Бягство от затвора ще има пети сезон (+ Видео)!

prison break сезон 5

Напрегнатата (отчасти екшън – отчасти драма) история на двамата братя Линкълн Бъроуз и Майкъл Скофийлд, която се появи на малкия екран през 2005 г. и чиито последни епизоди бяха излъчени през 2009 г., очевидно все още не е разказана докрай. Още през август месец излезе информация, че “Бягство от затвора” се готви за нов сезон, макар и продукцията да е пример за това, което се случва с повечето хитови сериали, тръгнали с летящ старт. Т.е. – изключителен интерес от страна на публиката, плюс завиден рейтинг в първи сезон, които намаляват значително с всеки следващ опит на продуценти и сценаристи, да изстискат всичко, което могат от първоначалната си идея, водени от жажда за печалба. В повечето случаи това причинява жестоки и абсурдни трайни увреждания на сюжета, костващи качеството на продукцията – но все пак големите телекомпании трябва някак да припечелват.

Кого ще видим от познатите ни лица?

Бягство от затвора

След като по-рано тази година от “Fox” официално потвърдиха, че “Бягство от затвора” ще има свой пети сезон, от компанията категорично заявиха, че в новите серии феновете ще се радват на присъствието и на двамата братя – Линкълн Бъроуз и Майкъл Скофийлд (Доминик Пърсел и Уентуърт Милър). Очевидно звездите ще си партнират с голяма част от познатия ни актьорски екип, така че публиката ще може отново да види любимите си герои, събрани заедно. Потвърдено е участието в новите епизоди и на Робърт Непър, който по неповторим начин се превъплъти в образа на психопата Тиодор Багуел или накратко – “Ти-Бег”.

T-Bag!

До момента обаче няма сведения дали в новия сезон ще се включи и Сара Уейн Келис, която в сериала изпълняваше ролята на съпругата на Скофийлд – Сара Танкреди.

В какво ще са забъркани този път Линкълн и Майкъл?

Въпреки че новината за излизането на пети сезон зарадва мнозина, едновременно с това тя успя да повдигне и множество въпроси относно сюжета на продължението. Озадачаващо за публиката е как Уентлърт Милър ще се появи отново в ролята на Майкъл Скофийлд, след като неговият персонаж загина в последния епизод на продукцията, излъчен под формата на игрален филм със заглавието “Бягство от затвора: Последното бягство”. Всъщност смъртта на Майкъл бе по-скоро жертва, която той направи, знаейки, че така или иначе ще умре от мозъчния си тумор (само да припомним, че Скофийлд разбра за болестта си в четвърти сезон). Тези факти значително затрудняват работата на сценаристите по въпроса как образът на Скофийлд ще възкръсне в сериала.
Мненията тук са малко противоречиви, както личи от думите на главния изпълнителен директор на “Fox” Дана Уолдън и нейния съпредседател Гари Нюман. Вижданията им за бъдещото развитие на историята се различават до известна степен.

Линкълн и Майкъл

Според Нюман Пол Шойринг, който е главен сценарист и създател на “Бягство от затвора”, ще игнорира събитията от игралния филм – продължение, като действието в новите епизоди ще се развива няколко години след случилото се в четвърти сезон. Това е донякъде разбираемо, тъй като Шойринг, макар и да е създател на сериала, напусна продукцията след трети сезон и сценарият на четвъртата част не е негово дело. Точно поради тази причина според Дана Уолдън Шойринг не може да игнорира случилото се в “Последното бягство”. Тя твърди, че това ще е шанс за него да реализира свои отлежали идеи, които не е успял да осъществи преди.
Предполагам, че за Пол това е възможност да разкаже история на героите, които той създаде.”,”. На фенове ще кажа само – това е чистата представа на създателя на предаването и въпреки че се наложи да направим малко отклонение, би трябвало да се почувстват наистина удовлетворени. Мисля, че феновете ще бъдат развълнувани да видят тези персонажи отново заедно.
Главният изпълнителен директор на “Fox” добави и че най-вероятно братята бегълци няма да бъдат зад решетките в новия сезон, но на този етап не може да направи повече разкрития около замисъла на сюжета: “Не искам да говоря за конкретни линии от сюжета. Пол тъкмо ни ги разкри и няма да е справедливо да обсъждам неща, които са все още в зараждащ се етап.”

Пол Шойринг

Официален трейлър

Кога?

Въпреки всички притеснения около сюжета, от “Fox” уверяват, че Пол Шойринг със сигурност е намерил достатъчно правдоподобен и логичен начин да обясни завръщането на мъртвия Скофийлд, в което не се и съмняваме – героите на “Бягство от затвора” отдавна доказаха, че безсмъртието е тяхна основна характеристика. Например екранната съпруга на Уентуърт Милър – Сара (Сара Уейн Келис), която беше обезглавена в трети сезон, но след това се завърна жива, здрава и бременна в четвърти.
Като оставим на страна тези притеснения е време да обърнем внимание на един въпрос, който е в пъти по-важен, а именно – кога ще излезе пети сезон на “Бягство от затвора”?
Тъй като за момента се знае само, че работата върху сценария все още тече, от “Fox” прогнозират, че новите серии ще се появят през 2016 г., без да е посочена конкретна дата. Това, което е сигурно е, че сезонът ще има 10 епизода и ще бъде излъчван благодарение на “Нетфликс” – интернет медия, която вече е достъпна не само в Америка, но и в много страни из Европа, сред които не е България.
Така че на българските фенове на номинирания за наградите “Златен глобус” и “Еми” сериал “Бягство от затвора” им остава само да чакат с нетърпение появата на неговия пети сезон и по нашите земи. Да се надяваме, че това ще се случи по-скоро!

Бягство от затвора ще има пети сезон (+ Видео)! 4.90/5 от 20 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *