“Националната лотария” сбъдва българската мечта

Национална лотария

Голямата мечта на всеки средностатистически българин е да изтрие и да спечели. Ето защо по магазини, кафенета, бензиностанции, будки, гишета, пейки… цяла България седи и търка билети.

А всяка събота вечер в рамките само на половин час ТВ играта “Националната лотария” обявява, че раздава над 1 милион лева. Точно в 19:00 ч. в ефира на Нова телевизия любимецът от “Под прикритие” Захари Бахаров като един същински Дядо Коледа със своята руса и снажна Снежана сбъдват мечтата на търкащия българин.

Сватби, околосветски пътешествия, нови коли, къщи, ремонти, образование – това са само част от желанията на щастливите победители. Невижданите награди, които шоуто раздава, изглежда, че правят реализирането им просто като на филм.

националната лотария

“Националната лотария” сама се определи като “най-щедрата игра в родния ефир”, от която всеки един от участниците си тръгва с гарантирана печалба. Билети за нея се продават в цялата търговска мрежа. И ако ви се падне печалба “Участие в ТВ игра”, трябва да регистрирате промоционалния код от билета на специален сайт и да палите свещи с човешки размери, да стискате де що палци имате, да се молите на Христос, на Аллах, на Буда, на Ра и на който подобен още се сетите, за да бъдете изтеглен.

Игрите, в които избраните участници в предаването се борят за постигането на мечтите си, са три, всяка от които ти обещава, че ще спечелиш грандиозно големи суми, а накрая ти “дава” нещичко, колкото да се кефиш, че не си на нула. А на фона на всичко това България има външен дълг от 16 милиарда. Общо взето картинката е следната – хазартът ни просперира, докато държавата фалира.

Днес живее поколение, което прахосва своя потенциал. Дявол да го вземе, цяло поколение сервитьори, продавачи и юристи, които търкат, за да спечелят. Изгубеното поколение на историята. Без цел. И без място. Поколение, което няма да роди своите Ботев, Левски и Раковски (хората, не отборите). Защото днес телевизията ни възпитава да вярваме, че един ден ще бъдем милионери без да правим нищо. Трябва просто да купуваме билети и да трием. Но истината е, че знаем, че няма да бъдем. И това ни вбесява. И пак купуваме. И трием.

Покрай коледните и новогодишните празници все пак Националната лотария “отвърза” по-голямата кесия и пусна повече бройки печеливши билети. Най-често се случваше тук една хилядарка, там две – по малко, но от сърце.

20-годишният студент Мартин Драганов от Плевен например прибра дори 50 бона. Щастливият младеж сподели, че ще вложи печалбата в своето образованието. Поздравяваме го за мъдрото решение, като все пак се надяваме това да не означава, че ще спонсорира с тях някоя чалготека.

Друг късметлия, който повярва на Майката Телевизия, че ако търка ще спечели и наистина спечели, е млад полицай от Търговище. Него пък Националната лотария го спонсорира с 10 000 лв.

Една от най-големите печалби пък отиде при един от най-изявените фенове на третодивизионния ЦСКА. За съжаление, обаче, дори и 100 000 лв. няма да стигнат, за да погасят и 1/3 от дълговете на любимия му отбор. Затова му пожелаваме да ги вложи в някоя разумна кауза.

Честито на късметлиите, които разбиха на пух и прах мита, че може да си честен българин, може да бъдеш богат българин, но някак все не се получава едновременно да си хем българин, хем богат, хем и честен!

Ние в България може и да си нямаме национална кауза, но пък си имаме Националната лотария. Затова търкайте смело… може утре вас баба ви да ви гледа по телевизора.

 

“Националната лотария” сбъдва българската мечта 5.00/5 от 2 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *