Под прикритие сезон 5 епизод 10 (+Видео)

pod-prikritie-с-05

Петият сезон на “Под прикритие” продължава да ни поднася нови изненади, неочаквани обрати и внезапни промени в характерите на героите. Можем само да изкажем поздравленията си към сценаристите, които вече от няколко епизода поред вдигаха напрежението, поддържаха го и в десети просто избухнаха!

Доста умело и на място сценарият извърши “ампутацията” на героя на Иайло Захариев – Мартин. За добре свършената работа можем да съдим най-вече от коментарите на хората в социалните мрежи и интернет пространството. И… щом те са се ядосали на персонажа на Марто, значи сценаристите са постигнали успех в работата си.

Ивайло Захариев в ролята на Мартин ХристовВече все по-осезаемо започва да се усеща и завръщането на Попов в голямата игра, жалко само че го оставиха за края на сезона. Очакваме от него да успее да оправи всички каши, които двете му момчета под прикритие успяха да забъркат през целия сезон.

Една от най-силните сцени в епизод 10 определено бе разговорът между Попов и Мартин на езерото, който идеално описва ситуацията в сериала и целия му замисъл – една невъзможна за спечелване война освен ако не се прибегне до крайни методи. Малкото останали добри геори, както се спомена по-рано в сериала – донкихотовци, са сами срещу цялата прогнила система, сами са срещу мафията, предадени са от своите близки, колеги и довчерашни приятели. Възхищаваме се на историята, но, за жалост, всички знаем, че тя е ужасно близка до реалния живот в България.

“Много добре ме разбираш. Опитахме всичко. Дадохме много кръв, много жертви. Всички го знаят и си мълчат. Ние само си играем на полицаи, организираме акции, следим ги, внедряваме хора. Те си седят и ни се смеят, щото отдавна са си купили половината полиция. И не само полицията. Прокуратурата, съда, цялата държава е на мафията.” – Мартин Христов

Сред феновете обаче се усеща вълна на недоволство, че Мартин е умрял по “тъп начин” (ако приемем, че наистина е мъртъв). Въпреки че Мартин започна да прекрачва всякакви граници, той реално беше останал единственият, който действително се бореше с мафията. Той беше сам срещу всички изроди, срещу своите продажни колеги, срещу прокурори, съдии, полицаи, политици и престъпници. Но все пак, ако се замислим реално, не може току така да се саморазправяш безцелно с някой, който се слави като най-големия мафиот в държавата. Полицията няма право да убива, който си иска, за да се раздаде правосъдие и за това Мартин плати цената за всички необмислени неща, които направи. Все пак още един сюжет Попов – Джаро щеше да дойде в повече и сценаристите идеално разбраха това.

Колкото до постъпката на Ерол – той е един особен герой в сериала, който малко хора биха могли наистина да разберат. В него има едно изначално чувство за справедливост, което го води през цялото време. За какво се бори всъщност Ерол? Ерол се бори за семейството си, бори се за Ния, защото се влюби в нея без да иска, бори се за това да може да спаси невинните хора, които са замесени в игрите на хора като Иво Андонов.

Дали обаче силите на Ерол и Попов ще бъдат достатъчни, за да възтържествува правдата, предстои да разберем съвсем скоро!

Под прикритие – сезон 5, епизод 10

Под прикритие сезон 5 епизод 10 (+Видео) 5.00/5 от 4 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *