„Мутра по заместване“ Физрук – новият руски хит (+Видео)

Ако допреди две години родният телевизионен ефир печелеше зрители с американски комедии, пълни с непознат и нетипичен за Балканите хумор, то днес вече, сякаш изморен от едни и същи изтъркани американски лафове и смешки, съвсем закономерно българинът потърси разнообразие в нещо ново и по-близко.

Руският сериал “Мутра по заместване” грабва българския интерес не само заради истински забавните си елементи, но и заради изключителната достоверност на героите, които силно ни напомнят на типични родни характери. Може би силата на руските комедии е тъкмо в това – близките народопсихология, душевност и начин на мислене между двата народа правят хумора и историите толкова познати. А истината е, че българите може да сме оперирани от всичко друго, но не и от чувство за хумор и себеирония.

Мутра по заместванеМутра по заместване” (или на руски “Физрук”, чийто буквален превод е “Учител по физическо) всъщност е адаптация на японска анимация с името “Най-добрият учител Онидзука”. Сериалът разказва историята на бившия охранител Олег Евгениевич Фомин – Фома. Когато работодателят му Мамаев – бизнесмен със солидно криминално минало, го уволнява от така обичаната му работа, Фома става готов на всичко, за да си я върне. И решава, че единственият начин това да се случи е, като се сближи с дъщерята на Мамаев – Саня.

Така Фома започва работа като учител по физическо в училището, където учи момичето. Но в крайна сметка се оказва, че нещата не са точно такива, каквито той си е представял, и светът на гимназията променя изцяло не само живота му, но и него самия…

Първият сезон на сериала се излъчва през 2014 г. и разбива всички рейтинги на руския канал ТНТ. В него Фома е представен като коравия, силен и непобедим гангстер, който поставя на първо място работата си. Във втория сезон, обаче, мъжкото му сърце е смекчено от учителката по литература Татяна, в която той се влюбва за първи път истински и безкористно. Или както той самият казва: “Едните жени стават само за леглото, другите стават само да живееш с тях. Но с Таня искам всичко”.

В България премиерата на „Мутра по заместване“ се състоя по bTV Comedy през май 2015 г., като до този момент са купени първите два сезона. Новият трети сезон вече се очаква да излезе през Март и очакваме скоро да го видим и на нашите екрани.

Главната роля в сериала е поверена на един от най-известните руски актьори – Дмитрий Нагиев. Той е познат на българските зрители от сериалите “Кухня”, където играе себе си и “Двама бащи, двама синове” – руската версия на американския “Двама мъже и половина“.

„Мутра по заместване“ Физрук – новият руски хит (+Видео) 5.00/5 от 3 гласа

5 thoughts on “„Мутра по заместване“ Физрук – новият руски хит (+Видео)

 1. момчил

  Някой знае ли как се казва песента като почва трейлъра за сериала?

  Reply
 2. dina

  Трети сезон все още не е излъчван в Русия. Планирали са да го пуснат тази пролет.

  Reply
 3. Драйо

  В България не е излъчван 2-ри сезон на Мутра по Заместване не се излагайте,той е купен от БТВ но все още не е излъчен

  Reply
  • Цветилена Post author

   Благодаря, че ни показахте грешката – поправена е. Поздрави!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *