Kакво да очакваме от новия турски сериал Тайни (Kayip)

тайни

Ново приключение за феновете на турските сериали подготвя bTV Lady! Тази събота (05.09.) в ефира на телевизията ще стартира популярният сред турската публика сериал “Тайни” / “Kayip”, който ще се излъчва всяка събота вечер от 22:00 ч.

От оскъдната информация, пръсната из мрежата, знаем, че историята на “Тайни” ще бъде освен заплетена и завладяваща, също така и по-нестандартна в сравнение със сюжетите на типичните турски драми, които познава българската публика. В “Kayip” основната нишка, около която се заплита действието, е по-скоро криминален възел – отвличане на дете, което ще постави много въпроси за семейните ценности и доверието, на което се градят.

Сериалът разказва за привидно щастливия и безоблачен живот на Кемал и съпругата му Лейля, които се радват на хармонични отношения,голяма къща и две деца. Проблемите за тях настъпват, когато малкият им син бива отвлечен. Докато се опитват да си го върнат обратно те попадат в множество тежки ситуации, които ще поставят на изпитание брака им, а с развитието на действието всеки от тях ще разкрива нови и нови тайни, около миналото на другия, когото си е мислел, че познава.

 

Кого ще видим в главните роли?

актьори тайни

Мете Хорозоолу

Познатият ни от “Пътищата на съдбата” и “Времето лети” Мете Хорозоолу. Той е участвал в много и различни кино продукции, въпреки че стартира кариерата си в театъра. Мете споделя за себе си, че не е човек, който гледа назад и че не може да каже дали наистина иска да бъде известен, но определено се стреми да покаже най-доброто, на което е способен като актьор – “Всичко останало решава съдбата”, “Каквото било, било”. Колкото до въпроса за брака, който е централен за сюжета на “Тайни”, Мете смята, че, за да един брак бъде успешен, той трябва преди всичко да е добре балансиран с работата “Ако намериш този баланс, един наистина перфектен живот те очаква”. Според звездата единствените препятствия, които могат да се изпречат на пътя на човек често са създавани от околните “Не ми харесва това, че хората с власт използват сила, за да принудят другите да се примирят с положението.”
Мете Хорозоолу

 

Аслъ Енвер

Аслъ ЕнверКато партньорка на Мете на снимачната площадка ще видим и неотразимата Аслъ Енвер, известна с ролята си в “Мечтатели”. Освен че блести на екрана с неподражаемо присъствие, актрисата се откроява от колегите си и чрез необичайния си произход –  родена е в Англия, но е отраснала в Истанбул. Енвер се радва на множество успехи както на малкия, така и на големия екран, но засега според самата нея най-голямо ѝ  постижение остава нейният брак с дългогодишния ѝ приятел – актьорът Биркан Сокуллу (Познат ни като Петро от “С Русия в сърцето”), сключен през 2012 г.

За разлика от повечето звездни двойки, както и от героите на сериала “Тайни” Кемал и Лейля, Биркан и Аслъ могат да се похвалят със стабилен брак, крепящ се на любов и разбирателство, чието реноме успешно продължават да поддържат пред медиите. Доказателство за това е тридесетият рожден ден на турско-британската актриса, който тя отпразнува, заобиколена от най-близките си приятели и своето семейство. Чрез мил жест и като израз на нежност Биркан поднесе празничната торта на половинката си, която в отплата не се отдели от него до края на партито.

звездна двойка

Илкер Калели

Третият компонент от звездното трио, което ще крепи интереса ни, докато се наслаждаваме на сериала “Тайни”, е Илкер Калели. Младият актьор си спечи значителна славата именно благодарение на играта си в “Тайни”, а след това кариерата му претърпя сериозно развитие, достигайки до главната роля на сериала “Пойраз Карайел“, наричан още “Северен вятър”. Там той успешно се превъплъти в ролята на ексцентричен, забавен и страстен бивш полицай, който се бори с живота, за да на всяка цена си върне обратно сина.

В реалния живот Илкер също може да  бъде определен като ексцентрична и интересна личност с множество таланти. Всъщност звездата развива уменията си не само на снимачната площадка, но и на музикалната сцена – той е професионален музикант и еднакво добре му се отдават и китарата, и пианото, и барабаните. Актьорът дори споделя, че с музиката и киното интересите му не се изчерпват, защото през свободното си време обича да се гмурка и дори е инструктор по гмуркане.

Илкер Калели

 

Мистерията около сериала…

Важно е да споменем, че оригиналното наименование на продукцията е “Загуба”, а не “Тайни”, въпреки че новото име до голяма степен съответства на историята ѝ. Все пак истинската и неразкрита все още тайна около създаването на сериала е въпросът как при успеха и феновете, на които се радваше, той бе свален от ефир само след първия си сезон, реализиран в 18 епизода (които, поради продължителното си времетраене, в българския ефир ще бъдат излъчени като 50) и защо.

Сведенията по темата са оскъдни, а от “Kanal D”, която е една от най-старите и големи турски телевизии и по която беше излъчвано шоуто от края на 2013 до началото на 2014 г., нямат коментар. Едно от малкото публични мнения по въпроса са думите на звездата Мете Хорозоолу. Ето какво споделя той в личния си профил във фейсбук през януари месец миналата година:

““Тайни” се готви за своя финал. Сериите ще приключат на 27 януари (2014 г.). Продуцентите са взели решението да сложат край на сериала, въпреки исканията от страна на феновете. Продуцентското решение е окончателно и сериите ще приключат на 27 януари, когато ще бъде излъчен последният епизод на шоуто, няма възможност да се придвижим от тази точка напред.”

 

Kакво да очакваме от новия турски сериал Тайни (Kayip) 4.60/5 от 10 гласа

One thought on “Kакво да очакваме от новия турски сериал Тайни (Kayip)

  1. Мариана Енева

    От дете гледам и се интересувам от кино. След години ми стана от хоби професионално занимание. Харесвам, одобрявам и гледам доста от турските сериали. Освен моралните ценности, хубавата обстановка и красивите пейзажи, силно ме впечатляват повечето от актьорите: няма да изброявам всички, ала мнозина от тях са с едно солидно образование- архитектура, история, инженерство, после актьорство или специални школи, модели и т.н. Ще спомена само моята любима актриса Аслъ Тандоан, която е завършила Музикална академия- арфа, на 11 г. става шампион по гмуркане, занимава се с бойно изкуство и планинско ориентиране; знае китайски и упорито учи испански. Жал ми е, че нашите актьори нямат подобна квалификация, а само един “гол” НАТФИЗ. Бъдете здрави!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *