7 сезон на Дневниците на вампира, 9 септември-БТВ Синема

dnevnicite na vampira sezon 7

В резултат на сбогуването с Елена Гилбърт, сезон седем започва с някои от героите, които се опитват да се възстановят, докато други имат проблеми. Лили се опитва да всява раздори между братята Салваторе. Ние все още таим надежда, че любовта между Стефан и Каролайн е достатъчно силна, за да оцелее.

Филма е въз основа на поредица от книги от Л. Дж Смит, Дневниците на вампира е разработен от Кевин Уилямсън (Писък) и Джули Плек (Kyle XY, Wasteland), които са изпълнителни продуценти заедно с Лесли Моргеншейн (Клюкарката и Малки сладки лъжкини) и Каролайн Дрис (Мелроус Плейс и Смолвил).

Сезон седем от Дневниците на вампира намира нашите герои, които се възстановяват от свят без Елена. Изправен пред перспективата да чака десетилетия за нейното събуждане, Деймън (Иън Сомърхолдър) се позовава на приятелството си с Бони (Кат Греъм). Двете момичета имат връзка помежду си, а поверие гласи, че, за да се събуди едната другата трябва да умре. Стефан (Пол Уесли) и Каролайн (Кандис Кинг) започват връзка, която се усложнява от неочакваната роля на Каролайн като сурогатна майка. В същото време, Деймън преследва вендета срещу майка си Лили, която се е отказала от грижите за синовете си, за да се забърка с порочни вампири и вещици.

Друг смъртен враг на групата от Мистик Фолс – Райна преследва Стефан, принуждавайки го да се укрива и да остави Каролайн. Решен да се защити от Райна, Деймън приема офертата за помощ от сенчеста организация. От всичко това най-сериозно пострадва Бони, която има проблеми с магията си и живота й е застрашен. За преодоляване на кризата, Деймън и Енцо трябва да се подвизават в окултен свят, където да преодолеят зло присъствие. Въпреки всички усилия, които полагат Деймън, Енцо и Каролайн, за да помогнат на Бони през мъчителните й затруднения те осъзнават, че възможностите им са на привършване и трябва да се вземат драстични мерки. Деймън трябва да направи важна саможертва, за да могат близките и приятелите му да са добре.

Интересни факти около сезон 7 на Дневниците на вампира

Това ще бъде първият сезон, в който къщата на Салваторе няма да бъде показана отвън, макар че може да се появят вътрешни кадри, реалната къща в Глен Ридж е била разрушена през април 2015 година.
Нина Добрев, Майкъл Тревино и Стивън Маккуин не са част от главния актьорски състав този сезон.
Нина Добрев казва, че е готова да се върне за последния епизод на сериала като Елена Гилбърт. Тя ще направи тази стъпка, за да има нейната история една щастлива развръзка.
За първи път в историята на поредицата Нина Добрев не е в Сан Диего за премиера на сезон на Дневниците на вампира.
Това е шестият сезон, в който Каролайн Форбс е вампир.
Това е първият сезон, в който Елена Гилбърт няма да се появи като човек или вампир. Въпреки, че тя вероятно ще бъде спомената от други персонажи по време на сезона.
Ще има само 2 човешки герои в основния актьорски състав – Мат и Аларик. Това е най-малкото количество “хора” в основни роли от началото на сериала.
В този сезон Лили ще служи като големия злодей.
Каролайн няма да бъде част от всеки епизод този сезон, най-вероятно това се дължи на бременността на Кандис Кинг.

Следващи сезони

Запитана за следващите сезони на сериала един от изпълнителните му продуценти – Джули Плек заяви:
Мисля, че е важен въпрос, защото има толкова много неща, свързани с него. Винаги съм казвала, че филма ще продължи толкова дълго, колкото има добри истории за разказване. Това е шоу, което може да продължи, защото хората обичат тези герои и обичат историите, а ние имаме голям екип, който обича работата си. Докато чувстваме, че историята е свежа и не е като тежест за зрителя, няма причина да спираме. Със сигурност има много фенове, които ще твърдят, че са налице един милион причини да спрем сега, защото Елена я няма, но това е тяхното мнение, а моето е по-различно. Сериала не е толкова гледан само заради един актьор или актриса. Дневниците на вампира има такава популярност, заради историите, които разказва.

Нина Добрев и Дневниците на вампира

Спекулациите за бъдещето завръщане на актрисата с български корени продължават с пълна сила. Самата тя заявяваше неколкократно, че би се завърнала във финалните епизоди на сериала, за да има развръзка историята на Елена. Друг персонаж, който заяви отказването си от “Дневниците” е Бони (Кат Греъм). Тя сподели, че 8-ият сезон на сериала ще бъде последен за нея.

7 сезон на Дневниците на вампира, 9 септември-БТВ Синема 5.00/5 от 2 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *