Най-популярните филмови грешки

Филмовите грешки са неизменна част от съвременното кино. Но понякога грешките са толкова нелепи и така грозни, че е невъзможно да не си помислим, че някой умишлено ги е оставил там при обработка на филма. Може би са си затворили очите или по бюджетни причини или, защото им харесва идеята за включване на някои идиотски фрагменти във филма.

smelo-surce

Една от най-известните и коментирани филмови грешки са от филма “Смело сърце” с участието на Мел Гибсън. В интернет има много теории за появата на този бял бус в сцена от филма. Така или иначе, това е доста видно допълнение към филма, макар че по времето в което се развива действието във филма едва ли са съществували автомобили.

gladiator

Във възстановката на битката при Картаген във филма “Гладиатор”, една от колесниците е преобърната и се разбива в стената на арената. Но преди да се удари в стената, ясно може да се види газова бутилка, на гърба на колесницата. Аз все още не съм съвсем сигурен защо теглено от коне превозно средство ще изисква мощност, осигурена от газова бутилка.

terminator

В началото на филма “Терминатор 2: Денят на страшния съд”, Терминатора поема куршумите, предназначени за Джон Конър от T-1000 със собственото си тяло. След това му действие неговото яке е покрито с дупки от куршуми. Но няколко минути по-късно то изглежда като ново.

terminator-2

Когато камионът които T-1000 шофира в преследването с Джон Конър минава през моста, предните прозорци падат. В следващия кадър те са там отново.

star-wars

Един от щурмоваците във филма “Междузвездни войни” (най-вдясно) е твърде висок и удря главата си във вратата. Във ДВД версията на филма това изпълнение на щурмовака е озвучено от създателите на филма.

karibski-pirati

В “Карибски пирати: Проклятието на черната перла” изглежда, че имаме няколко пирати в бандата на Джак Спароу, които са фенове на съвременната мода.

chelusti

Една от най-добре направените филмови сцени на атака от акула за всички времена е от филма “Челюсти”. Тази сцена се превръща в емблематична и запомняща се отчасти благодарение на актьора и отчасти благодарение на визуалните ефекти.
Единственото нещо, което разваля тази спираща дъха сцена донякъде е много видимото присъствие на хубава и удобна възглавница под гърба на Куинт. Тя е там, за да спре зъбите на фалшивата акула да пробият тялото на актьора.

jurassic-park

Изглежда, че е без значение колко високо бюджетен е един филм. Колкото и впечатляващи и реалистични да са динозаврите в “Джурасик Парк”, няма смисъл да очакваме съвършенство, когато имаме недоглеждане, от страна на хората които отговарят за възможни грешки във завършения филм.
По време на сцената, в която Денис Недри разговаря с някого по радиото, като едновременно гледа на живо камерите. Ясно се вижда лентата на медия плеър в долната част на прозореца, която ясно разкрива, че живото предаване е едно видео, което Недри просто е пуснал.

kriminale

Ето един съвет за младите режисьори: ако трябва да заснемете сцена при която на стената има дупки от куршуми не правете дупките преди заснемането на сцената. Въпреки, че Куентин Тарантино е прословут филмов майстор, той не успява да види тази скандална грешка във филма “Криминале”, а именно показване на дупките от куршуми, преди пистолета да е гръмнал. Създателите на филма очевидно са се надявали, че никой няма да забележи големите дупки в стената зад Джулс и Винсент.

obichainite-zapodozreni

Във “Обичайните заподозрени”, когато за първи път виждаме самолета да каца на летището, той има четири двигателя. Секунда по-късно се оказва, че самолета е загубил два от тях.

zdrach

Ако гледате филма внимателно, често можете да видите отражението на камерата в прозореца на колите. Това всъщност е често срещана грешка, която много режисьори не успяват да прикрият. Със сигурност това е видимо тук в “Здрач”.

american-pie

В “Американски пай” от 1999 година имаме проблем с чашите. При сцената в спалнята, в която момичето държи синя чаша след смяна на кадъра се оказва, че чашата се е променила от синя в прозрачна.

 

 

Най-популярните филмови грешки 4.86/5 от 7 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *