Почина актьорът, изиграл Алф

Бившият цирков артист и актьор Михали “Мичу” Мезарос, превъплътил се в ролята на Алф – любимото извънземно на няколко поколения, почина на 76-годишна възраст. Няколко дни преди кончината му Мезарос е бил открит от своя мениджър в безсъзнание. Веднага е откаран в болница в Лос Анджелис, където е прекарал последните дни от живота си в пълна кома.

Преди време обаче актьорът е казал на своя личен лекар, че не желае да изключват животоподдържащите апарати дори и състоянието му да не се подобрява. Стана ясно, че преди осем години актьорът е прекарал тежък инсулт, след който започва да получава редица здравословни проблеми.

Биография

Мичу Мезарос е роден на 20 септември 1939 г. в унгарската столица – Будапеща. Заради своя ръст от само 84 сантиметра, той започва кариерата си като цирков артист, където е бил представян като най-малкия човек в света. Сред цирковете, с които е работил, са “Барнъм и Бейли” и “Ринглинг брадърс”.

Мичу Мезарос в ролята на АлфМезарос изиграва и доста епизодични роли във филми, снимал се и в две реклами за “Pepsi”, в които участие взима и Майкъл Джексън. Най-известен остава обаче с превъплъщението си в ролята на косматия извънземен Алф в едноименния телевизионен сериал. Интересно е, че в първия сезон той е бил обличан в костюм, който е покривал цялото му тяло, но в следващите е бил сниман само в горната част на тялото, тъй като се е оплаквал, че му е много горещо. В действителност обаче Алф представлява кукла, която е управлявана и говореща с гласа на актьора Пол Фуско. На Мичу Мезарос му се налагало да “влиза в неговата кожа” само за сцените, в които има движение.

Любимото хоби на унгарският актьор било да пие скоч и да пуши гигантски пури. А последната роля в киното, която изиграва, е през 1993 г., когато взима участие във снимките на филма “Warlock: The Armageddon”.

“Алф”

Американският ситком “Алф” е на телевизионния екран между 1986 и 1990 г., като за това време се снимат четири сезона. Историята на случайно катастрофиралия на Земята жител на Мелмак – Гордън Шамуей, се превръща в тотален хит сред аудиторията по целия свят и вече няколко поколения поред изсратват със симпатичния извънземен.

Сред останалия актьорски състав на „Алф“ се отличават имената на Макс Райт ( Уили Танер), Ан Шедийн (Кейт Танер), Андреа Елсън (Лин Танер), Бенджи Грегъри (Брайън Танер) и др. От п остават много незабравими реплики и фрази, които и днес неусетно използваме в ежедневието си. Сред най-любимите ни са:

„Ако обичаш нещо, пусни го на свобода. Ако го сгази кола, значи не ти трябва.“

„Ако мога да възвърна достойнството на някой, като го яхна, аз съм винаги „За“

„Много съм взел да забравям напоследък. Трябва да си вържа конец на пръста… Я, аз съм си вързал… И за него съм забравил!“

„Няма го вече! Гушна прасковите!“

„Какво е това – бележка: „Алф, не яж това!“. Та аз не ям хартия!“

„Знаеш ли какво става, когато разтърсиш живота за ревера? Пада пърхот – това става!“

„Майтап бе, Уили!“

„Любимата ми храна е от всичко по много.“

„Зеленчуците не са храна, зеленчуците са това, което се яде с храната.“

„Хайде първо да хапнем, а после да проявяваме дружелюбие?“

Почина актьорът, изиграл Алф 5.00/5 от 1 гласа

One thought on “Почина актьорът, изиграл Алф

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *