7 от най-скъпите сериали, правени някога

Не е лесно или евтино да се стартира един успешен телевизионен проект. В действителност, някои от най-популярните телевизионни предавания, произвеждан някога да са едни от най-скъпите . Създателите на сериали опитват всички методи, харчат милиони за популярни актьори, сложни ефекти и зашеметяващи дестинации. Готови ли сте да видите кои са любимите предавания, похарчили най-много средства? Ето седем от най-скъпите шоута, произвеждани някога.

Експериментът – 4 милиона долара на епизод

fringe

Пилотният епизод на Експериментът струва невероятните 10 милиона долара, а бюджетът на епизод е около 4 милиона. Трилъра, който се издаваше от Fox между 2008-2013, разказва историята на учен и синът му, които в екип с ФБР разследват странни престъпления.
През 2012 в интервю, Кевин Райли, който беше президент на Fox в момента, коментира, че Експериментът е “скъпо шоу”, което не работи на печалба.

Изгубени – над 4 милиона долара на епизод

lost

Изгубени струва малко над 4 милиона долара на епизод, главно заради големия си актьорски състав, който включва 70-ма възрастни и едно куче, в допълнение към сериала се снима на остров Оаху, Хавай.
Шоуто на ABC, което се излъчваше от 2004 до 2010 г., разказва историята на група от хора, които са оцелели от мистериозна самолетна катастрофа, оставяйки ги на необитаем остров.

Дедууд- 4.5 милиона долара на епизод

Swearengen

Забелязахте ли колко пъти присъства HBO в списък? Подобно на много от другите си предавания, HBO не пести средства и счза Дедууд , който възлиза на 4.5 милиона долара на епизод. Сериала комбинира истински събития с измислени елементи за създаване на интригуващ сюжет за своите зрители.
Шоуто имаше голям и уникален актьорски състав. В допълнение, има коне, каруци и добитък, координатори, които също се добавят към общата цена на шоуто, според The New York Times . През 2005 г., Дедууд прибра пет награди Еми. Въпреки това, в крайна сметка, високият му бюджет бе неговото падение.

Престъпна Империя – 5 милиона долара на епизод

boardwalk-empire

HBO не пести средства за Престъпна Империя. Всеки епизод струва повече от 5 милиона долара, за да се направи, благодарение на пищните производствени детайли, и отнема около 15 дни, за да заснеме.  USA Today съобщава, че за шоуто е построен сложен комплекс, който е построен в Бруклин и струва невероятните 2 милиона долара. Освен това пилотният епизод на Престъпна Империя струва 18 милиона долара.
Хитовия сериал проследява живота на Ники Томпсън, контрабандист, политик, гангстер, и единствен владетел на Атлантик Сити.

Игра на тронове – 6 милиона долара на епизод

game-of-thrones

Игра на тронове струва около 6 милиона долара на HBO на епизод. Според различни доклади изразходваните средства само за пилотния епизод са между 5 и 10 милиона долара. Както при по-голямата част от проектите на HBO не се фокусират върху известни актьори, а се използват красиви места за снимки.
Популярното шоу се основава на серията на Джордж Мартин – Песен за огън и лед. Зимата може да продължи цял живот. И борбата за Железния Трона е започнала. Крале и кралици, рицари и ренегати, лъжци, господари и честни хора … всички ще играят Игра на тронове “.

Рим – 9 милиона долара на епизод

rome

HBO наистина надмина себе си с Рим. Историческата драма, която продължи от 2005 г. до 2007 г. разказа историята на знаменити и обикновени римляни. За да бъдат по-добре разказани и пресъздадени картините по римско време, HBO използва сложни костюми и много подробен дизайн, в резултат на което един епизод струва 9 милиона долара, бюджет, който нарежда историческата сага сред най-богатите.
Entertainment Weekly пише, че ръководителите на HBO са решили да съкратят добре приетото шоу, за да се спестят пари.

Приятели – 10 милиона долара на епизод

friends

Моника, Рейчъл, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос помогнаха на Приятели  да постигне десет годишен телевизионен успех. В ход от 1994 г. до 2004 г. много от сцените са заснети в кафене и апартаментите на героите. И така, какво точно прави това популярно ТВ шоу толкова скъпо? Актьорите.
Заради невероятната химия, създадена между актьорите, от година на година феновете на сериала стават все повече.
FinancesOnline.com пише, че тъй като на актьорите стават все по-популярни, те са започнали да искат повече пари. По време на третия сезон, Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат ЛеБланк, Матю Пери и Дейвид Шуимер са се събрали заедно, за да се гарантира, че те получават справедливо заплащане. По време на последния сезон, героите заработват по 1 милиона долара на епизод, което вдига бюджет на шоуто на 10 милиона долара на епизод.

7 от най-скъпите сериали, правени някога 5.00/5 от 6 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *