“Последният кораб” по bTV Action

Последният кораб

Нов американски сериал се завъртя в ефира на bTV Action. На мястото на приключилия  “Готъм” от 18 май започна да се излъчва драматичният екшън “Последният кораб”.

Всяка делнична вечер от 20:00 ч. българските зрители имат възможността да проследят напрегната история за човешката саможертва, в която участват актьорите Адам Болдуин, Рона Митра, Джоко Симс, Ерик Дейн, Травис Ван Уинкъл и др.

Сериалът е създаден на базата на едноименния роман на Уилям Бринкли от 1988 г. В него се разказва за отчаяните опити, които корабен екипаж прави, за да оцелее след като разбира, че смъртоносна пандемия е отнела живота на повечето хора на Земята.

Сюжет

Ерик Дейн и Адам Болдуин в "Последният кораб"Сюжетът на “Последният кораб” (оригинално заглавие: The Last Ship) се върти около военния кораб „Нейтън Джеймс“ на американския флот, който се намира под командването на капитан Томас Чандлър. След като всички са прекарали цели четири месеца в района на Антарктика без да имат каквато и да е връзка с останалия свят, хората от екипажа по случайност попадат на млада жена на име Рейчъл Скот. Тогава те разбират, че светът вече не  е такъв, какъвто някога са го познавали.

 

През последните четири месеца опасна епидемия е поставила на колене цялата планета и хиляди хора са загубили живота си. Единствената надежда за спасение изведнъж се оказва мистериозната Рейчъл Скот, за която става ясно, е, че е лекарка, която се опитва да открие лек за върлуващия и невиждан досега вирус убиец.

И така, след като почти 80 % от световното население умира, екипажът на кораба неволно се нагърбва с една иначе изключително проста мисия – да успее да открие лекарство, с което да спаси останалата част на човечеството. А и заедно с това да осигури земя, на която самите те да акостират и да превърнат в свой дом.

Но, разбира се, между хората на борда царят различни настроения – всеки един от тях пази свои тайни, които ще се отразят на работата и живота на всички останали. Ще съумеят ли обаче да преодолеят различията и да се сработят така, че да спасят остатъка от Земята, предстои да разберем в епизодите на сериала “Последният кораб”.

Любопитни факти и спойлъри

Сериалът “Последният кораб” се оказва успешен на американския пазар, въпреки предварителните прогнози на експерти, че няма да предизвика голям интерес. Както първият, така и вторият му сезон са очаквани с интерес от зрителите на телевизия TNT, което закономерно довежда до снимането и на трети, чиято премиера ще бъде през юни 2016 г.

Някои критици изказаха съмнение, че сериалът няма да съществува дълго особено след като още в средата на първи сезон бе намерено лекарството, около което се въртеше мистерията на целия сюжет. Оказа се обаче, че сценаристите крият много тайни козове в ръкава си.

Във втори сезон се разбра, че екипажът на кораба далеч не е единственият оцелял. Има и други спасили се, които водят борба за нов световен ред и всъщност не са кой знае колко заинтересовани от спасяването на останалата част от човечеството. Изобщо, вторият сезон освежава историята чрез множество нови герои и фракции, чиито цели са различни от първоначалния замисъл.

И така всички онези, които бяха разочаровани от не особено задоволителното начало, днес следят с интерес “Последният кораб” и тръпнат в очакване да разберат какво ще се случи с любимите им герои.

 

 

“Последният кораб” по bTV Action 5.00/5 от 4 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *