Warcraft филмът (+Трейлър)

филмът Warcraft

Филмовата адаптация на популярната компютърна игра World of Warcraft ще бъде премиерно излъчена на 10 юни 2016 г.

Едно епично приключение в свят, разяждан от войни – така определят филма създателите му от Universal Pictures и Legendary Pictures. А датата на премиерата му не е избрана случайно – тя говори за това, че се дава заявка за една от най-силните продукции на годината. През лятото обикновено излизат най-добрите и хитови заглавия, които най-често обират престижните филмови награди.

Режисьорът на филма е Дънкан Джоунс, сценаристите са Дънкан Джоунс и Чарлс Лийвит, а в ролите ще се превъплътят актьорите Травис Фимел (прочул се с невероятната си игра във Викинги), Тоби Кебел, Пола Патън, Роб Казински, Бен Фостър, Доминик Купър, Даниъл Ву и Бен Шнецър.

World of Warcraft gameСценаритите открехват вратичката на сюжета, като споделят, че легендарната сага ще постави своя акцент върху първите две части от поредицата игри – Orcs & Humans и Tides of Darkness. А главните действащи лица във фантастичния свят ще бъдат човекът Андуин Лотар (Травис Фимел) и оркът Оргрим Думхамър (Тоби Кебел от “Истинска кръв”)

Историята ни разказва за орките, които са принудени да потърсят спасение в земите на хората, тъй като техният свят е на път да бъде унищожен.

Когато се отваря порталът между двата свята, обаче, се получава така, че едната армия е заплашена от разгром, а другата – от изтребление. А двамата главни герои от двете воюващите страни тръгват на важната мисия да спасят семействата, народите и земите си.

За успеха на филма говори и невероятният успех на трейлъра му, който предизвика истински фурор в интернет. Буквално за минути двуминутното видео бе споделено над 150 000 пъти във Facebook, а в YouTube бяха отчетени близо 4 милиона гледания. Безспорно интересът от страна на почитателите на играта е голям, предстои, обаче, да разберем дали очакванията им ще бъдат оправдани.

Едно е сигурно обаче -ще станем свидетели на епичен сблъсък на два коренно различни свята, в които съюз между враговете изглежда невъзможен. А самото заглавие на филма – “Warcraft – Началото”, ни носи и обещания за продължение!

 

Warcraft филмът (+Трейлър) 5.00/5 от 4 гласа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *