Викинги сезон 3

Викингите сезон 3

Телевизионният сериал “Викингите” разказва за приключенията на Рагнар Лодброк – обикновен фермер и добър войн, който по стечение на обстоятелствата и борейки се с омразата и болните амбиции на други хора, става Ярл на племето, а в последствие и крал на Викингите. По този начин заедно със завоеванията си в Англия, Рагнар Лодброк се превръща в най-великия герой на своето време.

Докато Рагнар разкрива възможностите си на бойното поле, много хора започват да вярват, че той е директен поданик на Один – богът на войната и на всички воини. В ролята на Рагнар Лодброк се превъплъщава австралийския актьор Травис Фимeл.

Сезон 3 започва с още повече екшън, интриги и предателства. Докато се сражават в Англия, най-довереният човек на Лагерта я предава и става Ярл, а в селото на Рагнар се появява нов странник, който започва да ухажва кралица Аслог. Междувременно Рагнар и неговите приятели бележат огромен успех в Англия и помагат на кралицата да си върне трона в Мърсия, където вече от години има гражданска война. След множество вълнуващи и спиращи дъха битки викингите убиват чичо ѝ и пленяват брат ѝ.

След вълнуващия успех, в знак на благодарност, кралят на Англия им дава земя и им позволява да основат земеделско селище. Синът му обаче, както и много видни благородници не са съгласни с това езичниците да обработват тяхната земя и взимат нещата в свои ръце.

Обсадата на Париж

Рагнар премълчава за проблемите в Уесекс, защото вече има нова цел. Англия не му е достатъчна и той копнее да завладее Париж. Приятелят му Ателстан (английският свещеник, който той пленява) му разказва за невероятния град, който той е посетил когато е бил млад монах. Рагнар копнее да го превземе.

Целта му е Париж, град, който има огромни крепостни стени, модерна (за онова време) технология и е построен на стратегическо място за защита. Рагнар Лодброк обаче има план. Първо трябва да убеди всеки Ярл да застане на негова страна и да го подкрепи с войниците си. Дори пренебрегва предателството над Лагерта, защото не може да си позволи да загуби ценни воини в евентуална гражданска война. Даже напротив, привлича ги на своя страна в общата кауза. Към обсадата се присъединяват и Викингски съюзници, които до скоро са били заклети врагове на Рагнар, и които дори той не очаква да види.

Преди да тръгнат на завоевателния си поход, пророкът предрича на Роло – „Не живите, а мъртвите ще превземат Париж“.

Разбира се въпреки огромната армия, която Рагнар е повел, битката се оказва по-жестока от очакваното, а Париж се оказва много по-трудно превземаем. След месеци окупация над града и множество кървави битки, никой не знае как ще се развие действието.

Сезон 3 на Викингите е изключително завладяващо продължение на историческата сага. Има множество неочаквани обрати, интриги, предателства и изненади. Обсадата на Париж започва в епизод 7 и продължава до края на сезона, където се случват неочаквани за всички събития. Рагнар е тежко ранен, двама от съюзниците му обмислят как да го убият, а брат му се кани отново да го предаде. За да разберете какво ще се случи, трябва задължително да изгледате този спиращ дъха трети сезон.

Актьори

Травис Фимел

Травис Фимeл (Рагнар Лодброк)

– Австралийският актьор Травис Фимел е отгледан във ферма намираща се между Мелбърн и Сидни. Докато е барман в Лондон, той се запознава с мениджъра David Seltzer, който му предлага да се премести в САЩ и да стане актьор. Сега се снима във филма Warcraft, който предстои да излезе през 2016г. Като млад е бил един от най-известните модели на бельо на марката Calvin Klein.

Катрин Уиник

Катрин Уиник (Лагерта)

– Катрин показва артистичните си заложби във филмите “Когато Ницше плака”, “Фалстарт” с Матю Макконъхи и Сара Джесика Паркър и “Love and Other Drugs”. Катрин е не само отлична актриса, но и получава черния си колан едва на 13 години. Ходи по международни състезания и има разрешително за бодигард. В момента има трета степен черен колан по Тае Куон До и втора степен черен колан по карате, живее в Лос Анжелис.

Клайв Станден

Клайв Станден (Роло)

– Английски актьор роден на 22 Юли 1981г. Известен е с ролята си на Сър Гавин във филма Камелот, играе стрелец във филма на BBC – Робин Худ и разбира се внушителната роля на Роло в сериала Викингите.

Джессалин Гилсиг

Джессалин Гилсиг (Сиги)

Александър Лудвиг

Александър Лудвиг (Бьорн)

Густаф Скарсгард

Густаф Скарсгард (Флоки)

Епизоди:

Викинги – сезон 3 епизод 1

Викинги – сезон 3 епизод 2

Викинги – сезон 3 епизод 3

Викинги – сезон 3 епизод 4

Викинги – сезон 3 епизод 5

Викинги – сезон 3 епизод 6

Викинги – сезон 3 епизод 7

Викинги – сезон 3 епизод 8

Викинги – сезон 3 епизод 9

Викинги – сезон 3 епизод 10

Викинги сезон 3 4.83/5 от 6 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *