Шеф под прикритие – ново реалити предаване по Нова

Какво е да си шеф? Повечето от нас си представят човек, който си прави каквото иска, командва служителите си, никога не е доволен от свършената работа и плаща малко. Но най-важното е, че в нашите представи шефът никога не работи. Ние работим за него, трепем се денонощно, получавайки в замяна почти нищо. Разбира се, този мит ще бъде развенчан с новото хитово реалити, наречено “Шефове под прикритие”.

шефове под прикритие

Предизвикателството да си смениш ролята

В началото на февруари в рамките на месеца зрителите на нова телевизия ще бъдат свидетели на невероятната история на Ивайло Пенчев – Пенко – собственик на Walltopia, който ще се превъплъти като обикновен работник.
Предаването е замиследно да проследи собствениците на едни от най-големите американски компании в тяхното прикритие в собствения им бизнес в САЩ. Участващите компании са от сферата на услугите, производствения процес и  такива от бързото хранене. Те са започнали своя бизнес от нулата и са го изградили с цената на много усилия и лишения. Затова ще направят всичко възможно, за да успеят да спечелят служители си, макар и в ролята на неудачници стажанти.

Българската версия на “Шеф под прикритие” ни запознава с шефа на Walltopia, който ще се изправи очи в очи с производството – тънкостите на заваряването и леярството.

Walltopia е една от водещите фирми в областта на производството на стени за катерене.

Пенчев ще бъде подложен на така наречената смяна на ролята – от удобната позиция на вездесъщ се превръща в обикновен работник. Целта е да разбере какво наистина смятат за него служителите  и за фирмата като цяло. По този начин ще  открие какво е нужно да бъде променено, на кого може да се разчита и на кого не.
Тази игра на роли ще промени не само шефа, но и служители, както и фирмата.

Сюжет на реалити предаването

В САЩ продукцията започва с 8 шефа наизвестни фирми. Шефовете напускат удобните си офиси, свалят скъпите костюми и започват своята кариера от самото начало – най-ниското ниво в йерархията, за да си отговорят на едни от най-важните въпроси при управлението на хора, а именно: доволни ли са моите служители. Много важно е да не бъдат разпознати от никого. Нека само за миг си представим собственикът на голяма хранителна верига, който започва като разносвач на храна по свое собствено желание.

шефове под прикритие

Предаването “Шеф под прикритие” ще бъде истинска изненада за участващите и за зрителите. Продукцията е получила на 8 награди Еми.Реалитито е хит във всички страни, в които е излъчвано за последните 5 години. Такива са Австрия, Германия, Норвегия, Испания, Полша, Австралия, САЩ, Канада. В България това е първият сезон и се надяваме не последният. “Супернова медия” продуцира продукцията. Ще пожъне ли и българския вариант на “Шеф под прикритие” успех, както в другите страни?
Дали ще успеят за една седмица шефовете да спечелят доверието на своите служители, получавайки откровен отговор за това как върви работата в компанията?
Или по-скоро служителите ще разберат, че са били измамени в името на доброто на компанията.

Какво се случва накрая?

След изтичането на изпълнената с емоции и работа седмица шефът доброволно разкрива своята самоличност пред служителите си. Предстоят емоционални изповеди.
Какво ще се случи със служителите? Ще бъдат ли смъмрени, дори наказани? А може би уволнени? Или напротив – ще бъде възнаградена тяхната честност и трудолюбие?

Няма да се учудим, ако шефът ни изненада с човечност и разбиране към съгрешилите.
Според данни в световен план шефовете, започнали от нулата, са изпълнителните директори на следните компании: Hyundai, Subway, DHL, произвеждащите банани Chiquita Brands International, НАСКАР, американският броудкастър DirecTV и въздушната компания Frontier Airlines.

Как ще преодолее предизвикателствата, поставени му от неговите подчинени? Ще се справи ли с  елементарни задачи от своята нова позиция?
Предстои да разберем в премиерния епизод на “Шеф под прикритие” от 8 февруари по Нова – 21:00 ч.

Шеф под прикритие – ново реалити предаване по Нова 2.05/5 от 21 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *