Skin Trade – нов сериал по книга на Джордж Мартин

игри на тронове, skin trade, Джордж Мартин

„Игри на тронове“  няма да е единствената екранизирана поредица на Джордж Мартин.
Тази информация стана ясна след като самия автор написа в своя личен блог следното:

Нов сериал Джордж Мартин Игри на тронове

„Винаги съм смятал, че ще се случи филм или сериал с участието на Уили и Ранди Уейд.“

Това са част от героите на Мартин в новелата за върколаци, писана през 1988г. Новелата ще бъде екранизирана със заглавието Skin Trade. Самият Мартин е зает с писането на сценарии за 5 и 6-ти сезон на „Игри на тронове“, но намира време да работи върху другия си проект. Писането на сценария по неговата новела няма да бъде осъществено от него. А от Калинда Васкес („Имало едно време“).

Историята в “Skin Trade”

Когато поредица от ужасни убийства започва в малък град, частният детектив Ранди Уейд става подозрителен. Всичко му изглежда съвсем същото, както преди 20 години, когато е бил убит баща му. Сега убиецът не просто убива жертвите си, а ги одира. Всяко следващо убийство е все по-брутално от следващото. Ранди не се поколебава да информира полицията. Когато близък негов приятел става мишена, Ранди е принуден да разкрие дълбоко пазена тайна. Тогава всичко се преобръща. Малкият град се превръща в свърталище на свръхестествени създания. Всеки трябва да се моли, за да оцелее.

И в “Skin Trade” отново виждаме свръхестествени създания. Заглавието е красноречиво. Интересно е как ще бъде преведено на български език.

Все още не е ясна конкретната дата за излизане на сериала, тъй като проектът е в развитие. От Cinemax са възложили на Мартин да видят първо пилотния епизод на сериала и след това да решат кoга ще бъде неговата премиера.

Дали и този сериал по книга на Мартин ще бъде хит като „Игри на тронове“? Какво ни очаква от сюжета? Ще завладее ли хиляди фенове по целия свят?

Нека си припомним началото на „Игри на тронове“

Сериалът тръгна по HBO през пролетта на 2011г. От 2014 г. след края на 4-ти сезон от HBO потвърдиха продължение на поредицата с 5 и 6-ти сезон. Това не е случайно предвид огромния зрителски интерес към „Игри на тронове“. Дори се сформира фен база в социалните мрежи по целия свят. Според сп. „Гардиън“ „Игри на тронове“ е станал „най-обсъжданото шоу“ по телевизията.

Сериалът вплита няколко сюжетни линии на благороднически семейства  по време на война за престола на Седемте кралства. Разбира се, сюжетът е измислен, но това не пречи всичко да е изключително реалистично и интересно. Героите са интересни образи, а темите в сериала – многобройни. Въпросите на религията, йерархията в обществото, любовта, ценностите и морала – всичко това е вплетено в историите на всеки от героите.

Сериалът се снима основно в Ирландия, някои сцени са заснети в Хърватия. Актьорският състав е основно с английски произход.

1349.max

Поради популярността на сериала се увеличават и продажбите на книгите от поредицата:

 • Игра на тронове
 • Сблъсък на крале
 • Вихър от мечове
 • Пир за врани
 • Танц с дракони
  Дали новият проект на Мартин ще успее да впечатли зрителите достатъчно?

  Отзивите от книгата “Skin Trade” в интернет, по-специално в “goodreads” са положителни. Вероятно книгата ще излезе и на български език, надяваме се преди екранизацията и.

  Предстои да видим сериала скоро.

Skin Trade – нов сериал по книга на Джордж Мартин 5.00/5 от 2 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *