Под прикритие сезон 5 епизод 6 (+Видео)

pod-prikritie-с-05

Монетата се обърна и лошите отново взеха връх в петия епизод на “Под прикритие”. И ако съдим по коментарите в социалните мрежи, това стечение на обстоятелствата страшно много се хареса на по-голямата част от аудиторията. Интересен е феноменът в българските сериали отрицателните персонажи да бъдат по-симпатични на драгия зрител и да го карат съвсем явно да заявява пристрастието си към тях. Иво Иванов, Куката, Косъма – всички те са на най-ниското стъпало на моралната стълбичка на обществото, но въпреки това будят възхищение особено у подрастващото поколение. А на нас ни остава само да се надяваме, че все пак младите знаят къде свършва фикцията и започва реалността.

А междувременно неусетно “Под прикритие” почти преполови новия си и по всичко изглежда последен сезон. И въпреки това най-продаваният в чужбина български сериал продължава да ни предлага нови и неочаквани обрати и успява да ни държи в напрежение във всяка секунда.

Какво да очакваме в шести епизод?

Под прикритие сезон 5 - зад кадър“Изнервен си напоследък” – това са думи на Ерол към Мартин при разговора им след бурно състезание по картинг. Явно вече всички забелязват вманичаването на бившето ченге под прикритие по Иво Андонов, който започва да се превръща в същото, което Джаро бе за Попов в предишните четири сезона. А това може да му изиграе изключително лоша шега, тъй като от неблагоразумие допуска страшно много глупави грешки.

Спомняме си, че в първи сезон Попов също фалшифицира подпис преди една акция, но тя се оказа успешна и той се измъкна почти без никакви последствия. С Мартин обаче явно няма да се случи същото. В епизода предстои да разберем какви ще са последствията за него след като излъга прокурора и направи проверка в завода на Иво на собствена отговорност. И, разбира се, какво ще се случи с Тодоров, след като загуби съзнание с колосаната с наркотици риза от завода на Иво Андонов.

Другото, което става ясно от промото на епизода, е, че познатият ни вече син бус се преобръща и пада от моста на Витиня пред погледа на няколко полицаи. В последния епизод видяхме как Близнака го караше, затова много от зрителите предполагат, че именно той може да бъде следващият любим персонаж, който сценаристите ще убият. А дали това ще се окаже така – предстои да разберем идната неделя вечер.

И накрая, но не на последно място, няма как да не обърнем внимание на още един факт, който феновете в социалните мрежи още след излъчването на пети епизод не пропуснаха да отбележат – в него се усети една осезаема липса, която се надяваме в шести да бъде запълнена. Става дума, разбира се, за Куката. Неговото присъствие бе единствено в телефонен разговор с криминалната психоложка, която, изглежда, че Росен Гацов ще се опита да пребори на собствената й територия – чрез психически “тормоз”.

Под прикритие – сезон 5, епизод 6 – трейлър

 

Какво се случи в епизода?

В новия епизод най-силно впечатление ни направиха две неща – превръщането на Мартин в антигерой и неочакваното развитие на новите любовни истории в сериала. Нека кажем две думи за тях.

 

Мартин – новият антигерой

В шести епизод видяхме едно ново лице на Мартин, на което досега не бяхме ставали свидетели. Той направо е обсебен от Иво – до степен, в която не си върши работата правилно.В желанието си да го арестува на всяка цена и то възможно най-бързо, новият комисар е готов да жертва дори и собствения си човек под прикритие. Нещо, което бившият му шеф – Емил Попов, никога не направи за цели четири сезона. Той винаги показваше на първо място човечност, като поставяше безопасността и сигурността на Мартин на първо място, без значение дали това ще коства и собственото му място в полицията.

В новия сезон героят на Ивайло Захариев със силата на кресчендо започна да печели негативите на зрителите. Социалните мрежи са пълни с коментари на възмущение към колегиалната неетичност на Мартин Христов и все повече симпатизират на Ерол. За да илюстрираме това, сме подбрали няколко произволни коментара на фенове от фейсбук страницата на сериала:

Teodora Todorova: Този филм е уникален с това, че показва по брилянтен и виртуозен начин как в борбата между доброто и злото, ако доброто няма силата да устои се превръща в същото срещу което се бори – друго зло, а борбата помежду им се превръща в надпревара за надмощие. Най-добрият сезон до тук!

Sophie Atanasova: оф, бива ли толкова голям идиот да е Марто в тоя сезон?

Велина Николова: Тоя Мартин къ‘в помияр е. Ще предаде свой заради крайната си цел, която така или иначе няма да постигне. С нищо не се различава от Иво. Хубаво е, че ще го гръмнат :))

Daniel Karapandov: Епизодът беше страхотен, язък, че Мартин е супер-мега-просто-егоцентрично надъхано ченге, шеф на ГДБОП. Ясно, че е такава ролята му, но това показва, че боксьорчето от Люлин не става за началник, а само изпълнител!

Plamen Patchev Jr.: смЕх пълен, ама разбирам що накрая Ерол ще отстреля Мартин. То така не може просто!!!

Pavel Pavlov: Мартин е най-точното олицетворение на боксьор от Люлин, който по-късно става и полицай… БГ Класика

Милен Стефанов: Мартин щял да играе в Game of thrones в ролята на дърво.

 

Любовните истории

Екшънът и мръсните игри на мафията в „Под прикритие“ винаги са вървели ръка за ръка с истински любовни истории и новият сезон не прави изключение. Ставаме свидетели на романтични нотки на два фронта – единият е очакваната развръзка на отношенията на Мартин Христов с красивата нова психоложка в отдела – Яна Танева. Другият обаче е по-изненадващ – ченгето под прикритие Ерол и ексцентричната и непредсказуема Ния Туджарова. Изглежда, че между двамата прехвърчат искри, готови всеки момент да запалят истински пожар. Сериалът имаше нужда от малко свежа любов и трябва да им се признае на сценаристите, че ни я предложиха по най-неочаквания начин. А дали пък това не е началото на края на Иво и на финала няма да стане така, че именно дъщерята на Джаро да се окаже онова звено, което е нужно, за да получат лошите това, което заслужават? Най-интересното тепърва предстои!

Под прикритие – сезон 5, епизод 6

Под прикритие сезон 5 епизод 6 (+Видео) 5.00/5 от 1 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *