Уейуърд Пайнс – новият Туин Пиикс или нещо по-добро?

В началото на 2014 година се заговори, че от 20th Century Fox Television подготвят направата на нов и интригуващ сериал. Поредицата щеше да носи името „Уейуърд Пайнс” („Wayward Pines”). Още тогава много хора се влюбиха в сюжета на новият филм. А някои от тях дори започнаха да го сравняват с класиката в жанра – Туин Пийкс. Тези сравнения са уместни донякъде, но „Уейуърд Пайнс” е още по-интригуващ и мистериозен от своя предшественик. Сериала се превърна в истински хит и от 20th Century Fox Television не се забавиха с продължението му. От компанията решиха, че М. Найт Шамалан е дал най-доброто от себе си, за да може сериала да се приеме толкова добре и решиха да му поверят и втория сезон на поредицата.

Премиерата на сериала беше през май 2015 година, а оценките на зрителите бяха отлични. „Уейуърд Пайнс” се прие много добре, а рейтингите бяха отлични. Според редица проучвания поредицата жънеше най-голям успех при хората на възраст между 18 и 49 години. Този стартиращ сезон се въртеше около агента от тайните служби Итън. Той е натоварен с мисията по откриването на двама негови колеги. Дотук нищо мистериозно и нищо ново. Но интересното започва, когато агента от тайните служби се озовава в тихото градче, намиращо се някъде в Айдахо – Уейуърд Пайнс. Намирането на федералните агенти се оказва много сложна задача. Итън не е очаквал, че резултатите които ще покаже неговото разследване са толкова шокиращи. Неговото посещение в градчето е напълно случайно. След катастрофа в близост до Уейуърд Пайнс, Итън се оказва в местната болница. Агента не си спомня нищо за своята мисия, а странностите в града тепърва започват.

Поредицата регистрира добри рейтинги и се нареди в топ 10 на най-гледаните тв сериали в САЩ. Хората между 18 и 49 години обърнаха най-голямо внимание на първия сезон през 2015 година. За да бъде задържано вниманието на телевизионните зрители, в сериала са вкарани достатъчно на брой мистерии, различни обрати и напрежение. Всичко покрай историята на „Уейуърд Пайнс” върви гладко и хем те оставя нетърпелив какво ще се случи в следващия епизод, хем поддържа тръпката. В поредицата е обърнато внимание и на чисто човешката драма. Тук тя обаче не е на пиедестал, а е обърнато повече внимание на различните ситуации, в които героите са поставени. Музиката към филма е лека и ненатрапчива, но тя също има своята роля, за да бъде постигната по-напрегната атмосфера, която да държи в очакване зрителите. Комбинацията от атмосфера и история прави сериала толкова интригуващ. Всичко това заедно с талантливите актьори, които участват, страхотната музика и непредвидимия сюжет правят продукцията много качествена. Ако все още се колебаете дали да се потопите в света на градчето Уейуърд Пайнс, то ние ви съветваме да го направите!

Ако сте чули за сравненията с класиката в този жанр филми – Туин Пийкс, няма нищо лошо в това. Двата филма имат много прилики, но разликите са съществени. Дори автора на книгите, по които е създаден „Уейуърд Пайнс” – Блейк Крауч, признава, че е ползвал Туин Пиикс за собственото си вдъхновение.

През март тази година продуцентите на продукцията загатнаха за продължение на продукцията. Те изнесоха оскъдни данни за героите в „Уейуърд Пайнс” и затова как ще се развият нещата след зашеметяващия последен епизод на първи сезон. Беше съобщено на феновете, че сценаристите са замислили още по-вълнуващ сюжет за втория сезон на сериала. Трябва да бъде споменато, че през първия сезон всички въпроси, които сериала постави намериха своите отговори. Един от тях беше “Какво е Уейуърд Пайнс?”. Стана ясно, че това е град в бъдещето, а именно приблизително 20 века напред в бъдещето. Града е пълен с криогенно замразени хора, те са оцелели представители на човешката раса.

Друг от въпросите поставени в сериала беше “Какви са чудовищата, които са обградили границите на града?”. Изясни се, че човешката раса е „еволюирала” в човекоядна. Остава мистерия накъде ще тръгне историята в сезон 2, защото „Уейуърд Пайнс” е замислен като мистериозна продукция, а повечето от тайните се разкриха в първия сезон. Накъде ще се развие историята, какво би могъл да ни предложи втория сезон на сериала?

Wayward-Pines-s2-1
Създателите на „Уейуърд Пайнс” определят втория сезон като психологически трилър. Продукцията продължава да следва събитията от трилогията на писателя Блейк Крауч. Жителите на доскоро тихото и спокойно градче, продължават битката за своя живот след изненадващите събития в края на първи сезон. Те се борят с тези които поеха управлението на Уейуърд Пайнс – Първо поколение. Веднага след своето пристигане в града Д-р Тео Йедлин (Патрик) попада на истински размирици. Той се опитва да научи повече за ставащото наоколо и да помогне в спасяването на човешката раса, която е застрашена.

Вторият сезон на „Уейуърд Пайнс” идва с десет епизода. В главните роли се включват Джейсън Патрик(Споделен живот”, „Скорост 2: Професионалистите” и „Слийпърс”), Джимон Хонсу, който има две номинации за Оскар за филмите “Гладиатор” и “Кървав диамант”. А в главната женска роля ще видим Хоуп Дейвис, тя има номинация за награди “Еми”(„American Crime”).

Вторият сезон на „Уейуърд Пайнс” („Wayward Pines”), ще стартира в разгара на лятото по Фокс. Поредицата тръгва от 30 август от 20::00 часа.

Уейуърд Пайнс – новият Туин Пиикс или нещо по-добро? 5.00/5 от 6 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *