“Живите мъртви” – най-гледаният сериал

Живите мъртви е американски драматичен-хорър сериал, разработен от Франк Дарабонт, базиран на комикс носещ същото име от Робърт Къркман, Чарли Мур и Чарли Адлард. Сериала проследява историята на заместник шериф Рик Граймс в ролята Андрю Линкълн. Който се събужда в един апокалиптичен свят, пълен със зомбита. Голяма част от хората живеещи в Америка са заразени от нов, непознат на човечеството досега вирус. Вирусът се разраства екстремно бързо и покосява цяла Америка. Рик заедно с група незаразени търсят спокойно място, където да водят спокоен живот. Но както се оказва това е невъзможно, защото зомбитата са навсякъде.
Премиерата на ‚Живите мъртви‘ в САЩ е на 31 октомври 2010 година. В началото сериала се излъчва по кабелната телевизия AMC, но след огромния интерес който има към него се прехвърля и по FOX. Живите мъртви е най-гледаното телевизионно шоу между 18 и 49 годишна възраст. Поради този факт от FOX всяка година създават по един нов сезон.

Сезон 1 (2010г.)

Живите мъртви сезон 1

След като е прострелян шериф Рик Граймс се събужда в болница след продължителна кома. Той напуска болницата и се озовава в апокалиптичен свят, пълен със зомбита. Рик се сприятелява с Морган Джоунс и синът му. По-късно шерифът тръгва за Атланта, където животът му бива спасен от Глен. На няколко мили от града Рик открива, че съпругата му Лори и синът му Кайл са оцелели, заедно с най-добрия му приятел Шейн Уолш. Групата тръгва към централата на CDC, в търсене на лек за вируса, но надеждите им са напразни.

Сезон 2 (20011-2012г.)

Живите мъртви сезон 2

След разочарованието с централата на CDC групата решава да тръгне към Форт Бенинг. По пътя сина на Рик – Карл е ранен и те търсят помощ в изолирана ферма от ветеринарния лекар Хършел Грийн. Възстановяването на момчета продължава, а групата остава да живее във фермата. Глен започва романтична връзка с по-голямата дъщеря на Хършел – Маги. А Лори признава на Рик, че е бременна.

Сезон 3 (2013-2014г.)

Живите мъртви сезон 3

В сезон три на сериала Рик и останалите заживяват в изоставен затвор. Там те намират група оцелели затворници и въпреки недоверието към тях заживяват заедно. Лори ражда момченце, но умира по време на раждането. Групата в затвора е атакувана от тираничния Губернатор на близък град.

Сезон 4 (2013-2014г.)

Живите мъртви сезон 4

В този сезон живота в затвора продължава по мирен начин. Но Керъл е изгонена оттам, защото убива двама души. Оказва се, че губернатора е жив и отвлича Мишон и Хършел. След битка между двете групи в затвора нахлуват зомбита и обитателите му се разпръсват. Скитайки се всички попадат на табели сочещи към град наречен „Terminus“ място описано като „спасение за всички“. Но нещата се оказват по-други от очакваното спасение.

Сезон 5 (2014-2015г.)

Живите мъртви сезон 5

Групата успява да избяга от Terminus с помощта на Керъл. По-малката сестра на Маги – Бет се събужда в болница в центъра на Атланта. По-късно тя е убита там. Групата оцелели пътуват за Вашингтон и откриват затворен и безопасен квартал – Александрия.

Сезон 6 (2015-2016г.)

Живите мъртви сезон 6

Както и до сега всички пет сезона на „Живите мъртви“ се състояха от 16 епизода, разделени на две части и сезон 6 няма да е по-различен. Първата половина от 8 епизода се излъчва от октомври до края на ноември, а втората – ще започне своето излъчване през февруари 2016-а.
В този сезон всеки ще научи, че щом се намира при живите, няма право просто да оцелява, а трябва да се бори и да помага на другите.
Рик Граймс ще води война със себе си. Той ще се лута между крайния мироглед на Каръл и твърдата вяра на Морган, че доброто може да победи, дори в новия, невъзможен свят. От мъж, който вярва единствено на оръжието си, ще се превърне в личност, осъзнала колко е важно да запази поне част от човешкото в себе си.

Поради големия интерес “Живите мъртви” ще има и седми сезон. Новият сезон се очаква да бъде пуснат през октомври 2016 година.

Епизоди:

Живите мъртви – сезон 6 епизод 1

Живите мъртви – сезон 6 епизод 2

Живите мъртви – сезон 6 епизод 3

Живите мъртви – сезон 6 епизод 4

Живите мъртви – сезон 6 епизод 5

Живите мъртви – сезон 6 епизод 6

Живите мъртви – сезон 6 епизод 7

“Живите мъртви” – най-гледаният сериал 5.00/5 от 4 гласа

One thought on ““Живите мъртви” – най-гледаният сериал

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *