Усмивка като на кино звезда

звезди усмивка

Много е лесно да разпознаем усмивките под ослепителните прожектори на Холивуд – те винаги демонстрират перфектно бели, здрави и равни зъби. Голяма част от холивудските звезди обаче не са се сдобили с тях по естествен начин и това едва ли ще бъде изненада за някого. Има редица знаменитости, които преди да станат такива са имали ужасни зъби. Страдали са от пародонтоза и са постигнали холивудската си усмивка, благодарение на опитни зъболекари и специалисти по орална хирургия.

“Влюбеният Шекспир” – Бен Афлек например, не винаги е имал тази ослепителна бяла усмивка, с която напоследък се гордее. Той сам е споделял в свои интервюта, че в миналото всеки един от зъбите му е бил с различна форма, цвят и размер и това е било причината той да се усмихва рядко. Откакто става популярен обаче, Афлек разчита на добър протезист, поставени са му скъпи коронки, които днес са отговорни за поразителната му усмивка.

Станалият известен със зашеметяващата си роля в “Да напуснеш Лас Вегас“ – Никълас Кейдж, също дължи идеалните си зъби на своя зъболекар. Преди намесата на зъболекаря усмивката му далеч не е била толкова “холивудска”, колкото е в момента.

Най-световноизвестната усмивка сред всички обаче определено е тази на завладяващия женските сърца с лекота – неповторимия Джордж Клуни. В редица свои интервюта преди години той толкова сърцераздирателно се оплакваше колко е изтърпял, за да се сдобие с усмивката си за милиони, че на зрителите им се искаше лично и на момента да изобретят нова технология за пълна промяна. Разтапящата сърцата усмивка на Клуни се дължи на дълго и сериозно зъболечение и отлично естетично възстановяване, но пък със сигурност си е заслужавало всяка минута!

Друга зашеметяваща усмивка е тази на Том Круз. Въпреки че не можем да си спомним “последния самурай” на Холивуд по друг начин освен ослепително изглеждащ, някога и той е имал ужасни зъби и е страдал от пародонтоза. Круз обаче се е погрижил за това години преди да стане известен.

100% изваяна в дентален център е и усмивката на холивудската красавица Хилари Дъф. Преди години, по време на своя сценична изява, русокосата чаровница счупва на микрофона предните си два зъба. След това тя отива при своя зъболекар и той и поставя познатия ни комплект от малки сияйни бели бижута – фасети.

Към любимата на цяло поколение деца – чаровната Майли Сайръс, природата също не е била благосклонна, тъй като някога и тя е имала проблеми със зъбите си. Днес обаче, след редовни посещения при зъболекар, усмивката на Сайръс прилича на блестяща коледна елха, която красавицата не спира да демонстрира при всяка своя изява.

Как да имаме усмивка като на кино звезда?

Повечето от изброените звезди са дължали лошия вид на зъбите си на нехайството, което са имали към тях на младини. А когато не обръщаме достатъчно внимание на това, какво се случва в устата ни, най-често зъбите страдат и заболяват. В много голям процент от случаите нехайството води до пародонтит, познат сред хората, като пародонтоза, в следствие на който венците започват да кървят, започва стопяване на костта, зъбите се разклащат, а в последната фаза на заболяването настъпва пълно обеззъбяване.

За щастие, в специализирана клиника по пародонтология и имплантология – Кръстев, пародонтозата се лекува.

За това, не отлагайте усмивката си! Вземете навременни мерки и повярвайте – не е трудно всеки обикновен човек да се сдобие с естествена усмивка, на която и в Холивуд може да завиждат!

Усмивка като на кино звезда 5.00/5 от 1 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *