“Сезонът на черешите” – новият турски сериал по Diema Family

Сезонът на черешите

Нова хитова турска история предстои да плени сърцата на българските зрители през следващия месец. На 15 май (неделя) в ефира на Diema Family ще бъде излъчен първият епизод на популярната поредица “Сезонът на черешите”, като тя ще замести свършващия втори сезон на емблематичната историческа продукция на южните ни съседи – “Великолепният век”. Семейният канал ще излъчва по две серии всяка събота и неделя в часовия промеждутък от 16:00 до 18:00 ч., като повторения ще могат да бъдат гледани всеки понеделник и вторник от 09:30 до 11:30 ч.

Ойку и Аяз от "Сезонът на черешите" по Diema Family“Сезонът на черешите” (с оригинално заглавие – “Kiraz Mevsimi”) всъщност е романтична младежка сага с елементи на мелодрама и комедия, която се състои от два сезона от общо 59 епизода. В нея участие взимат редица млади турски актьори, сред които Йозге Гюрел (позната на българските зрители от сериалите “Великолепният век” и “Кварталът на богатите”), Серкан Чайоулу (може би си го спомняте с малката му роля в хитовия “Север-Юг), Нилпери Шахинкая (виждали сме я като Ханде от “Морска звезда” и Месуде от “Времето лети”) и Даахан Кюлегеч (изиграл Ефе от “Мечтатели”).

Сюжет

Сюжетът на “Сезонът на черешите” се върти около любовната история на главната героиня – Ойку (Йозге Гюрел). Нейната най-голяма драма е в това, че тя изпитва силна и безгранична любов към своя най-приятел от детските си години – Мете (Даахан Кюлегеч). Той обаче дори и не предполага че тя може да усеща такива чувства и се влюбва до уши в друго момиче – червенокосата красавица Шейма (Нилпери Шахинкая).

Именно тогава животът на Ойку се срива и загубва целия си смисъл, докато една неочаквана среща не преобръща всичко с краката нагоре. Истинската, пропита с вкус на череши, любов ще почука на вратата и на младата Ойку – в лицето на Аяз (Серкан Чайоулу), един от най-добрите приятели на Мете. Той също не е безразличен към нея и така започва тяхната романтична история. Но ще видим, че както винаги се случва – истинската любов се появява само за да предизвиква множество недоразумения, да плете безброй зашеметяващи любовни интриги и да разваля силни до този момент приятелства.

Какво ще се случи след като Мете разбере за чувствата на най-добрата си приятелка? Ще се влюби ли Шейма в Мете? И ще бъде ли достатъчно силна иначе крехката Ойку, за да се пребори за любовта си? Отговорите на тези въпроси предстои да разберем в епизодите на най-новия турски сериал в родния ефир – “Сезонът на черешите”.

“Сезонът на черешите” – новият турски сериал по Diema Family 3.86/5 от 7 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *