“В очакване на слънцето” – новият турски сериал по bTV

“В очакване на слънцето” е заглавието на най-новия турски сериал, закупен от bTV Media Group. Неговото премиерно излъчване най-вероятно ще бъде през летния сезон, когато се очаква телевизията да пусне в ефир и друга любима поредица на южната ни съседка – вторият сезон на превърналия се миналата година в хит сериал “Кварталът на богатите”.

“В очакване на слънцето” е младежка поредица на KanalD, която представя преплетената история на няколко студенти в стария и величествен Истанбул. Главната героиня Зейнеп (в ролята Ханде Доандемир) е младо и будно момиче, което живее със своята майка Демет (в ролята Ебру Айкач) в родното им село. Там двете водят скромен, честен и спокоен живот, препитавайки се от работата си в малко семейно шивашко ателие, докато един ден съдбата не си прави лоша шега – случва се така, че губят всичко, което имат.

В очакване на слънцетоНа помощ в този труден момент идва Жале (в ролята Дениз Тюркер) – приятелка на Демет от детството, която е директор на “Сайер” – един от най-престижните колежи в Истанбул. Тя им прави неустоимо предложение – Зейнеп да постъпи в нейния колеж и двете да се преместят в Истанбул, където да започнат да градят новия си живот.

Първоначално Зейнеп не е очарована от идеята и не желае да се пренесе в големия град, но майка ѝ силно настоява. Като всеки родител тя иска дъщеря й да получи възможно най-доброто образование. И така двете оставят живота на село зад гърба си и се местят в големия град.

Зейнеп обаче е младо, лудо, щуро и много инатливо момиче, което още от първия ден в колежа успява да си създаде проблем. От всички стотици момчета, посещаващи учебното заведение, тя започва да се занимава с Керем (в ролята Керем Бурсин )- изключително своенравно, непокорно и не по-малко от нея инатливо момче. Така се получава сблъсък на силни характери и двамата за кратко се превръщат във врагове. Керем е свкинал винаги да прави това, което си поиска, и съответно да получава всичко, което желае. Той е син от знатен истанбулски род и често злоупотребява с това, заради което е свикнал всички да се отнасят с него като с цар. И всъщност единствената, която му се противопоставя, е Зейнеп. Само тя успява наистина да се опълчи на разглезения му и на моменти дори зъл характер.

Най-добрият приятел на Керем е Баръш (в ролята Исмаил Едже Шашмаз) – двамата са герои антиподи. Той не е съгласен с лошото отношение на приятеля си към Зейнеп, не понася да гледа как постоянно я наранява и заради това винаги се опитва да й подава ръка в трудните моменти. И заради това топло, мило и човешко отношение Зейнеп започва да изпитва чувства към Баръш, но нейната любов се оказва несподелена. Той е силно влюбен в Мелис (в ролята Ямур Танръсевсин), която е едно от най-популярните момичета в колежа. Мелис всъщност е дъщеря на учителя по физическо Джихан (Емре Кънай) и е безнадеждно влюбена в горделивия Керем.

Докато Зейнеп трябва да се справи с всички тези объркани връзки и да се опитва всячески да свикне с новия си живот и с новия си колеж, нейната майка Демет започва да работи в модната къща на сестрата на Жале – Мелда (в ролята Едже Диздра). Но там тя преживява неочаквана и неприятна среща с миналото си. И за капак на всичко скоро й предстои да разбере, че намеренията на приятелката й Жале всъщност не са съвсем чисти. Оказва се, че тя крие тайна, която би могла да обърне живота на всички с главата надолу.

“В очакване на слънцето” – новият турски сериал по bTV 4.18/5 от 11 гласа

3 thoughts on ““В очакване на слънцето” – новият турски сериал по bTV

 1. В очакване на слънцето

  Един безплатен маркетингов съвет от мен към БТВ: Пуснете “В очакване на слънцето” в праймтайма. Няма да съжалявате! 🙂

  Reply
 2. керем

  “най-вероятно ще бъде през летния сезон”… При вас всичко е “вероятно”. То целият сайт е една голяма теория на вероятностите и предположенията

  Reply
  • admin

   Информираме Ви за това, което знаем. Няма как да кажем със сигурност, след като и самата телевизия още не е решила кога ще го излъчи 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *