Откраднат живот

“Откраднат живот” – преплетените  съдби на български лекари


откраднат живот

 От 8 март по Нова стартира нов български сериал – “Октраднат живот”. Той проследява съдбите на няколко лекари.

Сюжетна линия

Евгения Генадиев (в ролята Мария Каварджикова) е скромна съпруга на директора на МБАЛ “Св.Кирил”. Дълго време двамата не могат да имат дете. Раждането на дългоочаквания син е белязано от болест – той е с тежка сърдечна малоформация.

По онова време (1982 г.) повечето такива случаи завършвали фатално. По същото време се ражда друго момченце, чиято майка умира по време на раждането.

откраднат живот1

Д-р Генадиев е изправен пред тежък избор – може ли да промени съдбата или трябва да приеме това, което му е отредила.
Евгения Генадиева дори не подозира за грозната тайна, която може всеки момент да наруши щастието на семейството и.
Тя дори не предполага, че родния и син не е нейна плът и кръв.
Какво се е случило със съдбата на смененото дете? Синът на д-р Генадиев е пораснал, завършил е медицина и работи в Спешното отделение на болницата.

Съвсем случайно на работа в същата болница попада и лекар от Варна. Голяма част от живота си е бил пациент, защото има вроден недъг. Тежка и неблагосклонна е към него съдбата, няма си семейство. Дали съдбата има пръст в тази случайна среща или приликите са повече от очевидни?

Ще има ли сблъсък между подменените деца? Съжалява ли д-р Генадиев за направения избор и дали ще признае на съпругата си за всичко? Предстои да видим скоро в “Откраднат живот” по Нова.

Актьорски състав на “Откраднат живот”

В главните роли с бели престилки ще бъдат – Стоян Алексиев, Димо Алексиев, Александър Алексиев, Радина Думанян и Йоана Буковска-Давидова.

В продукцията ще участват също Мария Каварджикова, Янина Кашева и Марта Вачкова.

откраднат живот

Продуцентът Евтим Милошев споделя в свое интервю пред 24 часа, че сериалът е оригинален български продукт. В България досега не е сниман и излъчван медицински сериал. В световен мащаб този жанр е много разпространен и обичан от публиката (например “Спешно отделение”, Анатомията на Грей” , “Доктор Хаус” и др.).

Йоана Буковска в Откраднат живот

Основното в сериала е личните съдби на героите в бели престилки. Не толкова детайла от самата професия, колкото съдбата на всеки човек, която държат с двете си ръце.

Защо болница?

Болницата е едно особено място – между живота и смъртта. Именно там се решават съдбите на хората. Болницата много напомня на портите на Св. Петър.

болницата в откраднат живот

МБАЛ “Св. Кирил” е била запустяла сграда, на която са решили да вдъхнат живот за целите на продукцията. Тя много напомня Александровска болница и по нищо не изглежда, че е своеобразен декор.

Представянето на “Откраднат живот” е доста обещаващо и силно за зрителите. Сюжетната линия, развита в сериала, не се среща всеки ден в ежедневието ни, но ни кара да се замислим за превратностите на съдбата, за изборите и решенията, която взимаме всеки ден.

Гледайте “Откраднат живот” от 8 март по Нова.

 

Откраднат живот 5.00/5 от 6 гласа

One thought on “Откраднат живот

  1. Георги Димитров

    Тримата актьори с еднакви фамилии случайно съвпадение ли са или не?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *