В Швеция организират състезание по надбягване с полицаи

Надбягване с полицаи

Чудили ли сте се някога дали можете да надбягате ченгетата? Шведската полиция даде шанс на граждани да изпробват своите умения без това да доведе до лоши последствия. Полицейското управление организира събития, на които обикновени граждани могат да проверят дали ще успеят да надбягат местните полицаи.

Състезанието се провежда на две дължини – 5 или 10 км., на терен, покрит с натрошен варовик. В началото полицаите се намират на няколко метра зад хората точно както се случва при преследванията в реалния живот. А дали ще успеят да запазят преднината си до финалната линия, зависи само от личните качества, умения и физическа подготовка на състезаващите се.

Един от най-често задаваните въпроси от желаещите да се включат в надпреварата е дали наистина имат реален шанс да победят полицаите. Отговорът е – категорично да. Всичко е напълно реално и накрая победители ще се окажат най-добрите.

Друг интересен момент е, че организаторите препоръчват на участниците да бъдат облечени с костюмите, с които ходят на работа, или с дрехите, които носят обикновено в ежедневието си. По този начин гонитбата ще бъде наистина автентична.

Сумата, която трябва да се заплати за участие, варира между 30 и 45 долара, в зависимост от дължината на състезанието. Събитията се организират с благотворителна цел, като приходите от тях отиват за осигуряване на безопасна среда на живот за деца, които са жертви на насилие.

Инициативата стана истински хит в социалните мрежи и предизвика коментари на ирония и сарказъм от хора от цял свят. Подбрали сме някои от най-интересните от тях:

“Ако се надбягвате с ченгета в Бразилия, ще бъдете спрени точно за две секунди от изстрел. Ако сте късметлии, ще оживеете…”

“Във Филипините полицаите нито те гонят, нито те стрелят. Просто те оставят да си свършиш работата, а след това делите печалбата”.

“А в САЩ полицията може да те надбяга само ако си откраднал поничка”.

“Всички можем да избягаме на дебелите полицаи в Босна”.

“Във Венецуела е почти нелегално да бъдеш полицай”.

“В Русия всичко, което ти трябва, е бутилка водка и ти и полицаите ще бъдете приятели”.

“Тук в Камбоджа полицията дори не може да ходи правилно. Всичките са с дебели кореми”.

“Полицията в Германия пък е домакин на събитието “Може ли красиво момиче да надбяга бежанец?” Нарича се мултикултурализъм!”

“Ако си в състояние да надбягаш полицията – честито! Вече знаеш каква ще бъде новата ти професия – официално си крадец, когото ченгетата не могат да хванат!”

В Швеция организират състезание по надбягване с полицаи 5.00/5 от 3 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *