Под прикритие сезон 5 епизод 8 (+Видео)

pod-prikritie-с-05

И тази седмица можем да кажем, че “Под прикритие” надмина себе си. И тази неделна вечер имахме удоволствието да се насладим на неочакван сценарий, страхотна актьорска игра и перфектна режисура. Изобщо, както и досега си знаехме – нищо никога не е такова, каквото изглежда.

Безспорно това, което най-силно пленява зрителите, е връзката с реалния свят, която всички правим, докато гледаме сериите. Криминален сериал номер едно не спира да отразява събития от най-високо ниво в държавата, след които действителността започва да изглежда още по-отчайваща – корумпиран шеф в полицията, ченге под прикритие, което все повече изглежда, че е минало на страната на мафията, подкупни съдии, комисар, все повече загубващ здравия си разум в идеята си фикс на всяка цена да залови престъпниците, полицейска психоложка със слаби ангели и невинни бащи, майки и деца, умиращи заради нечии грешки. И на този фон всички търкат билетчета от “Националната лотария”. И печелят бе, да му се не види.

Корупция по най-високите етажи

Една от най-изненадващите сцени в осми епизод безспорно беше разговорът между Бенишев и Сандов. Шефът на полицията, човекът, който трябва да спазва закона, онзи, върху плещите на който лежи цялата система, накрая се оказа предателят. И най-тъжното е, че това не учуди никого, а дори напротив – изглежда толкова нормално.

А антипод на Бенишев се явява Попов, който пък наистина е доброто ченге, което е видяло и загубило всичко, включително вяра в системата. Той е много прав за едно – без правосъдие няма справедливост. Тук трябва да признаем на сценаристите, че улучиха право в десетвката с деликатните заигравки с ВВС.

Куката и Танева

Под прикритие сезон 5Още трейлърът на епизода ни издаде, че най-накрая ще станем свидетели на любовни сцени между Куката и красивата психоложка. Или както много от феновете на “Под прикритие” се шегуват, първо Кобрата заби Чисора, после Куката заби Танева – и двата мача бяха дългоочаквани. 🙂

Факт е, че харизмата на Гацов се оказа по-силна от професионалното безразличие на Яна Танева и той успя да постигне целта, която си постави още при първата им среща. Но подозираме обаче, че и той ще се окаже доста изненадан от последствията. Изглежда, че и двамата изпитват чувства, които накрая може да се окажат пагубни.

Ерол и Мартин

Отношенията между ченгето под прикритие и неговият шеф стават все по-обтегнати. И двамата са персонажи, които започват да будят все по-голям интерес със всеки следващ епизод. Ерол продължава да печели симпатиите на зрителите и едва ли има такъв, който се е изненадал от това, че върза на Мартин тенекия и го прати за зелен хайвер. Той пък, от своя страна, накрая го арестува без дори и да му мигне окото. Ще кажем само, че когато свой предава свой, боли най-много. Очакваме с нетърпение да разберем как ще се развият техните отношения. Сигурни сме, че чакането ще си струва!

Търкай, за да спечелиш

Няма как да не обърнем внимание и на една изключително умело вплетена в последните няколко епизода реклама. Билетчетата на “Националната лотария” направо станаха нов герой на сериала, който винаги се появява уж между другото, за да ни покажат, че не сме сами, а и любимите ни герои също търкат ли търкат. ОК, няма лошо, си казваме – който плаща, той поръчва музиката.

Къде обаче е проблемът? Хората вярват на това, което им се показва по телевизора, особено пък, ако е по време на любимия им сериал. И сега, след като всички ясно видяха как Попов спечели 20 000 лв., вече са сигурни, че в играта “няма лъжа, няма измама” и печалби наистина има. Сигурни сме, че още утре ще се отбележат поне двойни продажби на билети в цялата страна. И това е, защото българите сме си такива – седим си, гледаме си сериали и чакаме да спечелим нещо отнякъде. Чисто и просто сме си бедни, мързеливи и алчни купувачи на надежда. А продавачите й умело знаят как да ни я пробутат!

Под прикритие – сезон 5, епизод 8

Под прикритие сезон 5 епизод 8 (+Видео) 5.00/5 от 1 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *