Под прикритие сезон 5 епизод 5 (+Видео)

pod-prikritie-с-05

В края на четвърти епизод на “Под прикритие” видяхме как Мартин победоносно се завърна на голямата сцена с първия си от много време успешен удар срещу Иво Андонов. До тази развръзка се достигна благодарение на ченгето под прикритие Ерол, който все още умело се пързаля по тънкия лед между добрите и лошите. Но, разбира се, както вече пета година ни учи сюжетът на най-популярния български сериал в света – когато става дума за мафията, всичко се променя буквално за часове.

Под прикритие - Бойко КръстановОперация “Златна игла” ще бъде новият удар на Иво Андонов, с който той ще се опита да изтрие доволната усмивка, която видяхме на лицето на Мартин в края на предишния епизод. По всичко изглежда, че в новия удар дейно участие отново ще вземат Рони и Ерол и именно тях Иво ще държи отговорни за неговото развитие.

Ерол отново докладва за замисления нелегален бизнес, но нещо ни подсказва, че този път ситуацията няма да мине като по вода за него. Изглежда, Иво е устроил засада на полицията и по пример на своя бивш шеф и бивш враг – Джаро, ще накара органите на реда да се почувстват засрамени от поредната неуспешна акция. И това ще остане в историята, благодарение на българската журналистика, която излиза със заглавие: “Полицейски произвол в завод за дрехи”.

Междувременно Мартин има нова среща с Попов, който вече е извън ареста и по всичко личи, че психическото му състояние започва да се подобрява. Бившият комисар явно настоятелно моли Христов да се откаже от идеята на всякаква цена да вкара Иво Андонов в затвора, но той го контрира с ироничните думи – “Той е на път да превземе държавата, а ти искаш да се махна!”

Оказва се, че колелото се е завъртяло и в момента за Мартин Иво се е превърнал в това, което Джаро някога бе за Попов – идея фикс, която погубва невинни животи. Но докога жертвите на тази безмилостна война ще продължават да плащат за чужди грешки?

А какво се случва с другите ни любими герои – Куката, Ния Туджарова и криминалната психоложка Яна Танева, предстои да разберем следващата неделя вечер в пети епизод на петия сезон на сериал номер едно – “Под прикритие”.

 

“Под прикритие” – сезон 5, епизод 5 – трейлър

 

Какво се случи в епизода?

Мартин като Попов

“Този поглед съм го виждал, знаеш ли къде? В огледалото срещу мене. Това съм аз, когато гонех Джаро” – това заявява Попов на бившето си ченге под прикритие, а сега комисар в полицията. Изглежда, че Мартин дотолкова се е вманиачил от идеята да хване Иво Андонов, че маниакалната историята на Попов и Джаро, продължила повече от десет години и завършила фатално и за двамата, започва да се повтаря.

Мартин обаче не си взима поука от казаното от бившия си шеф и лъже прокурора, че Бенишев му е разрешил да направи изненадваща акция в завода на Иво и Доктора. Разбира се, мафията винаги си изпипва нещата и полицаите се озовават на първа страница във вестника със заглавие “Полицейски произвол в завод за дрехи”. А това определено ще доведе до лоши последици за Мартин.

Перфектният пиар

Междувременно Иво Андонов, неговият гениален съдружник и чудесен оратор – Доктора, и Ния Туджарова успяха заедно да измислят и създадат перфектния пиар ход. Чрез популизъм те вдигнаха такъв шум около новия си и уж чист и прозрачен бизнес с дрехи, че никой не би посмял да ги пипне и с пръст. Не е изненадващо, че симпатичната дъщеря на Джаро гордо върви по стъпките на баща си и е готова на всякакви безскрупулни действия с цел печалба.

Какво всъщност се случва във фабриката? Най-новата идея на Иво е да колосва ризите с наркотик и по този начин да го изнася извън граница. Планът му обаче е на път да бъде провален, тъй като по време на полицейската акция Тодоров си открадна една риза и отиде с нея на дискотека, където под силното въздействие на опиатите при изпотяване на дансинга загуби съзнание.

Ченгето под прикритие

Отново видяхме Ерол в добра светлина – новото ченге под прикритие безстрашно отмъкна тефтерчето на Ния под носа й и с хитрост проникна във фабриката на своя шеф. За нещастие обаче, това по никакъв начин не му помогна, а дори напротив – ако Мартин не се бе появил навреме, Ерол щеше да бъде открит заключен в помещението за колосване на ризи.

Бежанците

Няма как да пропуснем да отбележим и още един интересен момент от епизода – сирийските бежанци. Желанието на сценаристите да бъдат в крак с актуалните събития се оказа успешен ход, който направи впечатление на зрителската аудитория. Едва ли е имало човек, който да остане безразличен от нехуманния начин, по който Иво и неговите хора се отнесоха към търсещите по-добър живот сирийци. Не сме изненадани, че единственият, който прояви съчувствие, се оказа Близнака.

Продуктовото позициониране

Може би единственото, което ни подразни в епизода, бе супер явното продуктово позициониране. Режисьорът беше отделил цяла сцена за реклама на определена марка кафе, а Близнака поне 20 секунди търкаше билетче от Националната лотария. Няма нищо лошо в това един сериал да има спонсори, дори напротив, но те биха могли да се вплитат в сюжета по-прецизно и ненатрапчиво.

 

Под прикритие сезон 5 епизод 5 (+Видео) 4.33/5 от 3 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *