Втори сезон на Връзки – изпитание за любовта и брака

Втори сезон на "Връзки"

Завръща се в ефир един от най-гледаните български сериали след възобновяването на родното кино. Над 41% от младите зрители в България, както и незнаен процент от по-възрастните,  вече отброяват часове и минути до старта на втори сезон от невероятно успешния „Връзки”. Той дебютира през лятото на 2015 г. и привлече вниманието на почти половината от телевизионната аудитория между 18 и 34 години, като това не гарантира, че феновете на „Връзки” се побират само в рамките на този възрастов диапазон. От bTV, които излъчиха първи сезон, още тогава разпространиха информация за главозамайващия успех на едва първия епизод, гледан от близо 1 милион зрители, докато последният събра пред малките екрани приблизително със 73% повече публика от други големи, конкурентни телевизии в България. Още с премиерата си „Връзки” настигна по гледаемост „С Русия в сърцето” и се превърна в негов сериозен съперник, което само по себе си говори за мащабния брой почитатели на българския сериал.

Да оставим настрана данните

И без тях можем да се убедим в невероятния интерес, който събуди тази романтична, но и драматична, комедия. За нейните постижения значително допринесоха остроумните диалози, сюжетът, изтъкан от актуални за модерното общество проблеми и разбира се страхотната актьорска игра. Необходимо е да отбележим, че главните герои – Михаил Билалов и Лилия Маравиля – трябваше да се измъкнат от обвивката на своите утвърдени в „Под прикритие” образи, през които дълго време ги разпознаваше публиката.

Връзки

Защо по FOX life?

Съществува един любопитен въпрос около „Връзки”, който си задават феновете на сериала – защо вторият сезон ще бъде излъчван по FOX life, а не по bTV, при такъв сериозен успех на първия сезон. За да отговорим, първо ще припомним какво беше споделено като информация по темата на фейсбук страницата на сериала още миналата година след финалния му епизод:

Здравейте приятели на „Връзки“, благодарим на всички ви за хубавите думи и съпричастност към историята и героите! Получаваме и четем съобщенията и коментарите ви относно втори сезон на сериала и заради вашата лоялност сме длъжни да ви отговорим. В момента преговаряме с bTV за излъчването на втори сезон и ние също сме в очакване! Надяваме се отново да ви срещнем с любимите ви персонажи!

Очевидно преговорите не са били успешни, въпреки плановете, че при сериозен успех на първи сезон (който несъмнено бе постигнат, а резултатите бяха обявени от bTV) медията ще се ангажира и с втори. Вероятните причини можем да търсим в предпочитанията на bTV да закупуват турски или индийски серийни продукции, които осигуряват необходимите на телевизията зрителска аудитория и съответно рейтинг, а в същото време излизат по-изгодно.

Положителните страни

От друга страна в ефира на FOX life, които от януари тази година притежават правата за излъчване на сериала, пред „Връзки” се откриват нови хоризонти. Епизодите ще могат да се гледат не само в България, но едновременно и в други сравнително близки държави – Хърватия, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Албания и Косово, което бешe и една от целите на продуцента „Емо Вижън”. Не са известни промени в актьорския състав и със сигурност отново участие в някои епизоди ще вземат различни звезди от българския хай лайф, превъплъщавайки се в самите себе си. На специално събитие в Cine Grand в City Center Sofia миналата седмица се проведе официалната премиера на „Връзки”, на която бе представен пилотният епизод от новия сезон и посрещнат с много радост от отбрана публика. Присъстваха разбира се и създателите на сериала, между които и продуцентът Пейо Николов:

Благодаря на целия екип на FOX, че повярва в проекта и ни помогна да реализираме втори сезон – коментира той, като добави – Повече от 10 години каналът FOX life не e подкрепял друг български проект, но сега ни подадоха ръка. Сигурни сме, че ще оправдаем доверието.

Връзки

В действителност това е първата от много време насам българска продукция, която FOX подкрепя, за което и феновете са много благодарни. Да се надяваме, че няма да е последната. „Връзки” ще бъде излъчван в ефира на телевизията всеки понеделник от 22:00 ч. с повторения в събота по същото време и в неделя от 11:25 ч., а премиерата на първи епизод е насрочена за 4-ти април.

Къде оставихме героите последно?

ВръзкиКато верни фенове на „Връзки” вероятно си спомняте в какво положение оставихме любимите си герои във финалния епизод на първи сезон – едно доста неприятно и неясно спрямо бъдещето им положение. Надеждите на мнозина, че Мика (Лилия Маравиля) и Тони (Михаил Билалов) ще загърбят брачните си проблеми от миналото, ще си простят някои изневери и ще се борят да възстановят някогашната семейна хармония в дома си, бяха напразни. Особено след като Тони неочаквано и съвсем случайно разбра за прегрешението на съпругата си с „Номер 1”, макар че и той самият не бе напълно откровен пред жена си, когато призна истината за Ясмина само наполовина. Видяхме Лия (Лорина Камбурова), която, въпреки любовните си разочарования от неподходящи мъже и всички главоболия, създадени на родителите ѝ, си уреди участие в телевизионен сериал, а може би дори успя да намери своя път в живота. По-малката ѝ сестра Дара (Анжела Недялкова) пък не успя да разреши своя „проблем” с девствеността, но без да иска помогна на повикания от нея компаньон, който ги обра, да разреши финансовите си проблеми.

Връзки

Несъмнено зрителите са любопитни да узнаят най-вече какво ще се случи с героите след всички разкрития, които направиха: бизнесменът със съмнителна репутация Александър Панов (Валери Йорданов) откри кой е съпругът на Мика, а тя най-после се изправи срещу своята съперница, която неусетно бе станала нейна много близка приятелка – Ясмина (Яна Маринова). Допълнителен драматизъм внесе фактът, че двете ще се срещнат за първи път не като приятелки, а като съпруга и любовница над болничното легло на ранения Тони.

Какво ще се случи във втори сезон?

Естествено нашата любима градска комедия отново ще ни занимава с актуалните за всеки съвременен човек проблеми в личния живот и в брака, при които се оказва, че изневярата не е най-страшното. Предстои ни да разберем дали тя може да бъде загърбена и дали все пак любовта не е по-силна или поне за нашите любими герои Мика и Тони. Претърпели сериозни промени, двамата ще се озоват изправени лице в лице пред раздялата и пред истините за извънбрачните си забежки, които укриваха един от друг в миналия сезон. Дали ще сложат край на брака си след като всички тайни помежду им излязат наяве и дали разводът слага край на любовта и силната връзка между двама души ни предстои да разберем съвсем скоро – във втори сезон на „Връзки”.

 

 

 

 

 

 

Втори сезон на Връзки – изпитание за любовта и брака 5.00/5 от 5 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *