Филмът “Дядо Добри” е кандидат за Оскар (+Видео)

The silent angel movie

Страхотна новина – Филмът за светеца от Байлово – Дядо Добри, ще се бори на наградите Оскар за най-добра документалистика, споделиха създателите му. Озаглавен „The Silent Angel“ или „Мълчаливият ангел“, филмът ще участва със сигурност и на фестивала в Кан.

Биографичният филм разказва за делото на „живият светец, който иска да промени света“. Описва историята му, започва с това как е загубил близък приятел през войната, показва неговата безмерна доброта и щедрост.

Режисьорът не пропуска да наблегне на красотите на България: заснети са сцени от най-известната църква у нас „Св. Александър Невски“ в столицата и от едно от най-популярните и спиращи дъха места – Седемте Рилски езера в Рила.

 

За столетника говорят в продукцията дъщеря му Богдана, бившият премиер – Симеон Сакскобургготски, както и редица негови приятели, роднини и съседи.

Всичко това звучи прекрасно, но не може да пренебрегнем факта, че трейлърът не е грабващ, муден е и едва ли би задържал вниманието на някой чужденец, камо ли да го спечели да изгледа филма.

Все пак инициативата е чудесна и се надяваме да натрупа популярност. Филмът ще бъде завършен скоро, така че го очаквайте по кината в края на лятото или най-късно началото на есента.

Образът на Дядо Добри краси и жилищен блок в квартал “Хаджи Димитър” и вдъхва естетика и доброта. Още една чудесна инициатива.

Дядо Добри блок

Източник: 24 часа

Филмът “Дядо Добри” е кандидат за Оскар (+Видео) 4.90/5 от 10 гласа

2 thoughts on “Филмът “Дядо Добри” е кандидат за Оскар (+Видео)

  1. Атанас Радев - KIloween

    “Св. Александър Невски” не беше ли КАТЕДРАЛА ,а не ЦЪРКВА?

    Reply
  2. Узунов

    Не знам коко е добър, но това да си дадеш всичките спестявания на църквата е върховна глупост.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *