Светлината на моя живот – действителността на момичетата в Индия

Светлината на моя живот

“Светлината на моя живот” определено е един от най-големите индийски хитове, които превзеха сърцата и на българските зрители. Индийската култура, дрехи, традиции и обичаи бързо успяха да трогнат и спечелят родната аудитория. Всеки делничен следобед хиляди следят с неприкрит интерес необикновената история на Сандия и Сурадж – история за борбата с порядките, традициите и табутата в източната страна.

“Светлината на моя живот” не е просто поредната любовна история, която се развива в Индия. Тя е достоверен разказ за това каква е истинската съдба на хиляди индийски момичета в консервативен Раджастан. Това е най-строгата и консервативна провинция на далечната държава, в която теленовелите се използват, за да се модернизира обществото. И затова не е странно, че и житейският път на самите актриси е пълен с различни борби и несгоди, докато не се превръщат в едни от най-големите звезди на Индия.

Дипика Сингх – история, достойна за Боливуд

Дипика

Актрисата, която изпълнява главната роля на интелигентната и амбициозна полицайка Сандия, е достойна за филм на Боливуд! Красавицата е родена в Панджаби в скромно семейство, за прехраната на което се грижи бащата. Той има малък бизнес с дрехи, който претърпява сериозни финансови проблеми.

Дипика става свидетел на всички трудности на семейството си и още от малка си обещава, че ще си намери работа, която да й носи доходи, които да им гарантират един приличен стандарт на живот. Така тя записва Бизнес администрация в местния университет, където обаче се взима участие в редица театрални постановки, които събуждат любовта й към изкуството.

Но дълговете на баща й се увеличават и тя е принудена да работи в неговия магазин за дрехи. Скучната работа и ежедневие обаче карат Дипика да преосмисли живота си и тя решава да рискува и да преследва мечтата си за актьорска кариера. И с благословията на майка си заминава за Мумбай, където я очакват няколко изключително бедни години, в които едва намира пари за храна.

Животът й се променя тотално, когато на кастинга за “Светлината на моя живот” е одобрена за главната женска роля. Сериалът провокира както модерно мислещите зрители, така и напълно консервативните и кара дори и баща й най-после да приеме избора й на независима жена.

Теленовелата бързо убива конкуренцията си по рейтинг и се превръща в най-гледания сериал по индийските телевизии. Така Дипика една вечер заспива бедно и никому неизвестно момиче, а се събужда супер звезда!

Нилу Вагхела – образец за модерната индийка

Нилу ВагхелаДруга звезда от “Светлината на моя живот”, която има не лека съдба, е Нилу Вагхела – брилянтна в ролята си на строгата свекърва Сантош. Модерното й мислене й навлича редица беди и проблеми през целия й живот. Тя обаче успява да намери мъжа на живота си, от когото има две деца, които семейството възпитава с модерни разбирания и ценности.

“Светлината на моя живот” е специален етап от кариерата на Нилу, защото се случва така, че заради сериала й се налага да рискува живота си. По време на едни от снимките, в които трябва да заснемат особено драматичен епизод между Сантош и Сурадж, Нилу припада. Оказва се, че кръвното й е в толкова опасни граници, че за малко не умира.

Лекарите й препоръчват да си почива и да избягва всякакви натоварвания, но Нилу знае, че без героинята й сериалът губи смисъла си. От продукцията намират решение – наемат специална медицинска сестра, която винаги присъства на снимките.

Желанието на Нилу е да накара индийките от всички възрасти да се вдъхновят от “Светлината на моя живот” и да не се страхуват да преследват мечтите си!

Светлината на моя живот – действителността на момичетата в Индия 4.22/5 от 9 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *