С Русия в сърцето е новият хитов сериал по BTV

С русия в сърцето

Заплетен сюжет, екшън, сърцераздирателни истории, както и много интриги въвличат зрителите в приключението, наречено „С Русия в сърцето”. Новият хитов сериал, излъчван от понеделник до петък – точно в 20.00ч. по BTV с невиждана скорост успя да спечели вниманието и сърцата на публиката.

Всъщност сериалът е създаден по едноименния бестселър на Нермин Безмен, успял да достигне тиража от 46 издания в Турция. Вдъхновена от историята на своя род, авторката описва биографията на дядо си – поручик Сеит Еминов, който е офицер от полка на последния император на Русия Николай II и любимата му Александра Верженская.

Продукцията, режисирана от вече познатата ни Хилял Сарал – майстор на турските сапунки ( с култовите „Забраненият плод„, „Север, юг“ и „Пепел от рози„), въпреки че не буди сериозен интерес сред турската публика, жъне значителни успехи както в САЩ, така и в България. Този факт се дължи на няколко причини, като една от тях е несъмнено актьорският състав.

Къванч ТатлътуВ това отношение зрителите (предимно представителите на нежния пол) останаха приятно изненадани от участието на вече познатия ни чаровник Къванч Татлъту, прославил се след „Перла” и „Забраненият плод”, който изпълнява главната роля на кримски татар, офицер в гвардейската рота на руския император.

 

 

Партнира му Фарах Зейнеп Абдуллах (позната от сериала „Времето лети”), превъплътена в образа на главната героиня Александра Верженская (Шура) – най-малката и глезена дъщеря в богат и знатен руски род.

Самото действие се развива първо в прекрасния Санкт Петербург, а после и в столицата на Турция – Истанбул. Сеит Еминов (Къванч Татлъту) е идеализиран образ на кримски татар, известен с успехите си в армията на цар Николай II.

В същото време Александра Верженская (или просто Шура) преживява тежко болестта на скъпия си и обичан баща.

Шура и Сеит се срещат на бал в „Балшой театър” и се влюбват от пръв поглед, а драмата идва от проблемите на Сеит с болшевиките. Той бива включен в техните смъртни списъци. Принуден да напусне Русия, Сеит заминава за Истанбул. В ролята на „лошия” влиза Петро, който само привидно е приятел на Сеит, а всъщност таи към него силна завист, поради факта, че е изхвърлен от армията, докато Сеит е издигнат до офицерски чин.

 

В центъра на тази заплетена история преди всичко стои любовта. Любов, която преминава през много драми, раздели, трудности и всичко това на фона на Болшевишката революция.

Очевидно обаче аурата на премеждията съпътства не само героите на историята, но и актьорите на снимачната площадка, които привикнали с топлия климат на Босфора, са се оказали неподготвени за хладните ветрове на Русия. Тъй като част от снимките са направени в Санкт Петербург, е било необходимо набавянето на специално бельо, с което актьорите да могат да работят на минусовите температури.

Все пак измръзването си е струвало неудобството, особено при бюджет от близо 750 00 долара на серия, като само за Къванч е предвиден хонорар от около 100 000 долара.

Любопитен факт: По време на снимките Къванч претърпява травма – пада от коня и чупи няколко ребра, но въпреки това след кратко отсъствие продължава да играе, като непрекъснато му поставяли инжекции, за да финализира кадрите.

Накъде студеният вятър ще отвее героите на “С Русия в сърцето”

Но нека оставим настрана подробностите около „цената” на продукцията и се вгледаме отново в нейния сюжет.

След всички интриги и драми, на които станахме свидетели, любопитството и интересът към предстоящите серии и развитието на действието не стихва, а нараства, заедно с напрежението. На зрителите само се загатна какви ще бъдат следващите премеждия, които ще посрещнат героите…

С русия в сърцето сцена

Очевидно Сеит, защитавайки младата вдовица Айше, ще бъде замесен в убийството на британски офицер, но дали ще може да снеме обвиненията по свой адрес? Ще успеят ли двете сестри Шура и Тина да се срещнат, въпреки че едната от тях е болна и гледана от цигуларя Юсуф, който я спасява от депортиране? Ще изпълни ли Лола плана си да взриви сградата на районното британско управление и да освободи Галип, служител на хотел „Шереф”? Ще пожъне ли успех и пъкленият план на Петро да раздели Шура и Сеит, като всее съмнение помежду им или ще бъде възпрепятстван от едно предложение за брак? Ще сключат ли брак Сеит и Шура или някой ще бъде арестуван в деня на венчавката им? Дали действието няма да се премести в Истанбул? За отговорите на тези въпроси можем или да гадаем, или да разберем какво се случва от следващите епизоди тази седмица.

В цялото приключение компания ще ни правят и останалите актьори, изпълняващи по-централни роли в сериала, а именно – Седа Гювен (позната ни като Мелтем от „Пепел от рози”) в образа на Валентина; Тугче Карабаджак, играеща най-голямата сестра на Шура – Нина. Чиста, невинна и следваща стъпките на своята малка сестра; Ушан Чакър в ролята на Джелил – най-добрият приятел на Курт Сеит още от детството и негов партньор в армията; Биркан Сокуллу (или Петро Борински в сериала ) – наследник на богат и знатен руски род, близък приятел на Курт Сеит, който все пак му завижда за живота, семейството и любовта.

Също и Фахрие Евджен (Неджля от „Листопад“), Джем Бендер, Ева Дедова, Елчин Сангу, Зерин Текиндор, Седа Гювен и др. Сценарист на лентата е Едже Йоренч, въпреки че първите епизоди са написани по сценария на нейната партньорка Мелек Генчоулу.

Финалът

Или как ще завърши любимият ни сериал

За тези, които са твърде любопитни и не могат да дочакат развръзката на всички интриги в хитовия сериал, ето какво да очакват от финалния 21 епизод:

Намирайки се в Истанбул, Сеит продължава да страда за своята любима Шура, преследван по петите от турската армия. Все пак, благодарение на своята съобразителност и бързи реакции, успява на няколко пъти да се размине на косъм с ареста заедно с приятеля си Джелил.

Сеит се опитва да убеди Валентина, че само и единствено Петро е виновен за разрива в отношенията му с по-малката й сестра Шура.

Междувременно Петро крои нов пъклен план срещу обичния ни офицер – замесва се в отвличането на злощастната Аля (Демет Йоздемир). Тя е ранена и бива отведена в гората и захвърлена в яма по нареждане на Петро.

Разбрали за случващото се, Сеит и Джелил успяват да стигнат до гората и до ямата, в която е изоставена девойката. Там се разразява истински екшън – след кратък спор Петро убива своите трима наемници (войниците), а след това, хванат в засада от Сеит и Джелил, бива прострелян. Заслепен от болката и желанието да отмъсти, Сеит решава да сложи край на безчестията на Петро по особено жесток начин. Раненият граф, твърде немощен, за да се съпротивлява, е заровен жив в ямата, в която до скоро е лежала вече спасената Аля.

След смъртта на Борински настъпват по-добри времена за героите, а Турция е провъзгласена за република.

Минават години… вече е 1928г.

Тъй като сюжетът, както на първия, така и на втория сезон на сериала, се придържа към книгите на Безмен, любовта на Сеит и Шура не устоява срещу предизвикателствата на съдбата. Сеит открива щастието си в прегръдките на друга – привлекателната брюнетка Мурвет (Фахрие Евджен). Двамата имат дъщеричка и живеят в любов и хармония. Краят на историята е увенчан със срещата между Сеит и брат му Махмуд, който макар и осакатен успява да се върне при близките си. Задружно и усмихнато цялото семейство сяда на масата и всички заедно споделят вкуса на едно бъдеще, изпълнено с радост и любов.

С Русия в сърцето е новият хитов сериал по BTV 4.74/5 от 19 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *