние на публиката чрез образа си, но и да влезе в историята на индийската телевизия. Обръсвайки главата си специално за своето участието в „Моята карма”, Крутика се превърна в първата жена, играеща с гола глава в сапунка. Нейните вдъхновяващи действия ни навеждат на мисълта за това къде е разликата между суетата и красотата и какви са стойностите на тези две понятия.

Що се отнася до представителите на мъжката аудитория сред звездите от „Моята карма”, Мрунал Джаин също успява да бъде полезен и извън образа си на Акаш. Звездата успя да спечели публиката с впечатляващата си външност и добре оформено тяло. В интервю той споделя, че преди всичко здравословният начин на живот му помага да бъде във форма, като разкрива някои от тайните си за всеки, който иска да придобие атлетична външност и да се чувства чудесно. Акаш моята карма

Джаин разкрива, че здравословният начин на живот при него е съвкупност от много компоненти. Съставяйки режим, според който са необходими 6 дена в седмицата за тренировки, той препоръчва в 3 от тях упражненията да се извършват на курс по танци. Като изключим факта, че е вегетарианец, Джаин твърди, че не се лишава от нищо, когато става въпрос за храна. Той категорично заявява, че е против стероидите, добавките е всеки вид химия. Това, което го мотивира най-силно да поддържа фигурата си, са неговите фенове и все пак постигането на тези завидни резултати му е коствало известно време – 13 години.

 

Уроци за живота от героите на индийския сериал „Моята карма” 4.33/5 от 21 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *