Живота на Бари Алън – “Светкавицата”

Светкавицата

Светкавицата е американски телевизионен сериал, разработен от Грег Берланти, Андрю Крейсбърг и Джеф Джоунс, излъчван по The CW. Сериала е базиран на героя от комиксите Бари Алън – Светкавицата в ролята Грант Густин. Той е костюмиран супер герой, който използва супер силите си, за да се бори с престъпността. Супер силата на Бари се крие в това, че е в пъти по-бърз от всеки нормален човек.
Светкавицата – Бари за пръв път се появява в друг сериал – Стрелата, там той се харесва на публиката и е взето решението образа на героя да бъде развит в собствено шоу.
Премиерата на Светкавицата е на 7 октомври 2014 година. Пилотния епизод от първия сезон става втория най-гледан по The CW след Дневниците на вампира през 2009. Сериала е добре приет от критиката и публиката, печели наградата Choise awards за “любима нова телевизионна драма”. От The CW подновяват Светкавицата с втори сезон, чиято премиера е на 6 октомври 2015.

 

Светкавицата

НАЧАЛОТО

Бари става свидетел на свръхестественото убийство на майка си, а неговия баща е обвинен от полицията за извършеното деяние и е осъден на доживотна присъда. Малкото момче е отгледано от детектив Джо Уест и семейството му. Бари се превръща в много изобретателен криминален следовател, но в същото време той е и прекалено притеснителен. Превръща се в маниак на тема свръхестествено и разследва стари, затворени от полицията на Сентръл Сити случаи. По този начин мисли, че ще разкрие подробности около убийството на майка си и ще оневини своя баща. Никой не вярва, че тя е убита от мълния с лице на човек.
Четиринадесет години след смъртта на майка му неизправност в ускорител на частици предизвиква невиждана до момента буря в града. Бари е ударен от мълния и изпада в кома. Събужда се чак след девет месеца и открива, че има способността да се движи със свръхчовешка скорост. Скоро той открива, че не е единствения покосен от радиацията, в града се появяват много свръх човеци, който нямат почтени намерения. Бари обещава да използва своите сили, за да защити Сентръл Сити от ескалиращата престъпност, причинена от свръх човеците. В тази задача му помагат близки приятели, които пазят тайната му.

ГЕРОИ

Айрис УестАйрис Уест – в ролята Кандис Патън. Тя е дъщеря на детектив Джо Уест и е най-добрия приятел на Бари, който е влюбен в нея. Айрис работи, като журналист в местната агенция. Майка й взема свръхдоза наркотици, когато Айрис е малка и умира.

 

 

 

Доктор Кейтлин СноуДоктор Кейтлин Сноу – в ролята Даниел Панабейкър. Тя е високо интелигентен биоинженер, работещ в супер лабораторията на Сентръл Сити – “С.Т.А.Р”. Кейтлин е един от помощниците на Бари в битката му за справедливост.

 

 

 

Сиско РамонСиско Рамон – в ролята Карлос Валдес. Той е гений в машиностроенето и най-младия член на екипа на лаборатория ” С.Т.А.Р”. Сиско е добър приятел на Бари и пази неговата тайна. Той идва от лошо пуерториканско семейство и осигурява забавно настроение на напрегнатото си работно място.

 

 

 

Джо УестДетектив Джо Уест – в ролята Джеси Мартин. Той работи в полицията на Сентръл Сити и отглежда Бари като свой син след смъртта на майка му и влизането в затвора на баща му.

 

 

 

Харисън УелсДоктор Харисън Уелс – в ролята Том Кавана. Той е ума и парите за лабораторията “С.Т.А.Р”. Доктор Уелс се превръща в ментор на Бари, след като той разкрива тайната си пред него. Харисън също е супер човек, неговата сила е същата като на Светкавицата, с тази разлика, че той се нуждае от периодично презареждане. Доктора пази силата си в тайна от света. По-късно той се разкрива като Иобард Тоун, човек от бъдещето, върнал се назад във времето, за да убие Бари.

 

Епизоди:

Светкавицата – сезон 1 епизод 1

Светкавицата – сезон 1 епизод 2

Светкавицата – сезон 1 епизод 3

Светкавицата – сезон 1 епизод 4

Светкавицата – сезон 1 епизод 5

Светкавицата – сезон 1 епизод 6

Светкавицата – сезон 1 епизод 7

Светкавицата – сезон 1 епизод 8

Светкавицата – сезон 1 епизод 9

Светкавицата – сезон 1 епизод 10

Светкавицата – сезон 1 епизод 11

Светкавицата – сезон 1 епизод 12

Светкавицата – сезон 1 епизод 13

Светкавицата – сезон 1 епизод 14

Светкавицата – сезон 1 епизод 15

Светкавицата – сезон 1 епизод 16

Светкавицата – сезон 1 епизод 17

Светкавицата – сезон 1 епизод 18

Светкавицата – сезон 1 епизод 19

Светкавицата – сезон 1 епизод 20

Светкавицата – сезон 1 епизод 21

Светкавицата – сезон 1 епизод 22

Светкавицата – сезон 1 епизод 23

Сезон 2:

Светкавицата – сезон 2 епизод 1

Светкавицата – сезон 2 епизод 2

Светкавицата – сезон 2 епизод 3

Светкавицата – сезон 2 епизод 4

Светкавицата – сезон 2 епизод 5

Светкавицата – сезон 2 епизод 6

Светкавицата – сезон 2 епизод 7

Светкавицата – сезон 2 епизод 8

Светкавицата – сезон 2 епизод 9

Светкавицата – сезон 2 епизод 10

Светкавицата – сезон 2 епизод 11

Светкавицата – сезон 2 епизод 12

Живота на Бари Алън – “Светкавицата” 5.00/5 от 4 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *